Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Unieke combinatie van geveltechniek en pleegzorg

“De beste investering is een investering in jezelf.” We spreken Martine Harthoorn – van Horssen. Samen met haar broer Gerben van Horssen is zij eigenaar van HGZ Geveltechniek in Arnemuiden. Maar, ze is zoveel méér dan dat. Dat ontdekte zij toen ze de kansen greep die zich voordeden en zichzelf de ruimte gaf voor persoonlijke ontwikkeling. Inmiddels combineert zij haar werk bij HGZ, met een Hbo-opleiding en de (pleeg)zorg voor zeven pubers. “Een slechte dag? Die heb ik eigenlijk nooit. Ik heb geleerd te kijken naar de hoofdlijnen en verzand niet in details. Iedere avond laat ik de dag even passeren en realiseer ik me waarvoor ik dankbaar ben.”

Ook de mensen om haar heen valt het op: de rust die Martine uitstraalt, terwijl ze dagelijks bergen verzet. Knap vindt ze dat zelf al lang niet meer. Ze heeft geleerd te kijken naar wat kan en te accepteren wat niet kan. Natuurlijk is dat een leertraject, en vergis je niet, daar zit ze nog middenin.

Geen projecten, maar particulieren
Het was aan de keukentafel bij haar thuis dat HGZ ontstond. Samen met haar broers en man zette ze dit bedrijf op poten. Al snel bleven alleen haar broer Gerben en zij over. “Mijn andere broer en mijn man hadden andere ambities. Zo stonden we er met z’n tweeën voor en werd de parttime baan die ik voor ogen had -ik was net weer moeder geworden- een intensieve fulltime job.” Intensief was het die eerste periode zeker. HGZ richtte zich in die tijd hoofdzakelijk op grote projecten en dat was een zakelijke, harde wereld. “Ik haalde daar geen plezier uit. Het paste niet. Ik wilde de showroom inrichten, persoonlijk contact en gesprekken voeren met klanten. We besloten toen het roer om te gooien en ons te focussen op de particuliere markt. Een belangrijke stap daarbij was het dealerschap van Kroon Kozijnen. Langzaam ontstond het bedrijf dat we voor ogen hadden.”

Starten met pleegzorg
Omdat Martine ooit eens had laten vallen, wel interesse te hebben in pleegzorg, kreeg zij 5 jaar geleden de vraag of zij en haar gezin een 16-jarig meisjes konden opvangen voor de duur van 9 maanden. “We moest binnen een uur beslissen”, herinnert Martine zich. “Haar doel was om haar diploma te halen en op kamers te gaan. Dat vond ik een leuk, duidelijk doel! Bovendien, na hele dagen HGZ wilde ik weleens iets anders. Het lukte met dit meisje, maar toen ze weg was, was het stil in huis. Toen namen we twee broertjes op en zo zijn we in dit werk gerold.”

Ondernemer met een gezinshuis
Toen Martine overwoog om de pleegzorg professioneel te gaan oppakken, heeft ze eerst zichzelf goed ‘onder haar petje’ gekeken. Via diverse cursussen en opleidingen ontdekte zij wat ze belangrijk vindt en waar haar kwaliteiten liggen. Ze leerde haar verschillende ambities zo te combineren dat ze rust en stabiliteit kan brengen bij HGZ en een rustig en veilig thuis kan bieden aan haar vier kinderen en (momenteel) drie pleegkinderen. Ondernemer als Martine is, besloot ze een gezinshuis te starten, waarmee ze professionele zorg kan bieden. “Ik volg daarvoor momenteel een vierjarige hbo-opleiding tot psychotherapeut. Ik zit daardoor niet langer als vrijwilliger aan tafel, maar kan meepraten als zorgprofessional, dat vind ik belangrijk.”

Alle ballen in de lucht
Ondanks of waarschijnlijk juist dankzij al haar activiteiten zit Martine goed in haar vel. De lange dagen die ze maakt, stemmen haar gelukkig. “Ik sta om vijf uur op en studeer dan tot zeven uur. Daarna help ik samen met de mijn man de kinderen. Halverwege de middag is het even ‘me-time’. Na het avondritueel heb ik een ontspannen avond. Ik moet er alleen voor waken dat ik weer op tijd naar bed ga”, concludeert ze lachend.

Meer uit Zeeland

Ruim 250 bezoekers maken kennis met het Delta Climate Center

Zeeland en Vlissingen in het bijzonder hebben woensdag 10 april kennisgemaakt met het Delta Climate Center. Met het evenement ‘Maak kennis met het Delta Climate Center’ in de Lasloods in Vlissingen heeft het nieuwe centrum zich voor het eerst aan de buitenwereld gepresenteerd. Het Delta Climate Center wil met onderzoek en onderwijs bijdragen aan een duurzame toekomst voor de Zeeuwse delta en daarmee delta’s over de wereld. Voor ruim 250 bezoekers vertelde wetenschappelijk directeur Albert Klein Tank, samen met een aantal medewerkers, hoe het centrum dit gaat doen. Klein Tank stipte vier punten aan die het centrum uniek maken: de samenwerking tussen mbo, hbo en wo in onderwijs en onderzoek, de thema’s water, energie en voedsel en hoe het hier invulling aan geeft, de innovatieve werkvormen waarmee het centrum haar doelen wil bereiken en dat ze de gehele provincie als een living lab ziet.

