Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uitzonderlijk: al 229 dagen warmer dan 10 graden

Uitzonderlijk: al 229 dagen warmer dan 10 graden

REIMERSWAAL/KAPELLE - Opnieuw is er een temperatuurrecord verbroken. De maximumtemperatuur is namelijk nog nooit zo lang in de dubbele cijfers gebleven. In de bilt staat de teller al 229 aaneengesloten dagen op 10 graden of meer. 

Al sinds 1 april is het kwik niet meer onder de 10 graden geweest in Nederland, en daarmee is een record verbroken. Het vorige record was in 2011. Toen kwam de temperatuur van 27 maart tot en met 9 november onafgebroken in de dubbele cijfers. Zo’n reeks van meer dan 200 dagen kwam tot nu toe pas 16 van de 120 jaren dat er in De Bilt gemeten wordt voor. 

Volgens WeerOnline zijn deze reeksen volledig toe te schrijven aan de klimaatverandering. De temperatuur ligt door het opwarmende klimaat hoger dan vroeger, waardoor temperaturen van 10 graden of meer minder zeldzaam zullen zijn. Daardoor is het aantal dagen in het voor- en najaar met een temperatuur onder de 10 graden kleiner geworden. In juli en augustus is de temperatuur in De Bilt nog nooit onder de 10 graden geweest. 

In 1902, 1962 en 1974 kwam de temperatuur op slechts 140 aangesloten dagen boven de 10 graden uit. Dat is het kleinste aantal sinds het begin van de metingen. In deze eeuw was 2010 het jaar met de kortste reeks. Toen was de temperatuur van 14 mei tot en met 19 oktober, dat zijn 159 dagen, boven de 10 graden. Een normaal jaar telt gemiddeld 193 aaneengesloten dagen waarbij de temperatuur in De Bilt in de dubbele cijfers komt. Begin vorige eeuw was dat nog maar 178 dagen.

Meer uit Reimerswaal

Zaterdag 4 mei Dodenherdenking in Hansweert

HANSWEERT - Tijdens de Nationale Herdenking op zaterdag 4 mei 2024 herdenken we allen - burgers en militairen - die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies. 

14 uur geleden
Gratis ambachtelijke moederdagcake van Echte Bakker Vroonland in Yerseke voor Vrienden van de Bode

YERSEKE - Zondag 12 mei is het Moederdag en dankzij Echte Bakker Vroonland in Yerseke kun je je moeder een overheerlijk cadeau geven: een speciale, vers bereide moederdagcake. En nog feestelijker: Vrienden van de Bode krijgen zo'n ambachtelijke cake gratis!

1 dag geleden
Nationale Dodenherdenking in Kruiningen

KRUININGEN - Tijdens de Nationale Dodenherdenking in Kruiningen herdenken wij zaterdagavond (4 mei) alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. In oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

1 dag geleden
Excursies naar weervisserij op Oosterschelde

KRABBENDIJKE - In mei, juni en juli kunnen er weer excursies naar de weervisserij op het oostelijke deel van de Oosterschelde worden gemaakt. Een bezoek aan de weer is een unieke gelegenheid - voor jong en oud - om de eeuwenoude, arbeidsintensieve vangstmethode van dichtbij mee te maken.

2 dagen geleden
Nieuw honk voor jeugd Yerseke: Lighthouse

YERSEKE - Sinds 24 november 2023 is er in Yerseke een ontmoetingsplek voor jongeren van boven de zestien jaar. Het initiatief komt vanuit een samenwerking tussen vier kerken in het dorp en is er voor bedoeld om jongeren eens in de maand op vrijdagavond een plek te geven om samen te komen. Er wordt al volop gebruik van gemaakt, maar er is nog altijd plek voor nog meer jeugd.

2 dagen geleden
Beginnende woningbrand aan de Langeville snel onder controle

YERSEKE - De brandweer is zondagmiddag met spoed ter plaatse gekomen bij een beginnende woningbrand aan de Langeville. Door de snelle inzet van de brandweer was de brand snel onder controle.

3 dagen geleden
Vrolijke Koningsdag in Reimerswaal en Kapelle

KAPELLE - De weersvoorspelling voor Koningsdag 2024 was niet ideaal, maar in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zijn de oranje festiviteiten zeker niet in het water gevallen.

4 dagen geleden