Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uitgestelde Franse Slagmars vindt zaterdag plaats

Uitgestelde Franse Slagmars vindt zaterdag plaats

KAPELLE - Twee opeenvolgende jaren kon de Franse Slagmars in mei door corona niet doorgaan. In plaats van het vizier alleen te richten op mei 2022, ging de organisatie voor een najaarseditie van de wandeltocht, met verschillende routes in en om Kapelle. Die vindt zaterdag plaats.

“Ter nagedachtenis aan de Franse militairen die hier in 1940 heldhaftig weerstand boden tegen het oprukkende Duitse leger, vinden we het belangrijk om de traditie van de Franse Slagmars in ere te houden”, vertelt Piet Stroo van de organisatie van het wandelevenement. “We besloten dat, als we een gaatje op de wandelkalender konden vinden, we de mars nog dit jaar zouden houden. En dat gaatje was er op zaterdag 23 oktober.”

Wandelaars kunnen kiezen uit afwisselende routes van vijf, tien, twintig en 31 kilometer. De start en finish zijn bij museum Memorial 40-45 Kapelle aan de Goessestraatweg. In mei heeft de Franse Slagmars, als onderdeel van de herdenkingsweek Toujours Kapelle, ook een afstand van veertig kilometer, maar die is er zaterdag niet, omdat de dagen in oktober korter zijn. In Kapelle en omgeving zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog veel Franse militairen om het leven gekomen. Een deel van de slachtoffers ligt begraven op het Frans militaire ereveld in Kapelle. Daar voeren ook alle wandelroutes langs. De wandelaars lopen onder meer door het dorpshart van Kapelle, de boomgaard en langs oorlogsmonumenten, zoals in de kerktuin van de Hervormde kerk in Kapelle. Er zijn vier gelijksoortige oorlogsmonumenten, in iedere Kapelse kern één. Bij deze najaarseditie staat de Franse Slagmars ook in het teken van de herdenking van de bevrijding van Kapelle op 28 oktober. 

Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.franseslagkapelle.nl.

Meer uit Reimerswaal

Meld je aan voor Wemeldinge's Got Talent

WEMELDINGE - Op 1 juli vind in Wemeldinge het Zomerfeest Wemeldinge plaats. 

3 uur geleden
Auto in sloot bij Kapelle, bestuurder gewond

KAPELLE - Bij de Vierwegen in Kapelle is afgelopen nacht een bestelauto in een sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte gewond.Gisteravond rond 01.40 uur vond er een ongeluk plaats toen een automobilist vanaf de Vierwegen richting de Noordhoeksewegeling reed. Net voor de carpoolplaats bij het ANWB Wegenwachtstation ging het mis. De bestuurder raakte in de rechterberm en na een stuurcorrectie reed de auto aan de linkerzijde van de weg tegen een verkeersbord. De auto kwam vervolgens in de naastgelegen sloot tot stilstand.Ambulancemedewerkers hebben zich over de automobilist ontfermd. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getrokken en afgevoerd. Rond 02.50 uur was de weg weer helemaal vrij.

6 uur geleden
Traumahelikopter ingezet voor ongeval Hoofdweg Rilland

RILLAND - Een scooterbestuurder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Hoofdweg in Rilland. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De politie is een onderzoek gestart naar het ongeval waarbij een auto en de scooter met elkaar in botsing kwamen.

3 dagen geleden
Tent gaat in vlammen op bij Havendijk Yerseke

YERSEKE - Op een bedrijfsterrein aan de Havendijk in Yerseke is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote tent in vlammen opgegaan. De brandweer schaalde op naar middelbrand en zette twee blusvoertuigen in.

4 dagen geleden
Wet helpt gemeente Reimerswaal sneller te bouwen

KRUININGEN - Het Reimerswaalse college van burgemeester en wethouders wijst vijf gebieden in de gemeente Reimerswaal aan waarop de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing is. Dat betekent dat de eigenaars deze gronden niet mogen verkopen aan wie zij willen, maar de grond eerst aan de gemeente moeten aanbieden. ‘Zo verstevigt de gemeente haar positie op de grondmarkt en kunnen we voorzien in de behoefte aan woningen en bedrijventerreinen de komende tien jaar’, verklaart wethouder Maarten Both. 

4 dagen geleden
Kapelse band Grote Geelstaart wint Spectra

OVEZANDE - De Kapelse muziekformatie de Grote Geelstaart heeft op festival Klomppop in Ovezande de bandcompetitie Spectra gewonnen.

5 dagen geleden
Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

1 week geleden