Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uitvaart geliefde pastoor Fons van Hees online te volgen

Uitvaart geliefde pastoor Fons van Hees online te volgen

GOES - In zijn woonplaats Zierikzee is op 31 januari Fons van Hees overleden. Hij was pastoor van de H. Pater Damiaanparochie en de H. Maria Parochie Walcheren. ‘We verliezen in hem een zeer geliefde pastoor’, laten de parochies weten.

Fons van Hees werd geboren in Maastricht. Na zijn theologieopleiding in Heerlen kwam hij naar het bisdom Breda. In 1986 werd Fons pastoraal werker in de toenmalige H. Maria Magdalenaparochie in Goes. Daar werd hij op 23 april 1988 door bisschop Ernst gewijd tot priester voor het Bisdom Breda. Als parochiepriester was Fons werkzaam in Goes en in parochies op Zuid-Beveland.

In 1992 verhuisde Fons van Hees naar Roosendaal, waar hij pastoor werd van de OLV van Fatimaparochie. Enkele jaren later werd hij ook pastoor van de Roosendaalse parochies H. Hart van Jezus en H. Joseph.

Bisschoppelijk vicaris

In 1996 werd Fons door de bisschop van Breda benoemd tot rector van het diocesaan convict en het centrum voor pastorale opleidingen van het bisdom Breda. Ook was hij van 1 januari 1999 tot 1 januari 2003 bisschoppelijk vicaris van bisschop Muskens. Daarna keerde Fons terug naar het parochiepastoraat - waar zijn hart lag.

Op 1 november 2002 werd Fons opnieuw pastoor in Roosendaal, nu van de parochie St. Jan en H. Kruis. Met de groeiende samenwerking van parochies en pastorale teams in Roosendaal werd Fons ook pastoor van de andere parochies in Roosendaal. Zo was hij de stadspastoor van Roosendaal. Onder zijn leiding werd de oprichting van de Sint Norbertusparochie in Roosendaal voorbereid.

Zeeland

In september 2013 kwam Fons terug naar het parochiepastoraat in Zeeland. Hij werd pastoor van de H. Pater Damiaanparochie (De Bevelanden en Schouwen Duiveland) en ging wonen in Zierikzee. Fons woonde graag in Zierikzee en vond het heerlijk om via de Zeelandbrug naar zijn kerken in Zuid-Beveland te gaan. Vanaf 1 juli 2018 werd Fons van Hees ook de pastoor van de H. Maria Parochie Walcheren.

Avondwake

De avondwake voor Fons van Hees wordt gehouden op dinsdag 7 februari om 19.30 uur in de HH Petrus en Pauluskerk, Lombardstraat 1, te Middelburg. Voorafgaand aan de avondwake, van 18.30 uur tot 19.15 uur, is er gelegenheid om Fons nog te groeten. Aansluitend aan de avondwake is er gelegenheid voor condoleance.

Uitvaartdienst

Op woensdag 8 februari wordt de uitvaart voor Fons gevierd om 12.00 uur in de H. Maria Magdalenakerk, Singelstraat 9, in Goes. In de nacht voor deze uitvaart wordt voor Fons gewaakt in de Magdalenakerk. Aansluitend aan de uitvaartdienst is er gelegenheid om elkaar te condoleren met het overlijden van pastoor Van Hees. De uitvaartdienst is te volgen via kerkdienstgemist.nl.

Meer uit Beveland

Voor gezellig paasfeest pakt Heinkenszand weer uit met Paasfestival

HEINKENSZAND - Winkelcentrum Heinkenszand houdt zaterdag en maandag, tweede paasdag, de derde editie van het Paasfestival.

1 uur geleden
Zonnige en winderige opening seizoen Oosterscheldekreeft

KORTGENE - Het nieuwe seizoen voor de Oosterscheldekreeft is donderdag feestelijk geopend. Burgemeester Jack van der Hoek van Schouwen-Duiveland en kreeftenkoningin Margot Dubelaar uit Kortgene namen de eerste gevangen Oosterscheldekreeft in ontvangst.

2 uur geleden
Handbal in de lift op de Bevelanden

HEINKENSZAND - De handbalsport begint weer op te bloeien in de Bevelandse gemeenten en dat smaakt naar meer voor handbalvereniging GSC in Heinkenszand. Bij de club begint dinsdag (2 april) een nieuw jeugdelftal.

16 uur geleden
Buurtsuper in Borssele feestelijk geopend

BORSSELE - Borssele heeft eindelijk weer een eigen supermarkt. Meer dan een jaar heeft Coöperatie Dorpswelzijn Borssele hieraan gewerkt.

22 uur geleden
Nieuwe campagne om technici naar Zeeland te trekken gelanceerd

TERNEUZEN - Terwijl de krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt enigszins afkoelt, blijft het aantal openstaande vacatures voor technische beroepen groot. De Provincie Zeeland heeft daarom de handen ineengeslagen en start samen met Talent Service Zeeland en zes Zeeuwse bedrijven een campagne. Het doel van de campagne genaamd 'Break Out' is om technici uit binnen- en buitenland te verleiden om naar Zeeland te komen. Op donderdag 28 maart werd de campagne gelanceerd bij Dow in Terneuzen.

22 uur geleden
Avondvierdaagse Heinkenszand begint op maandag 8 april

HEINKENSZAND - Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 april organiseert de Heinkenszandse Kika-KWF Walk & Run weer de avondvierdaagse en hardloopwedstrijd in en om het mooie Heinkenszand.

23 uur geleden
Jubilerend Ovezande gaat zondag voor spektakel met 'Fiets 'm d'r in'

OVEZANDE - Eerste Paasdag (zondag 31 maart) kan iedereen in Ovezande meedoen aan 'Fiets 'm d'r in'.

1 dag geleden