2 dagen geleden
“Iedereen moet na het werk weer veilig thuis komen”

“We hebben binnen ons bedrijf aandacht voor veiligheid in de breedste zin van het woord. Iedereen moet immers na het werk weer gezond en veilig thuis kunnen komen. Aandacht voor verkeersveiligheid hoort daar zeker bij. Dat betekent voor ons bedrijf dat we alle voertuigen standaard uitrusten met uiteenlopende veiligheidssystemen, dat we mensen aanspreken op verkeersveilig weggedrag, dat we rekening houden met rust- en rijtijden en chauffeurs goed inwerken op een nieuw voertuig.” Ronald Wielemaker is directeur van het gelijknamige familiebedrijf Wielemaker BV. Dit is een Zeeuwse transportonderneming, waar ongeveer 90 medewerkers dagelijks actief zijn met het inzamelen van afvalstoffen. Daarnaast speelt het bedrijf, met het transport van deelstromen, een logistieke rol in de circulaire ontwikkeling van onze regio. Veel van het werk vindt logischerwijs plaats op de weg. Daarvoor beschikt Wielemaker over ongeveer 70 voertuigen, zoals vuilnisauto’s, haakarmauto’s, portaalauto’s en trekker/oplegger combinaties. Ronald vertelt dat bij de aanschaf van nieuwe voertuigen ‘alle vinkjes wat betreft veiligheidssystemen aangaan’. “Natuurlijk! Ik heb het altijd vreemd gevonden dat lichte personenauto’s eerder standaard voorzien werden van airbags dan grote vrachtwagencombinaties. Alle extra veiligheidsmogelijkheden omarmen we, dus zaken als remassistentie, rijbaanassistentie, dodehoeksensoren en camera’s beschouwen wij steevast als standaard.”

2 dagen geleden
Kick-off 'Boost the Energy Transition'

Op donderdag 11 april kwamen 18 geselecteerde bedrijven samen voor de kick-off van het opwerkprogramma van de energiechallenge 'Boost the Energy Transition', georganiseerd door Dockwize en Stichting Zeeuwse Publieke Belangen. Dit initiatief heeft als doel om ondernemers, onderzoekers en andere vernieuwers te stimuleren om innovatieve plannen te ontwikkelen voor de energietransitie in Zeeland. Het evenement markeert een belangrijke mijlpaal in de inspanningen om duurzame energieoplossingen te bevorderen, en komt op een cruciaal moment voor de provincie Zeeland, waar de vraag naar dergelijke oplossingen hoog is. Met de helft van de geselecteerde bedrijven uit Zeeland belooft deze challenge een aanzienlijke impact te hebben op het aanpakken van de energie-uitdagingen van de provincie.

2 dagen geleden
Zakelijk overnachten met luxe en comfort

Ervaar het gemak van zakelijk overnachten bij Otium Wellness Hotel Roosendaal. Op een centraal gelegen locatie, op slechts 2 autominuten van de A58 en A17 en op een korte 20 minuten rijden van Breda, is dit hotel de perfecte plek voor jouw zakelijke verblijf. De kamers De kamers bieden het comfort en de luxe die je nodig hebt na een lange werkdag. Met een kitchenette voorzien van een spoelbak en magnetron, hoef je niet elke avond uit eten te gaan. En dankzij de gratis wifi kun je ook in het hotel efficiënt werken aan jouw taken.

2 dagen geleden
Goed nieuws voor werkend en ondernemend Zeeland

GOES - Goed nieuws voor werkend en ondernemend Zeeland: Uitgeverij de Bode, Zeeuwse Vacaturebank en reclamebureau LMG strategie+creatie bundelen hun krachten en lanceren samen de Zeeuwse Carrièrekrant. De drie partijen zijn, ieder vanuit hun eigen expertise, ervaren in het matchen van werkgevers en werkzoekenden. Jim Goedhart is bekend van de Zeeuwse Vacaturebank en De Zeeuwse Connectie, Perry Kentin van reclamebureau LMG strategie+creatie is bekend van het organiseren van de succesvolle netwerkbeurs Contacta en fysieke banenmarkten en Luuk Roozeboom brengt al vele jaren Weekblad de Bode uit in Zeeland en West-Brabant, inclusief speciale periodieke bijlagen over werk en vacatures.

