Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

UniPharma Middelburg kiest voor groen met 1.086 zonnepanelen

UniPharma Middelburg kiest voor groen met 1.086 zonnepanelen

MIDDELBURG - UniPharma in Middelburg zet in op gezonder en duurzamer ondernemen. Het bedrijf wil graag maatschappelijk betrokken zijn en een bijdrage leveren aan het terugdringen van de uitstoot van CO2. UniPharma heeft daarom gekozen voor het opwekken van elektriciteit door middel van zonnepanelen.

Op het dak van de hoogbouw zijn 1.086 zonnepanelen gelegd met een vermogen per paneel van 445 wp (wp=wattpiek). Dit geeft een totaal geplaatst vermogen van maar liefst 483.270 wp. Ter vergelijking: een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt 3.500 kwh per jaar (1wp = 0,88 kwh). Het opgewekt vermogen is dus in theorie voldoende om 122 huishoudens per jaar van energie te voorzien. UniPharma heeft plannen om om verder uit te breiden met een nieuwe hal, die na de oplevering ook voorzien zal worden van zonnepanelen.

Meer uit Middelburg

ZeelandJazz Festival 2024

MIDDELBURG - In de maand juni is het weer tijd voor het ZeelandJazz Festival. Het tweede weekend van juni in Terneuzen en het derde weekend in Middelburg. Een trend in Nederland en de rest van Europa zijn de tribute bands en ook het Jazzfestival neemt dit mee in het festival. Tijdens het openingsconcert in Porgy en Bess speelt het Teus Nobel Trio "A Tribute To Chet Baker" met als gast Benjamin Herman. In Middelburg opent Michiel Borstlap & band die Herbie Hancock spelen voor de headliner RYMDEN. Op zaterdag in De Spot een James Brown Tribute door het Amsterdam Funk Orchestra met Jared Grant.

16 uur geleden
Met een hink-stap-sprong de gevangenis in

MIDDELBURG - De gevangenis in Middelburg (Torentijd)  heeft sinds kort een gekleurd hinkelpad voor de ingang. Als een ouder in de gevangenis belandt, heeft dat invloed op de relatie tussen ouder en kind. En voor een kind is het soms lastig om op bezoek te gaan bij een ouder die in de gevangenis zit. Een paar keer hinkelen is letterlijk en figuurlijk een eerste stap om wat meer ontspannen hun vader te begroeten.

16 uur geleden
Gratis concert bevrijdingsdag in de Koorkerk in Middelburg

MIDDELBURG - Op zondag 5 mei viert Festival Zeeland Klassiek de vrijheid met een gratis concert in de Koorkerk in Middelburg. Het betreft het slotconcert van de Academy dat deel uitmaakt van het educatieprogramma van Festival Zeeland Klassiek. Het slotconcert is de afsluiter van de 5-daagse masterclasses die 12 studenten hebben gevolgd onder leiding van o.a. violiste Lisa Jacobs in de Muziekschool Zeeland in Middelburg.De ondernemersvereniging van Middelburg (VOM) maakt het mogelijk dat het concert gratis te bezoeken is. Festival Zeeland Klassiek is een internationaal muziekfestival dat jaarlijks op diverse locaties in Zeeland neerstrijkt. De organisatie is in handen van Stichting Kamermuziek Zeeland, onder leiding van artistiek leider Lisa Jacobs. Het festival vindt plaats van 28 juni t/m 7 juli 2024 met als thema 'Nederlandse Kunstenaars op het wereldtoneel'. Daarbij wordt de nadruk gelegd op de vrouwelijke componist. Ook het slotconcert bezoeken? Je bent van harte welkom op zondag 5 mei, 15:00 uur in de Koorkerk in Middelburg.Het volledige programma van Festival Zeeland Klassiek is te vinden op https://festivalzeelandklassiek.nl/programma.

16 uur geleden
Expositie Ukraine: War and Resistance strijkt neer in Stadhuis Middelburg

MIDDELBURG- Ukraine: War and Resistance is een tentoonstelling van foto's gemaakt door Amerikaanse en Oekraïense fotografen tijdens de Russische oorlog tegen Oekraïne. Deze getalenteerde fotografen laten de diverse aspecten en dimensies van de oorlog zien.

17 uur geleden
Buurtbewoners vieren 100 jaar Hervormde school in Koudekerke

KOUDEKERKE - Op woensdag 8 mei vieren de buurtbewoners dat de voormalige Hervormde school (nu B&B Uitwijk) in Koudekerke 100 jaar bestaat. De B&B staat naast een Bed en Breakfast ook voor een Buurttafel en Buurtbibliotheek waar buurtbewoners elkaar ontmoeten, samen eten en een boek kunnen lenen. Wat ooit een plek van leren was, is nu een ontmoetingsplek waar gastvrijheid en van betekenis zijn voor de buurt centraal staat. 

18 uur geleden
Middelbrand in vervallen kantoorpand aan het Goudend in Middelburg

MIDDELBURG - In een leegstaand kantoorpand aan het Goudend in Middelburg heeft zondagavond brand gewoed. De brandweer schaalde op naar middelbrand.

18 uur geleden
Automobilist rijdt tegen boom en geparkeerde auto in Middelburg

MIDDELBURG - Een automobilist is zondagavond op de Noordsingel in Middelburg met zijn personenauto tegen een boom gereden. Het voertuig kwam tot stilstand tegen een geparkeerde auto.

18 uur geleden