Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uitgestelde Franse Slag Mars is ‘daverend succes’

Uitgestelde Franse Slag Mars is ‘daverend succes’

KAPELLE - De Franse Slag Mars in en om Kapelle is zaterdag succesvol verlopen.

De wandeltocht vindt traditiegetrouw plaats in mei, als onderdeel van de herdenkingsweek Toujour Kapelle, maar afgelopen mei is de tocht door corona afgelast. De organisatie zocht een ander gaatje in de wandelkalender en kwam uit bij zaterdag 23 oktober. ‘Tot onze verrassing kwamen maar liefst 365 wandelaars op het evenement af’, laat de organisatie weten. 

Naast de wandeltochten over 5, 10, 20 en 30 kilometer waren er voor de deelnemers verschillende bijzonderheden te beleven, zoals gratis toegang tot oorlogsmuseum Memorial 40-45 Kapelle, oude legervoertuigen en een fly by. ‘Op het terrein van Fruit Masters, grenzend aan het parcours, werd een demonstratie en proeverij van appelsapproductie gegeven door wijnmakersgilde Luctor et Fermento, die bij veel wandelaars zeer in de smaak viel. Opvallend was verder dat de EHBO-ploeg niet één keer in actie hoefde te komen.’

De volgende Franse Slag Mars staat gepland voor zaterdag 21 mei 2022.

Meer uit Reimerswaal

Groot herbestratingsproject in Wemeldinge Noord

WEMELDINGE - Dinsdag begint de herbestrating in het noordelijk deel van Wemeldinge. De komende maanden gaan in fases verschillende straten op de schop.

10 uur geleden
Molentocht op Eerste Pinksterdag: 'Passie voor rijdend erfgoed leeft in Zeeland'

GOES - Al meer dan 34 jaar wordt op de derde zondag van mei de Molentocht gereden waarbij 300 oldtimers de mooiste routes van Zeeland verkennen. Dit jaar vindt het evenement plaats op eerste Pinksterdag. Gestart wordt vanaf Vliegveld Midden Zeeland en de finish is op de Grote Markt in Goes. Onderweg is er altijd een aantal tussenstops, dit jaar bij Rijtuig- en Meubelstoffeerderij C.J. Brouwer in 's-Heer Hendrikskinderen.

1 dag geleden
Kunstmarkt en Schildersdag in kerktuin Kapelle

KAPELLE - Kapelle Cultureel sluit vandaag traditiegetrouw het evenementenseizoen af met de jaarlijkse Kunstmarkt & Schildersdag.

1 dag geleden
Toujours Kapelle: Drukke en gezellige zaterdag voor de boeg

KAPELLE - Deze week is het Toujours Kapelle, met herdenkingen, maar ook feestelijke activiteiten. Deze meeste activiteiten vinden deze zaterdag plaats. 

2 dagen geleden
Waterschap begint met jaarlijks onderhoud aan wegen door heel Zeeland

KRUININGEN/KAPELLE - Waterschap Scheldestromen is begonnen met het jaarlijkse groot onderhoud aan waterschapswegen op diverse locaties in Zeeland. 'Sommige wegen worden slechts enkele uren afgesloten, bij andere wegen kan de afsluiting oplopen tot enkele dagen of weken', laat het waterschap weten. 

2 dagen geleden
Drie dagen Kunst- en Natuurroute door Wemeldinge

WEMELDINGE - Kunst- en Natuurroute Wemeldinge viert het 25-jarig jubileum dit pinksterweekeinde. 

2 dagen geleden
Waterschap: 'Dijkversterking komt op stoom'

KRUININGEN/KAPELLE - De jaarrekening over 2023 van waterschap Scheldestromen laat een positief slotsaldo zien van 1,78 miljoen euro. 

2 dagen geleden