4 weken geleden
Exclusieve bijeenkomst | St. Anna Harbour Resort

Op vrijdag 8 maar 2024 organiseerden de ontwikkelaar St. Anna Harbour Resort B.V. , een initiatief van Aannemingsbedrijf Fraanje uit Lewedorp en TEAMforREAL uit Goes, een ‘sneak peek’ bijeenkomst in de brasserie van Ardi Keukens te Sint-Annaland, exclusief voor een select aantal geïnteresseerden van het allereerste uur. ‘For Your Eyes Only’ In de sfeervolle brasserie van Ardi Keukens te Sint-Analand (tevens trots projectpartner) werden zo’n 70 geïnteresseerden gastvrij ontvangen om als éérste een uitgebreide update te ontvangen aangaande de ontwikkeling en verkoop van unieke havenfrontappartementen voor permanente bewoning, op het havenplateau van Sint-Annaland. Exclusief op uitnodiging, ofwel ‘for your eyes only’. Minstens zo spannend als de gelijknamige Bond film, als we de reacties mogen geloven.

4 weken geleden
Nederlandse ondernemers slapen slecht

Op vrijdag 15 maart is het de Internationale Dag van de Slaap. Twee derde van de Nederlandse ondernemers zegt dat slaapproblemen hun dagelijks functioneren verstoren. Dit komt naar voren uit onderzoek van ABN AMRO Verzekeringen, waar ruim 600 ondernemers aan deelnamen. Maar meer Nederlanders worstelen met hun slaap: het afgelopen jaar hebben iedere maand gemiddeld 25.000 mensen op Google gezocht naar een oplossing voor hun slaapproblemen.   ABN AMRO Verzekeringen zocht in samenwerking met Hallo Slaap uit wat het slaappatroon van Nederlandse ondernemers is en of zij slaapproblemen ervaren. De meest opvallende uitkomst; 41% van de ondernemers heeft een verstoorde slaap, wat flink hoger ligt dan het landelijke gemiddelde (20-25%*). Twee derde van de respondenten (68%) zegt dat slaapproblemen hun dagelijks functioneren verstoren. Toch denken de ondernemers dat ze dit goed kunnen verbloemen. Slechts 25% geeft aan dat hun omgeving zou kunnen merken dat er slaapproblemen spelen.   De sectoren die het meest last hebben van een verstoord slaappatroon zijn: Transport Zorg Horeca Handel Zakelijke dienstverlening * Bron: slaapexpert Irma Leijten van LIJV   Uurtje(s) minder Volgens Irma Leijten, slaapexpert bij Lekker In Je Vel (LIJV), hebben de meeste Nederlanders zes tot negen uur slaap nodig. “Uiteraard zijn er uitzonderingen. Sommige mensen vinden slapen nu eenmaal heerlijk, anderen vinden dit zonde van hun tijd”, legt Leijten uit. Uit eerder onderzoek blijkt dat 20% van de Nederlandse ondernemers minder slaap nodig denkt te hebben dan de gemiddelde zes tot negen uur die wordt geadviseerd.   “Helaas komen slaapproblemen veel voor. Gemiddeld gezien ervaart 20 tot 25% van de bevolking drie of meer nachten per week problemen met inslapen, doorslapen, te vroeg wakker worden of niet fit wakker worden”, zegt Leijten. “Bij onregelmatige werktijden kan dit zelfs oplopen tot 40 tot 45%. Het onderzoek laat bij ondernemers een soortgelijk patroon zien.”   Goede nachtrust is belangrijk Een verstoorde nachtrust blijkt vooral van invloed op het concentratievermogen van de ondernemers. Maar liefst 70% geeft aan deze concentratieproblemen te ervaren als gevolg van slaapproblemen. In slaap vallen blijkt minder moeite te kosten dan doorslapen. 52% van de respondenten ervaart problemen met in slaap vallen, terwijl 69% moeite heeft met doorslapen. Het blijkt toch wel dat de slaapproblemen ondernemers niet onberoerd laten: 65% is bezorgd over de slaapproblemen die er spelen.   Leijten benadrukt het belang van een goede nachtrust. “Slaapproblemen kunnen leiden tot minder productiviteit en een lagere kwaliteit van werk. Je maakt meer fouten. En dat maakt je werk minder leuk. Onvoldoende slaap zorgt zo tot harder willen werken om toch die voldoening uit je werk te halen. Ook kan slecht slapen in een aantal branches grote gevolgen hebben voor de veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan transport, bouw en zorg.”   Online op zoek Dat meer Nederlanders worstelen met hun slaap blijkt uit de zoekopdrachten bij Google; hier zochten het afgelopen jaar maandelijks gemiddeld 25.000 mensen naar een oplossing voor hun slaapprobleem. Er werd voornamelijk gezocht naar tips om weer in slaap te komen.   Dat er zoveel online wordt gezocht naar slaaptips verbaast Leijten niet. “De meeste mensen met slaapproblemen zoeken geen professionele hulp. Vaak blijven ze zelf naar oplossingen zoeken. Ze proberen tips op internet uit of halen natuurlijke slaapmiddelen in huis. Vaak zonder succes. Slaapmedicatie is meestal ook geen oplossing. Dit helpt je om tijdelijk beter in te slapen en meer te slapen, maar dat effect neemt al na twee weken af. Wanneer je last hebt van een verstoorde slaap, ben je vaker gebaat bij slaapcoaching. Professionele hulp dus, waarbij je leert om de ontspannen relatie met slaap te herstellen.”   Meer weten over het onderzoek en alle resultaten zien? Kijk dan hier.

4 weken geleden