Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uitmarkt presenteert vanaf woensdag online voorstellingen

Uitmarkt presenteert vanaf woensdag online voorstellingen

AMSTERDAM (ANP) - De Uitmarkt begint woensdag al met de Thuismarkt, waarbij cultuurliefhebbers online kunnen genieten van muziek, theater, cabaret en literatuur. Vanwege de coronacrisis is er dit jaar geen nationale opening van het culturele seizoen zoals gebruikelijk, met een groot evenement eind augustus in Amsterdam. Daarom komt de organisatie met een alternatief, waarvan de online programmering nu al is te zien.

Zo zijn bij de Thuismarkt speciaal hiervoor geregistreerde optredens te vinden van onder anderen Huub van der Lubbe, Berget Lewis, Ruben Hein, Wouter Hamel, Lucas & Arthur Jussen, Steffen Morrison, Karsu, Hadewych Minis, Gershwin Bonevacia en Jan Jaap van der Wal. De komende tijd wordt dit aanbod aangevuld met nieuwe video's. Zo lezen Maartje Wortel, Mart Smeets, Abdelkader Benali en Bodil de la Parra voor uit nieuw werk.

Een online optreden kost 2 euro en de opbrengst komt geheel ten goede aan de artiesten. Op die manier wil de organisatie van de Uitmarkt ervoor zorgen dat zij extra inkomsten kunnen krijgen, wat hard nodig is. Professionele artiesten en makers die ook hun kunsten via de Thuismarkt willen vertonen, kunnen zich nog melden.

Eerder was al bekend dat de Uitmarkt dit jaar in een andere vorm doorgaat op 28, 29 en 30 augustus. Met gratis toegankelijke optredens op binnenlocaties met beperkt publiek, online via livestreams en op televisie.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Dolly Dots niet dit jaar maar volgend jaar op reünietournee

AMSTERDAM (ANP) - De comeback-tournee van de Dolly Dots laat nog wat langer op zich wachten. Het vijftal zou vanaf september door het land trekken, maar dat wordt een jaar later. "Wij hebben al vrij vroeg bedacht dat die anderhalve meter en dat nieuwe normaal het niet gaat worden", vertelt Angela Groothuizen aan RTL Boulevard. "Dus wij hebben het een jaar uitgesteld. We hopen dat het lukt. Maar wat er ook gebeurt, we gaan er een feest van maken", verzekert ze.

1 dag geleden
Jort Kelder reageert op boycot racismedebat: NPO is van iedereen

ROTTERDAM (ANP) - Presentator Jort Kelder heeft zondagavond het racismedebat van de NPO geopend met een reactie op de kritiek die hij vooraf kreeg. "Gelukkig kan ik de dames en heren boeroepers geruststellen: de publieke omroep is er voor iedereen", zei Kelder bij aanvang van het debat in Café Rotterdam. Kelder zou als 'überkakker' en 'polderdandy' het witte privilege vertegenwoordigen, maar hij benadrukte dat de publieke omroep er voor alle bevolkingsgroepen is. "Voor links en rechts, voor jong en oud, voor stad en platteland, voor zwart en wit en voor alles wat daar tussenin zit."

1 dag geleden
Beau sluit seizoen af met 637.000 kijkers

AMSTERDAM (ANP) - Op vrijdagavond hebben 637.000 mensen gekeken naar de laatste aflevering van Beau van dit seizoen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De komende tijd zullen de kijkers de late talkshow op RTL4 moeten missen. Collega Eva Jinek keert pas na de zomer weer terug.

2 dagen geleden
Royalty-verslaggever Marc van der Linden (RTL) ligt in ziekenhuis

AMSTERDAM (ANP) - Royalty-verslaggever Marc van der Linden, bekend van onder meer RTL Boulevard, is opgenomen in het ziekenhuis. Wat hem mankeert is niet duidelijk. Kijkers van het programma misten Van der Linden al, zijn plaats werd ingenomen door Justine Marcella, hoofdredacteur van het tijdschrift Vorsten.

3 dagen geleden
Politie Den Haag tegen relschoppers: Meld je of je komt op tv

DEN HAAG (ANP) - De politie in Den Haag gaat mensen op televisie laten zien die meededen aan de rellen in Den Haag op zondag 21 juni. Als de relschoppers dat willen voorkomen moeten ze zich voor aanstaande dinsdag gemeld hebben op het politiebureau, zo zegt de politie vrijdag.

3 dagen geleden
Veel mensen willen zondag meepraten in racismedebat op tv

HILVERSUM (ANP) - Veel mensen willen zondagavond meedoen aan het racismedebat op NPO 1. De aanmeldingen stromen binnen voor het debat, waarbij live op televisie kan worden meegediscussieerd over racisme in de Nederlandse samenleving. Dat gebeurt tijdens een speciale aflevering van De Stelling, die wordt geleid door Jort Kelder. De thema-aflevering wordt zondagavond vanaf 20.25 uur live uitgezonden vanuit Rotterdam.

3 dagen geleden
Ziggo Dome en AFAS Live ontslaan derde van personeel

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse concertzalen Ziggo Dome en AFAS Live moeten een derde van hun personeel ontslaan. Directeur Danny Damman heeft vrijdag een bericht daarover van Het Parool bevestigd. De reorganisatie is een direct gevolg van de coronamaatregelen.

3 dagen geleden