Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uitslaande brand in bouwkeet nabij N57: nablussen gaat nog uren duren

Uitslaande brand in bouwkeet nabij N57: nablussen gaat nog uren duren

SEROOSKERKE - In een grote bouwkeet aan de Serooskerkseweg in Serooskerke is vanochtend vroeg een brand uitgebroken. Vanwege de waterwinning was de N57 tussen Serooskerke en Burgh-Haamstede tijdelijk afgesloten. 

Rond 06.00 uur meldde een voorbijganger een brand nabij de N57. Ter plaatse trof de brandweer een uitslaande brand in een bouwkeet aan. Door de omvang en de locatie werden er extra brandweervoertuigen en waterwagens opgeroepen om mee de brand te bestrijden. Er was echter sprake van veel rookontwikkeling, die in westelijke richting trekt. Mensen die in de buurt wonen wordt daarom opgeroepen ramen en deuren te sluiten. Ook werd de N57 tussen Serooskerke en Burgh-Haamstede tijdelijk afgesloten. Er werd een omleidingsroute ingesteld via Renesse N651 (Stoofweg) en N652 (Recreatieverdeelweg). 

Om 07.47 uur kon de Officier van Dienst het sein Brand Meester geven. De nabluswerkzaamheden zullen echter nog geruime tijd in beslag nemen. Er is daarom logistieke ondersteuning ter plaatse gekomen om de brandweermannen van eten en drinken te voorzien. Daarnaast wordt er voorzien in een nieuwe voorraad ademlucht, zodat de collega’s hun werk veilig kunnen voortzetten. 

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Middelburg geeft gehoor aan oproep spoedopvang vluchtelingen

MIDDELBURG - In Middelburg worden vanaf vandaag met spoed ongeveer honderd vluchtelingen opgevangen. Het college van burgemeester en wethouders van Middelburg geeft aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) de ruimte om noodopvang in te richten. In overleg met Frans Lievens is Studio A58 aangeboden als opvanglocatie.

12 minuten geleden
Politie zoekt getuigen van mishandeling op de Prinses Beatrixlaan

KOUDEKERKE - De politie doet zoekt getuigen van een mishandeling die plaats vond op maandag 11 oktober tussen 15.00 en 15.30 uur op het fietspad aan de Prinses Beatrixlaan. Een 16-jarige Vlissinger werd daar door een man mishandeld.

19 uur geleden
Man (30) aangehouden voor rijden onder invloed, had ook mes op zak

MIDDELBURG - Agenten hebben gisteren rond 19.50 uur een 30-jarige Vlissinger aangehouden. Hij zou onder invloed van alcohol en mogelijk drugs op een brommer hebben gereden. Ook had hij een mes op zak.

20 uur geleden
Botsing tussen scooter en fietser bij Nieuw-en Sint Joosland

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Een scooterrijder en een fietser zijn vrijdag bij Nieuw-en Sint Joosland tegen elkaar gebotst. Bij het ongeluk moest één persoon naar het ziekenhuis worden gebracht.

1 dag geleden
Programmabegroting gemeente Veere 2022: fors investeren in leefbaarheid

DOMBURG - Gemeente Veere heeft deze week de Programmabegroting voor 2022 gepubliceerd. De gemeente heeft een groot aantal maatregelen genomen om ‘het mooie van Veere te behouden en te versterken’. 

1 dag geleden
Interview Annejet van der Zijl in Grote Kerk Veere

VEERE - In de eerste editie van Literair Gesprek in de Grote Kerk gaat journalist Jan van Damme in gesprek met auteur Annejet van der Zijl over haar nieuwe historische roman Fortuna’s kinderen. De avond vindt plaats op vrijdag 29 oktober om 20.00 uur. Tickets (€ 15,-) zijn te koop in De Drvkkery en via de websites van De Drvkkery en de Grote Kerk Veere.

1 dag geleden
Nieuw elan voor NS-Station Middelburg?

MIDDELBURG - Er zijn een paar van die gebouwen in Middelburg, die een beetje van iedereen zijn. Het treinstation, dat al in 1872 in gebruik werd genomen, is ook zo’n gebouw. Mensen vinden er iets van. Ze vinden vooral dat er iets aan moet gebeuren. Er is een hele waslijst aan problemen en aandachtspunten, van wateroverlast in de voetgangerstunnel tot de verpaupering van het gebouw zelf.

1 dag geleden