Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Urker (19) aangehouden bij onderzoek naar dragen nazi-uniformen

Urker (19) aangehouden bij onderzoek naar dragen nazi-uniformen

URK (ANP) - De politie heeft een 19-jarige man uit Urk aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. Dat gebeurde bij het onderzoek naar de foto's die op internet waren verschenen van jongeren gekleed in nazi-uniformen op straat in Urk, aldus de politie. De foto's van de jongeren zijn afgelopen weekend genomen.

Op de foto’s zijn meerdere vuurwapens te zien. Daarop heeft de politie dinsdag in huizen van de betrokkenen naar wapens gezocht. In één van de woningen werd inderdaad een vuurwapen aangetroffen. De vermoedelijke eigenaar, de 19-jarige man uit Urk, is aangehouden. Het vuurwapen werd in beslag genomen. De politie sluit meer aanhoudingen voor wapenbezit niet uit.

De jongeren zouden zich in nazi-kleding hebben gestoken uit protest tegen de coronamaatregelen. Uit onderzoek is tot dusverre niet gebleken dat het om een coronaprotest ging, aldus de politie.

Het Openbaar Ministerie onderzoekt of het dragen van nazi-uniformen op straat strafbaar is.

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Farmer. 1 maand geleden
In dit verband moest ik denken aan een foto van wijlen prins Bernard gemaakt, ik meen, in 1938, toen de wereld al in brand stond. Het was een verkleedpartijtje op oudjaarsavond. Bernhard was gehuld in een zwart uniform van de Spaanse fascisten onder leiding van destijds generaal Franco.
Breen Handel 1 maand geleden
Misschien begrepen deze jongeren precies in wat voor wereld we op dit moment leven...
Zeeuw65 1 maand geleden
mooi nu de rest en dan vastzetten wegens terrorisme en aanzetten van haat. Een jaar of 10 vast moet toch wel kunnen zonder aftrek.
Rippertje 1 maand geleden
Wat zijn het fijne fundamentalistische christenen ,het kalifaat regeert daar de dominee heeft nog veel werk om dat uitschot op de rails te krijgen

Meer uit Binnenland

Ouderenbond ANBO wil coronamaatregelen terug

WOERDEN (ANP) - Ouderenbond ANBO vindt dat het kabinet zo snel mogelijk maatregelen moet nemen om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. "Te denken valt aan het herinvoeren van de 1,5 meterregel of de mondkapjesplicht", aldus de organisatie. Die zegt dat steeds meer oudere ouderen vanwege een coronabesmetting in het ziekenhuis worden opgenomen, "een zorgelijke ontwikkeling".

24 minuten geleden
Ziekenhuizen praten weer over spreiding patiënten na opnamestop

DEN HAAG (ANP) - Een aantal ziekenhuizen in Zuid-Holland overlegt maandagochtend over de verspreide opvang van coronapatiënten, meldt het HagaZiekenhuis in Den Haag. Zondagmiddag stelde het ziekenhuis een tijdelijke opnamestop in omdat overbezetting dreigde. Ambulances kregen de opdracht patiënten naar andere ziekenhuizen in de regio te brengen.

1 uur geleden
Arbodiensten pleiten voor 'snotneusprotocol' tijdens griepseizoen

UTRECHT (ANP) - Werkgevers zouden met een zogenoemd 'snotneusprotocol' hun werknemers duidelijk moeten maken wanneer die wel of niet naar het werk kunnen komen. Daarvoor pleiten arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare. De maatregel moet een forse stijging van het aantal griepgevallen en coronabesmettingen en dus ziekteverzuim voorkomen deze herfst en winter.

2 uur geleden
100.000 bewoners Curaçao ten minste één keer gevaccineerd

WILLEMSTAD (ANP) - Op Curaçao is dit weekend een mijlpaal bereikt in de strijd tegen Covid-19. Meer dan 100.000 inwoners hebben hun eerste vaccinatie gehad. Op het eiland wonen 160.000 mensen. Bijna 92.000 personen zijn al twee keer gevaccineerd.

8 uur geleden
EMA buigt zich over boosterprik Moderna

AMSTERDAM (ANP) - Het comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (CHMP) van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) komt maandag bijeen om zich te buigen over de vraag of het vaccin van Moderna gebruikt kan worden voor een zogenoemde 'boosterprik'. Het Moderna-vaccin mag al wel gebruikt worden om mensen met een ernstige afweerstoornis een extra prik te geven.

8 uur geleden
KNMI presenteert klimaatrapport

DE BILT (ANP) - Het KNMI presenteert maandag het Klimaatsignaal'21. In de publicatie gaat het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut in op de vraag in welke mate het klimaat in Nederland verandert.

8 uur geleden
Studenten Delft, Groningen en Twente strijden in zonneautorace

AGADIR (ANP) - Studententeams uit Delft, Groningen en Twente nemen het deze week in Marokko tegen elkaar op in de zonneautorace Solar Challenge. Met racewagens die rijden op zonne-energie proberen de drie Nederlandse en nog vier andere teams tot en met vrijdag zo snel mogelijk 2500 kilometer af te leggen.

8 uur geleden