Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uitgeverij Boekhout doneert planten bij zorgcentrum Ten Anker

Uitgeverij Boekhout doneert planten bij zorgcentrum Ten Anker

THOLEN - Op tal van gebieden laten de maatregelen rondom het coronavirus zich voelen. Een van de sectoren waar dit zich op bijzonder schrijnende wijze laat voelen én zien is de sierteelt.

De sector wordt ongekend hard getroffen omdat het overgrote deel van de handel stil is komen vallen, terwijl men het juist van de export moet hebben. Beelden van telers die met de grasmaaier door de kas gaan of planten in containers storten, doen pijn.

Challenge

Om de kwekers te steunen worden op social media acties op touw gezet om mensen aan te moedigen vooral bloemen te kopen. Onder bedrijven is zelfs een challenge losgekomen, waarbij bedrijven elkaar uitdagen voor het eigen personeel, voor mensen met cruciale beroepen of juist voor hen die het meest kwetsbaar zijn, bloemen te kopen. Zo worden er toch nog mensen mee blij gemaakt en vangt de kweker, als is het meer van symbolisch waarde dan dat het financieel echt zoden aan de dijk zet, toch nog een eerlijke prijs voor een paar van zijn planten.

Campanula's

Deze challenge deed ook Tholen aan. Uitgeverij Boekhout uit Tholen legden contact met bejaardentehuis Ten Anker en de bewoners kunnen nu – in verband met het verplichte binnenblijven eerst op de vensterbank en allicht later in de tuin – genieten van deze prachtige campanula's van de Westlandse kweker Ten Have Plant uit.

Meer uit Tholen

Overheid verstuurt volgende week maandag een NL-Alert testbericht

THOLEN - De overheid zendt op maandag 5 juni rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit. Hierdoor ervaren Nederlanders hoe het is om een NL-Alert te ontvangen bij een noodsituatie, zoals een grote brand of overstroming.

8 uur geleden
Risico op natuurbranden in Zeeland verhoogd naar 'extra alert'

ZEELAND - Het risico op natuurbranden in Zeeland is zojuist verhoogd naar de fase ‘extra alert’. Dat laat de Veiligheidsregio Zeeland weten. “Dat betekent dat we mensen vragen extra alert te zijn op het ontstaan van brand in de natuur.”

11 uur geleden
'Groei van werkgelegenheid in Zeeland komt in 2024 tot stilstand'

ZEELAND - De groei van werkgelegenheid in Zeeland komt in 2024 tot stilstand door lagere economische groei en krapte op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een prognose van het UWV. In de meeste sectoren neemt het groeitempo af. Voor de industrie, financiële diensten en de bouw wordt volgend jaar een lichte banenkrimp verwacht.

12 uur geleden
De Thoolse natuur groeit en bloeit: boswachter Marijke vertelt er alles over

THOLEN - De temperaturen lopen op, bloemen komen weer in bloei en vogels leggen eieren. De lente is in volle gang! Ook op het eiland vinden er weer allerlei veranderingen plaats in de natuur. Iemand die hier alles over kan vertellen is boswachter, Marijke Lieman.

1 dag geleden
Mogelijk sinkhole aangetroffen op Zeedijk bij Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Op de Zeedijk bij Oud-Vossemeer is gisteren een mogelijk sinkhole aangetroffen. Dat laat Waterschap Scheldestromen weten. 

1 dag geleden
Geslaagde moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

THOLEN - Honderden moeders zijn afgelopen moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de moederdag-actie van de Thoolse Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

2 dagen geleden
Politie registreert 20 procent meer discriminatie-incidenten

THOLEN - De politie-eenheid Zeeland-West-Brabant heeft vorig jaar 20 procent meer discriminatie-incidenten geregistreerd dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit de Monitor Discriminatie Zeeland-West-Brabant. 

2 dagen geleden