Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uitrukken en uitblazen bij Gemeentewerkplaats

Uitrukken en uitblazen bij Gemeentewerkplaats

HEINKENSZAND - Kinderburgemeester Kris Rottier (12) heeft deze zaterdagavond alleen een brugpieperfeest met Kitchen Junket dansen (afgeleid van Amerikaanse Square Dancing, red.) op het Ostrea Lyceum in zijn agenda staan. Groot is de verrassing dan ook als hij door burgemeester Gerben Dijksterhuis, begeleider Miranda Valk, brandweercommandant Ko van der Maas en twee manschappen wordt opgehaald in de tankautospuit van Heinkenszand. De aanleiding: de ingebruikname van de tijdelijke brandweerpost bij de gemeentewerkplaats aan de Dorpsstraat 102A. 

De oude brandweerpost aan de Stenevate in Heinkenszand zal binnenkort gesloopt worden. De nieuwbouw neemt ongeveer twee jaar in beslag. Tot die tijd zal de vrijwillige brandweer vanuit het terrein van de gemeentewerkplaats uitrukken.
Brandweerman Richard Hageman heeft de openingshandeling goed voorbereid. Om half 12 meldt hij op de portofoon een te blussen brandje. “Hallo 4736, ik heb voor u een brandmelding bij de gemeentewerkplaats in Heinkenszand’’. Per omgaande wordt de melding beantwoord met Wij zijn eruit met volledige bezetting, over.”

Naast de werkplaats biedt een goed geoutilleerde unit de manschappen alle faciliteiten die ze nodig hebben. Ze kunnen er douchen, wat eten, napraten en bijgeschoold worden. De rookmachine suggereert dat er een brandje geblust moet worden. Op het dak van de unit staan bordjes met een afbeelding van open vuur, die de jeugdige brandweerman door de kracht van de waterspuit omver laat gaan. Dan vraagt bevelvoerder en plaatsvervangend ploegleider Cees van Leeuwen of de kinderburgemeester samen met hem officieel de deur van de uitrukhal wil openen.

Bernard Haver verzorgt een rondleiding op het tijdelijke onderkomen van de manschappen. Voor de brandweerauto is een van de garages - recht voor het hek - aangepast en ingericht. “We hebben alles zelf gedaan. De wanden gezet, de mogelijkheid om binnendoor naar de facilitaire unit te lopen en in een paar zaterdagen de boel verhuisd. In de garage zijn open kledingunits gemaakt waar onze brandweeruniformen klaar hangen.”

Collega’s welkom

De vrijwillige brandweer bestaat momenteel uit 18 manschappen. Nieuwe collega’s zijn zeer welkom. Hoewel de titel ‘vrijwillig’ nogal misleidend is want de brandweer bestaat uit gespecialiseerde, gemotiveerde hulpverleners met een bovengemiddelde conditie. Bernard: “Die dynamiek als de pieper gaat. Leren, bijscholen, fit zijn en incasseren. Het is echt een roeping. Je bent na drie jaar opleiding volledig gediplomeerd. De keuringen zijn zwaar. We mikken vooral op mensen die het liefst hier op het dorp werken en ook weg mogen van de werkgever als het nodig is.” 

Bernard: “Onze Brandweervereniging heet De Koppeling. Een naam die behalve verwijst naar de koppeling tussen brandweerslangen ook actief werkt aan verbinding met elkaar houden. We zijn een hechte club.”

Meer uit Beveland

Cristel en Marieke:Makelaars in de liefde

GOES - De liefde. Prachtig, geweldig en allesomvattend, maar niet vanzelfsprekend. Hoe pak je het aan na een scheiding? Of als je het lastig vindt de kroeg in te duiken? Hoe werkt dat hele daten eigenlijk? De Liefdesmakelaars Cristel Leeuwenhaag en Marieke Slingenberg begeleiden liefdeszoekers bij het vinden van een partner die een aanvulling op hun leven kan zijn.

6 uur geleden
De Eikenlaan in Goes staat blank door gesprongen waterleiding

GOES - Een gesprongen waterleiding in Goes zorgt deze zaterdag voor flinke wateroverlast. De wateroverlast vindt vooral plaats bij de  Eikenlaan die gedeeltelijk blank staat. 

7 uur geleden
Gewonde bij botsing op de N256 bij Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Bij een aanrijding tussen twee personenauto’s is vrijdagmiddag één persoon gewond geraakt. Het ongeval vond plaats op de N256 ter hoogte van Wilhelminadorp. Het slachtoffer is per ambulancen met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval zorgde voor flink wat oponthoud.

10 uur geleden
Zeeuwse bouwplaatsen openen hun hekken tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni

YERSEKE - Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni kan iedereen ontdekken wat zich afspeelt achter de hekken van de bouwplaatsen die de rest van het jaar niet toegankelijk zijn voor publiek. Meer dan 150 Nederlandse bouwplaatsen openen deze dag vanaf 10:00 uur de deuren voor publiek. De toegang is overal gratis en er valt een hoop te zien, te leren en te doen voor jong en oud.

1 dag geleden
Nieuw dagelijks bestuur waterschap gekozen

MIDDELBURG - Waterschap Scheldestromen krijgt een nieuw dagelijks bestuur. Donderdagavond 8 juni 2023 werden de leden door de algemene vergadering verkozen.

1 dag geleden
Gratis ijsjes voor kinderen in Goes

GOES - Op woensdag 14 juni 2023 organiseert Sam& voor alle kinderen de actie ‘Sam& de wijk in’ Goes. Tijdens ‘Sam& de wijk in’ worden gratis schepijsjes uitgedeeld in wijken waar bekend is dat ouders het financieel moeilijk hebben. De actie wordt samen met Leergeld Oosterschelderegio en de Vebego Foundation georganiseerd.  

1 dag geleden
Treinverkeer plat na botsing trein botst en vrachtwagen bij 's-Heer Arendskerke

‘s-HEER ARENDSKERKE - Op een spoorwegovergang heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een trein en een vrachtwagen. Dat gebeurde omstreeks 15:55 uur.

2 dagen geleden