Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Unilever-topman wil aantal duurzaamheidsdoelen beperken tot vier

Unilever-topman wil aantal duurzaamheidsdoelen beperken tot vier

LONDEN (ANP) - Unilever dringt het aantal duurzaamheidsdoelen waar het voedings- en verzorgingsmiddelenconcern aan werkt terug tot vier, kondigt de onlangs aangetreden topman Hein Schumacher aan. Die ingreep maakt de inspanningen volgens de Nederlander gerichter, wat ook sneller resultaat zal opleveren. Het bedrijf achter merken als Dove-shampoo, Rexona-deodorant en Magnum-ijs richt zich daarom voorlopig op de strijd tegen klimaatverandering, op natuurbehoud, het tegengaan van plastic afval en op bestaanszekerheid. Welk duurzaamheidsdoel het concern laat schieten wil Schumacher niet zeggen.

Het Britse concern is volgens hem erg actief geweest met maatschappelijke toezeggingen, die soms ad hoc werden gedaan en waar de doelen soms voor de lange termijn werden geformuleerd. "De nieuwe focus die ik wil, is dat we ons beperken tot de terreinen waarop we echt het verschil kunnen maken", zei Schumacher in een gesprek met journalisten. Over die doelen moet Unilever ook regelmatig rapporteren, waarbij de topman zinspeelde op kwartaal- en jaarberichten. "Als bedrijf moeten we meer doen en op korte termijn resultaten boeken, en daar transparant over zijn. De wereld schreeuwt om impact op de korte termijn."

Unilever kreeg tijdens de aandeelhoudersvergadering in mei, toen Alan Jope nog topman was, de kritiek dat het bedrijf een te zachte klimaatdoelstelling heeft. Activisten van Milieudefensie waren teleurgesteld dat Jope niet wilde toezeggen dat Unilever zijn CO2-uitstoot in 2030 met 45 procent heeft teruggebracht, wat volgens de organisatie nodig is om de opwarming van de aarde te beperken.

Op de vraag aan welke duurzaamheidsdoelen Unilever voorlopig minder aandacht besteedt, gaf Schumacher geen concreet antwoord. "Het belangrijkste is dat we focussen op gebieden waar we impact kunnen maken". Op de site van het bedrijf staat onder andere dat Unilever aandacht besteedt aan diversiteit en inclusie, de toekomst van werk en de toegang tot gezond eten.

Meer uit Financieel

Krant: Unilever schrapt derde van alle kantoorbanen in Europa

LONDEN (ANP) - Unilever is van plan om tegen eind volgend jaar een derde van alle kantoorfuncties in Europa te schrappen, oftewel zo'n 3200 banen. Dat schrijft de Financial Times op basis van een videoboodschap van directeur personeelszaken Constantina Tribou, waarbij de zakenkrant kon meekijken. Daarmee treft de eerder dit jaar door Unilever aangekondigde reorganisatie het Europese deel van het bedrijf flink.

3 minuten geleden
Tekst- en spraakberichten van vrijwel alle AT&T-klanten gehackt

DALLAS (ANP/BLOOMBERG) - Hackers hebben in 2022 gedurende zes maanden inzage gehad in gegevens van gesprekken en tekstberichten van vrijwel alle mobiele klanten van het Amerikaanse telecomconcern AT&T. Het is een van de grootste privacy-inbreuken in de telecomwereld in de recente geschiedenis.

18 minuten geleden
Natuur & Milieu teleurgesteld na Schiphol-uitspraak Hoge Raad

UTRECHT (ANP) - Natuur & Milieu is zeer teleurgesteld in de uitspraak van de Hoge Raad over Schiphol. "We zijn nu overgeleverd aan Europa om te kunnen ingrijpen als in Nederland geluidsnormen structureel worden overschreden. Dat is ongelofelijk", zegt directeur Marjolein Demmers van de milieuorganisatie.

56 minuten geleden
Nederlandse keten Fletcher mikt op honderden hotels in Duitsland

NIEUWEGEIN (ANP) - De Nederlandse hotelketen Fletcher denkt de komende tien jaar in Duitsland uit te groeien tot een keten met honderden hotels. In het buurland staan veel middelgrote hotels die gerund worden door families die geen opvolger kunnen vinden. Volgens Fletcher-topman Rob Hermans zijn dat ideale hotels voor zijn keten om over te nemen, ook omdat Duitsland een populaire bestemming is voor korte vakanties.

1 uur geleden
X van Elon Musk volgens Brussel in de fout met blauwe vinkjes

BRUSSEL (ANP) - Socialmediabedrijf X van Elon Musk misleidt volgens de Europese Commissie gebruikers met zijn blauwe vinkjes. Daarmee overtreedt het platform, voorheen bekend als Twitter, de Europese regels. X krijgt van Brussel nu een formele waarschuwing en mogelijk volgt later nog een hoge boete.

1 uur geleden
ING: hogere productiviteit hard nodig door personeelstekort

AMSTERDAM (ANP) - De technologische industrie is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de groeimotor van de gehele Nederlandse industrie. Om de groeikansen van de tech-industrie en daarmee de hele industrie te benutten zijn echter technologische vernieuwingen nodig om de productiviteit te verhogen. Dat komt doordat de personeelsschaarste in de sector steeds groter dreigt te worden, waarschuwt ING Research in een sectorrapport.

2 uur geleden
Aantal vakantieboekingen eerste helft 2024 met 6 procent gestegen

LEUSDEN (ANP) - Nederlanders zoeken vanwege het slechte weer dit jaar veel vaker de zon op. Reisbranchevereniging ANVR zag het aantal boekingen de eerste helft van dit jaar met 6 procent stijgen.

3 uur geleden