Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Urker (19) aangehouden bij onderzoek naar dragen nazi-uniformen

Urker (19) aangehouden bij onderzoek naar dragen nazi-uniformen

URK (ANP) - De politie heeft een 19-jarige man uit Urk aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. Dat gebeurde bij het onderzoek naar de foto's die op internet waren verschenen van jongeren gekleed in nazi-uniformen op straat in Urk, aldus de politie. De foto's van de jongeren zijn afgelopen weekend genomen.

Op de foto’s zijn meerdere vuurwapens te zien. Daarop heeft de politie dinsdag in huizen van de betrokkenen naar wapens gezocht. In één van de woningen werd inderdaad een vuurwapen aangetroffen. De vermoedelijke eigenaar, de 19-jarige man uit Urk, is aangehouden. Het vuurwapen werd in beslag genomen. De politie sluit meer aanhoudingen voor wapenbezit niet uit.

De jongeren zouden zich in nazi-kleding hebben gestoken uit protest tegen de coronamaatregelen. Uit onderzoek is tot dusverre niet gebleken dat het om een coronaprotest ging, aldus de politie.

Het Openbaar Ministerie onderzoekt of het dragen van nazi-uniformen op straat strafbaar is.

Meer uit Binnenland

Meer gekozen en minder benoemde bestuurders bij waterschappen

DEN HAAG (ANP) - Bij de waterschappen worden vanaf volgend jaar meer bestuurders gekozen en minder benoemd. De Eerste Kamer ging dinsdag akkoord met een initiatiefwetsvoorstel van GroenLinks en D66 om het aantal vaste ofwel geborgde zetels te verminderen. Vóór de initiatiefwet stemden 37 senatoren, tegen waren 32.

19 minuten geleden
UNICEF: honderden vluchtelingenkinderen zonder onderwijs

DEN HAAG (ANP) - Honderden vluchtelingenkinderen in ons land krijgen op dit moment mogelijk geen onderwijs, waarschuwt UNICEF. Dat komt "doordat niet duidelijk is hoeveel kinderen er in de locaties voor crisisnoodopvang verblijven", aldus de organisatie. UNICEF roept de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid en verder gemeenten op om het recht op onderwijs voor ook deze kinderen te garanderen.

24 minuten geleden
Verdachte Schiphol is 55-jarige man, aangehouden voor bedreiging

SCHIPHOL (ANP) - De man die op Schiphol zei gevaarlijke stoffen te hebben, is een 55-jarige man. Hij is aangehouden voor bedreiging. Dat heeft de marechaussee dinsdag bekendgemaakt. Het onderzoek in de zaak is nog in volle gang.

39 minuten geleden
Ambassade Qatar pakt handtekeningen voor steun arbeiders niet aan

DEN HAAG (ANP) - De ambassade van Qatar in Den Haag heeft mensenrechtenorganisatie Amnesty International dinsdag met 60.000 handtekeningen op de stoep laten staan. Die waren van mensen die willen dat het land een compensatiefonds in het leven roept voor de arbeidsmigranten aldaar. Die hebben onder barre omstandigheden aan de stadions voor het huidige WK voetbal in Qatar moeten werken, en daar vielen vele doden bij. Qatar liet ook hotels en andere faciliteiten bouwen.

1 uur geleden
Aantal opgenomen coronapatiënten opgelopen

ZEIST (ANP) - Het aantal mensen met corona in de ziekenhuizen loopt weer iets op, na een lange leegloop. Ziekenhuizen behandelen momenteel 657 mensen die positief getest zijn op het coronavirus.

1 uur geleden
Man die gevaarlijke stoffen zei te hebben op Schiphol aangehouden

SCHIPHOL (ANP) - De man die op Schiphol zei gevaarlijke stoffen te hebben is aangehouden, meldt de Koninklijke Marechaussee. De man wordt verdacht van een strafbaar feit, aldus een woordvoerder. Welk feit dat is, kon de woordvoerder nog niet zeggen.

1 uur geleden
Noodopvang voor honderd mensen in IJsselstein

IJSSELSTEIN (ANP) - De Utrechtse gemeente IJsselstein maakt in sporthal De Oever aan de Zomerdijk plaats voor noodopvang van honderd asielzoekers. De gemeente gaat scholen, sportclubs en anderen die de sporthal gebruiken, helpen om tijdelijk een ander onderkomen te vinden. De noodopvang gaat op 16 december open.

2 uur geleden