Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uitgestelde Franse Slag Mars is ‘daverend succes’

Uitgestelde Franse Slag Mars is ‘daverend succes’

KAPELLE - De Franse Slag Mars in en om Kapelle is zaterdag succesvol verlopen.

De wandeltocht vindt traditiegetrouw plaats in mei, als onderdeel van de herdenkingsweek Toujour Kapelle, maar afgelopen mei is de tocht door corona afgelast. De organisatie zocht een ander gaatje in de wandelkalender en kwam uit bij zaterdag 23 oktober. ‘Tot onze verrassing kwamen maar liefst 365 wandelaars op het evenement af’, laat de organisatie weten. 

Naast de wandeltochten over 5, 10, 20 en 30 kilometer waren er voor de deelnemers verschillende bijzonderheden te beleven, zoals gratis toegang tot oorlogsmuseum Memorial 40-45 Kapelle, oude legervoertuigen en een fly by. ‘Op het terrein van Fruit Masters, grenzend aan het parcours, werd een demonstratie en proeverij van appelsapproductie gegeven door wijnmakersgilde Luctor et Fermento, die bij veel wandelaars zeer in de smaak viel. Opvallend was verder dat de EHBO-ploeg niet één keer in actie hoefde te komen.’

De volgende Franse Slag Mars staat gepland voor zaterdag 21 mei 2022.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

Nieuwe maatregelen vanaf vandaag: Horeca en winkels om 17.00 uur dicht

REIMERSWAAL - De nieuwe coronamaatregelen zijn vandaag om 05:00 uur ingegaan. Dit betekent onder andere dat de horeca en niet-essentiële winkels vanaf vandaag om 17.00 uur moeten sluiten. Wij zetten alle nieuwe maatregelen even op een rij.

13 uur geleden
Auto over de kop op A58, politie treft hennep aan in voertuig

RILLAND - Een personenauto is gistermiddag van de A58 geraakt en op zijn kop in een sloot beland. De politie trof hennep aan. Een inzittende is gearresteerd.

15 uur geleden
Auto raakt van de weg op A58 bij Rilland, blijkt hoeveelheid drugs in te liggen

RILLAND - Een personenauto is zaterdagmiddag op de A58 bij Rilland van de weg geraakt en op zijn kop in de sloot beland. In de auto bleek een hoeveelheid wiet te liggen. De twee inzittenden van de auto raakten gewond.

1 dag geleden
Twee personen gewond bij aanrijding tussen twee auto’s op Molendijk in Yerseke

YERSEKE - Twee personenauto’s zijn vrijdagavond met elkaar in aanrijding gekomen op de Molendijk in Yerseke. Hierbij zijn twee personen gewond geraakt.

1 dag geleden
Keurhorst opnieuw lijsttrekker SGP Kapelle

KAPELLE - Henk Keurhorst is opnieuw lijsttrekker voor de Kapelse SGP.

2 dagen geleden
‘Voor ons is de grootste G weggevallen, de G van gastvrijheid’

KAPELLE - Ook hotel, café en restaurant de Zwaan in Kapelle heeft het afgelopen jaar veel te maken gehad met de coronamaatregelen. De Zwaan, waar al sinds jaar en dag stamgasten maar ook toeristen hun plek vinden, moest net als andere horecazaken snel handelen aan het begin van de coronacrisis. 

3 dagen geleden
Kapelle biedt inwoners Volwassenenfonds Sport & Cultuur aan

KAPELLE - De gemeente Kapelle neemt per 1 januari deel aan het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Daarmee wil de gemeente minima tussen de 18 en 65 jaar de kans geven om deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten. Kapelle is de eerste Zeeuwse gemeente die bij het initiatief aansluit.

4 dagen geleden