Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uitslaande brand in aardappelloods bij Lewedorp

Uitslaande brand in aardappelloods bij Lewedorp

LEWEDORP - In een schuur op een boerenerf aan de Quarlespolderweg bij Lewedorp is vrijdagmiddag een uitslaande brand uitgebroken. 

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is er sprake van een uitslaande brand in een aardappelloods van circa 25 bij 15 meter. De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur overslaat naar een naastgelegen loods. Er zijn meetploegen opgeroepen om te kijken of er asbest vrijkomt. 

"De loods heeft een dak met asbesthoudende platen, delen van de platen zijn in de directe omgeving terecht gekomen", zo zegt de Veiligheidsregio. Volgens de woordvoerder is er weinig rook meer en is er geen gevaar voor de omgeving. De wegen rondom de brandlocatie zijn desondanks door de politie afgezet.

De eerste melding van de brand kwam rond 15.15 uur binnen.Vijf blusvoertuigen, twee waterwagens en een ladderwagen werden gealarmeerd. Ook is een groot watertransport opgeroepen zodat de brandweerlieden over voldoende bluswater beschikken. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Meer uit Beveland

Getuigen helpen politie in Goes fietsendief grijpen

GOES - De politie heeft woensdagmiddag een fietsendief kunnen aanhouden met hulp van getuigen. Dat gebeurde in het centrum van Goes. 

3 uur geleden
Derde editie Lewedorp Lady’s Tournament op 9 september

LEWEDORP - Liefhebbers van vrouwenvoetbal 7 tegen 7 komen vrijdag 9 september volop aan hun trekken tijdens het 7 tegen 7 vrouwentoernooi, dat wordt georganiseerd door de Lewedorpse Boys.

6 uur geleden
Blauwalg steekt kop op in stilstaand water, onder meer in Goese Polder

GOES – Door de hoge temperaturen duiken blauwalgen op in stilstaand water in Zeeland, zoals in de wijk Goese Polder in Goes. Het wordt mens en dier afgeraden om met dit water in contact te komen. Waterschap Scheldestromen verwacht dat de aanwezigheid van blauwalg de komende dagen toeneemt door de warmte.

1 dag geleden
Treinverkeer tussen Vlissingen en Arnemuiden gestremd door aanrijding

ARNEMUIDEN – Door een aanrijding op de Doeleweg met een trein is het treinverkeer tussen Vlissingen en Arnemuiden voor onbepaalde tijd gestremd.

1 dag geleden
Betsy en Kees Schout-Sonke zijn 65 jaar getrouwd

WILHELMINADORP - Betsy Schout-Sonke en Kees Schout uit Wilhelminadorp vierden dinsdag hun 65-jarige bruiloft. De echtelieden wonen al hun leven lang in Wilhelminadorp.

1 dag geleden
Brutale dieven in Zeeland doen zich voor als bankmedewerkers

MIDDELBURG - De politie in Zeeland ziet in juli en augustus een toename in het aantal aangiften van bankhelpdeskfraude. Daarbij worden mensen benaderd door criminelen die zich voordoen als medewerkers van een bank.

1 dag geleden
Foto-expositie ‘Verbinding’ te zien in Geerteskerk Kloetinge

KLOETINGE - Op verzoek van de stichting Hart en Ziel exposeert Foto Groep Goes in de Geerteskerk in Kloetinge foto’s met het thema Verbinding. Op deze mooie locatie zijn in augustus en september de foto’s te bewonderen. De expositie is op woensdag en zaterdag tussen 13.30 en 16.00 uur vrij toegankelijk. 

2 dagen geleden