Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uitgestelde Franse Slag Mars is ‘daverend succes’

Uitgestelde Franse Slag Mars is ‘daverend succes’

KAPELLE - De Franse Slag Mars in en om Kapelle is zaterdag succesvol verlopen.

De wandeltocht vindt traditiegetrouw plaats in mei, als onderdeel van de herdenkingsweek Toujour Kapelle, maar afgelopen mei is de tocht door corona afgelast. De organisatie zocht een ander gaatje in de wandelkalender en kwam uit bij zaterdag 23 oktober. ‘Tot onze verrassing kwamen maar liefst 365 wandelaars op het evenement af’, laat de organisatie weten. 

Naast de wandeltochten over 5, 10, 20 en 30 kilometer waren er voor de deelnemers verschillende bijzonderheden te beleven, zoals gratis toegang tot oorlogsmuseum Memorial 40-45 Kapelle, oude legervoertuigen en een fly by. ‘Op het terrein van Fruit Masters, grenzend aan het parcours, werd een demonstratie en proeverij van appelsapproductie gegeven door wijnmakersgilde Luctor et Fermento, die bij veel wandelaars zeer in de smaak viel. Opvallend was verder dat de EHBO-ploeg niet één keer in actie hoefde te komen.’

De volgende Franse Slag Mars staat gepland voor zaterdag 21 mei 2022.

Meer uit Reimerswaal

Kerstdorp in Rillandse vensterbank

RILLAND - Ruim twee weken is hij ermee bezig: het opbouwen van zijn kerstdorp, met de vele huisjes, boompjes, poppetjes en zeker 50 adapters. 

1 dag geleden
Gemeente laat 93 bomen planten bij geluidswal Kapelle

KAPELLE - Langs de geluidswal bij de Oude Rijksweg (N289) in Kapelle laat de gemeente Kapelle vanaf maandag 93 nieuwe bomen planten.

1 dag geleden
Kerstengelen verspreiden weer licht en warmte in Rilland

RILLAND - Het is december en dat betekent: veel winterse (kerst)activiteiten. Door de hele gemeenten Kapelle en Reimerswaal wordt van alles georganiseerd om de decemberdagen nog gezelliger te maken. 

1 dag geleden
Kerstwensboom brengt weer sfeer en gezelligheid op Marktplein Biezelinge

BIEZELINGE - Door het succes van vorig jaar staat er deze maand, van vrijdag 9 tot en met vrijdag 30 december, weer een kerstwensboom op het Marktplein in Biezelinge. 

2 dagen geleden
Theaterconcert ‘Nieuwe dromen’ van Alex Roeka in Rilland

RILLAND - Vrijdagavond (9 december) speelt Alex Roeka zijn theaterconcert ‘Nieuwe dromen’ in dorpshuis Luctor et Emergo Rilland in Rilland.

2 dagen geleden
Gratis tafeltennissen in Kapelle

KAPELLE - Gratis tafeltennissen? Dat kan in december en januari bij Tafeltennisvereniging Kapelle. 

2 dagen geleden
Kapelle ziet af van verder onderzoek naar samenvoegen brandweer

KAPELLE - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kapelle heeft besloten geen vervolgstappen te nemen in het samenvoegen van de brandweerkazernes Kapelle en Wemeldinge bij de Wemeldingse Zandweg. 

3 dagen geleden