Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uitgaanspubliek maakt veelvuldig gebruik van polsbandjes

Uitgaanspubliek maakt veelvuldig gebruik van polsbandjes

BREDA (ANP) - Het uitgaanspubliek in een aantal steden heeft zaterdagavond veelvuldig gebruik gemaakt van polsbandjes om toegang te krijgen tot restaurants en cafés. Dat laten horecaondernemers in Breda en Zwolle en de organisatie van Leidens Ontzet weten. In de drie steden hebben zich volgens hen geen problemen met de CoronaCheck-app voorgedaan.

Volgens een woordvoerder van het Leidens Ontzet is het rustig in de binnenstad, maar wordt het festivalterrein drukbezocht. "Er zijn veel polsbandjes opgehaald, dus we hebben de indruk dat er veel gebruik van wordt gemaakt." Ook in Zwolle vinden de bandjes gretig aftrek, laat Dennis Kaatsman van Koninklijke Horeca Nederland en studentenkroeg Het Vliegende Paard weten. "Het was vanavond erg druk bij ons in de uitgaansstraat en we hebben veel mensen mogen ontvangen die van het polsbandje gebruik hebben gemaakt.

Bezoekers krijgen een bandje nadat ze hun coronatoegangsbewijs hebben laten zien. Het is de bedoeling dat de polsbandjes het voor eigenaren van horecagelegenheden gemakkelijker maken om te controleren wie naar binnen mogen, zodat er geen lange rijen bij de deuren ontstaan. Wie geen polsbandje heeft, kan gewoon naar binnen na het tonen van de QR-code in de CoronaCheck-app. Volgens horecabaas Laurens Meyer verloopt alles soepel in Breda. "Ongeveer de helft van het uitgaanspubliek in Breda heeft een polsbandje en dat voorkomt te lang wachten voor de deur. Wat zeker prettig is met dit weer!"

Een week geleden waren er problemen met de CoronaCheck-app door zogenoemde DdoS-aanvallen, waarbij mensen, doorgaans cybercriminelen, websites plat proberen te gooien door ze te overvoeren met internetverkeer. Ook raakte de server overbelast omdat mensen massaal gebruikmaakten van de app om een QR-code aan te maken. Maar die problemen hebben zich zaterdag niet voorgedaan, zeggen de drie woordvoerders.

Ook in andere steden, zoals Leeuwarden, Hoorn, Rotterdam, Roosendaal en Alkmaar, worden polsbandjes gebruikt.

Meer uit Binnenland

Kabinet versterkt procedure om asielzoeker te checken op terreur

DEN HAAG (ANP) - De Immigratie- en Naturalisatiedienst IND gaat intensiever onderzoek doen naar open bronnen om erachter te komen of een asielzoeker of een nareiziger mogelijk betrokken is (geweest) bij terrorisme. Hoewel daarvoor al procedures zijn, is het toch nodig om steviger maatregelen te nemen "om signalen te herkennen die kunnen wijzen op een mogelijke dreiging voor onder meer de nationale veiligheid", schrijven justitieminister Dilan Yeşilgöz en asielstaatssecretaris Eric van der Burg in een Kamerbrief.

2 uur geleden
Amsterdam wil minder B&B's in drukke wijken

AMSTERDAM (ANP) - Het stadsbestuur van Amsterdam wil minder bed and breakfasts toestaan in drukke wijken. Ook moeten politiemensen in opleiding en leraren speciaal onderwijs voorrang krijgen op een huurwoning. Dat zijn een paar van de aanpassingen in de huisvestingsverordening die het Amsterdamse college van burgemeester en wethouders voorstelt.

2 uur geleden
Eurostar blijft praten over oplossing voor trein Amsterdam-Londen

BRUSSEL (ANP) - Eurostar blijft met NS, ProRail en het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat in gesprek om een oplossing te vinden voor de hogesnelheidstrein van Amsterdam naar Londen. Dat zegt het bedrijf na overleg tussen topvrouw Gwendoline Cazeneve en die partijen in Den Haag. Vrijdag werd bekend dat de Eurostar naar Londen vanaf midden volgend jaar tot wel een jaar niet kan rijden. Door werkzaamheden aan station Amsterdam Centraal is er geen plek voor de marechaussee die reizigers naar Londen controleert.

2 uur geleden
Defensie schaft nieuwe helikopters aan voor special forces

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Defensie koopt veertien nieuwe helikopters die gebruikt zullen worden door de special forces. Het gaat om toestellen van het type H225M Caracal van de Europese fabrikant Airbus Helicopters. Deze zullen oude toestellen van het type Cougar stapsgewijs vervangen vanaf 2028, schrijft staatssecretaris Christophe van der Maat (Defensie) in een brief aan de Tweede Kamer. De kosten bedragen tussen de 1 en 2,5 miljard euro in de periode 2024 tot en met 2030.

3 uur geleden
Amsterdam voorkomt afsluiting van energie voor 130 huishoudens

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam heeft voorkomen dat 130 huishoudens met betalingsachterstanden afgesloten zouden worden van energie. Dat is de uitkomst van een proef die de gemeente eerder dit jaar was begonnen met Liander. De netbeheerder gaf adressen waarbij afsluiting dreigde door aan de gemeente, zodat die op tijd kon inspringen.

4 uur geleden
Treinverkeersleider: dit zijn voor ons de leuke dagen

UTRECHT (ANP) - Hoewel de noodverkeersleidingspost van ProRail in Utrecht tien jaar geleden al is opgestart, is deze nooit eerder gebruikt. Na de storing in het IT-systeem op Amsterdam Centraal bleek de uitwijkmogelijkheid voor het eerst noodzakelijk. Voor de treinverkeersleiders betekent het tijdelijk een andere werkplek. "Maar het werk zelf is niet veranderd", zegt Dylan Out. "Zolang mijn beeldschermen werken, is alles hetzelfde."

4 uur geleden
Amsterdams treinverkeer voorlopig geregeld vanuit Utrecht

UTRECHT (ANP) - De treinen rondom Amsterdam worden voorlopig vanuit Utrecht aangestuurd. Mocht het nodig zijn dan kan ProRail de uitwijklocatie maandenlang openhouden. Hier zal voor de reiziger niets van te merken zijn, zegt Marije Kraaijeveld, postmanager Amsterdam van ProRail.

4 uur geleden