Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

UEFA voelt niets voor WK voetbal om de twee jaar

UEFA voelt niets voor WK voetbal om de twee jaar

ZÜRICH (ANP) - De UEFA voelt er niets voor om in de toekomst om de twee jaar een wereldkampioenschap voetbal te houden. Voorzitter Aleksander Ceferin sprak zelfs voorzichtig al van een boycot, nu een werkgroep van de FIFA het voorstel inmiddels concreet heeft gemaakt. "We kunnen gewoon beslissen niet mee te doen", aldus de hoogste baas van het Europese voetbal.

Volgens Ceferin heeft hij steun vanuit Zuid-Amerika, dat met Brazilië en Argentinië toonaangevende landen in het internationale voetbal heeft. "Zij voelen er ook niets voor. Ik wens de FIFA daarom veel succes met het plan dit idee wereldwijd vorm te geven. Al hoop ik dat ze weer bij zinnen komen en met een beter voorstel komen."

Een werkgroep van de FIFA onderzoekt onder leiding van Arsène Wenger hoe de speelkalender er over enkele jaren uit moet zien. Volgens de voormalig coach van Arsenal moet er jaarlijks een groot internationaal kampioenschap zijn. Om de twee jaar een WK, afgewisseld met de continentale titeltoernooien, zoals het Europees kampioenschap. Het WK vindt nu om de vier jaar plaats.

Overbelasting

De oppositie tegen het voorstel is niet nieuw. In de voetbalwereld bestaat vooral vrees voor overbelasting van de spelers, die nu al gebukt gaan onder een stampvolle kalender. "Elk jaar een zwaar landentoernooi van een maand is dodelijk voor de voetballers", aldus Ceferin. "Daar komt bij dat deze toernooien dan een concurrent worden van andere evenementen, zoals het WK voor vrouwen en de Olympische Spelen. Neem daarom van mij aan: van dit plan komt niets terecht."

Wat de commissie-Wenger betreft zouden de plannen na het WK van 2026 moeten ingaan.

Meer uit Voetbal

Oranje-international Blind langer bij Spaanse verrassing Girona

GIRONA (ANP) - Daley Blind heeft zijn contract bij Girona met een jaar verlengd. De 34-jarige Oranje-international staat nu tot de zomer van 2026 onder contract bij de Catalaanse club.

3 uur geleden
Blessure De Bruyne (Manchester City) lijkt mee te vallen

MANCHESTER (ANP/Belga) - De blessure van middenvelder Kevin De Bruyne van Manchester City lijkt mee te vallen. De Belgische sterspeler ging dinsdag tijdens de gewonnen wedstrijd bij Tottenham Hotspur (0-2) geblesseerd naar de kant na een overtreding van Pape Sarr, maar er lijkt geen ernstige schade te zijn. "Ik denk dat ik wel in orde ben", zei hij een dag later.

4 uur geleden
Lijnders komend seizoen aan de slag als trainer Red Bull Salzburg

SALZBURG (ANP) - Pepijn Lijnders is vanaf komend seizoen trainer van Red Bull Salzburg. De Oostenrijkse club heeft de komst van de 41-jarige Nederlander voor drie seizoenen bevestigd. Lijnders is nu nog assistent van de vertrekkende hoofdtrainer Jürgen Klopp bij Liverpool.

7 uur geleden
Mbappé mist voorlaatste competitiewedstrijd met PSG

PARIJS (ANP/AFP) - Kylian Mbappé mist de voorlaatste competitiewedstrijd van Paris Saint-Germain woensdagavond tegen Nice door hamstringklachten. De 25-jarige aanvaller nam zondag tegen Toulouse al afscheid van het publiek op het Parc des Princes, tijdens zijn laatste thuisduel voor de Franse kampioen. Mbappé vertrekt na dit seizoen uit Parijs en gaat naar alle waarschijnlijkheid aan de slag bij Real Madrid.

9 uur geleden
Van Geel volgt Fledderus bij Eredivisie CV op als manager

ZEIST (ANP) - Martin van Geel heeft een nieuwe baan. De bij Willem II vertrekkende directeur gaat bij de Eredivisie CV aan de slag als technisch manager. De 63-jarige Van Geel is de opvolger van Mark-Jan Fledderus, die in maart stopte. Fledderus voerde zijn functie pas uit sinds juni vorig jaar.

9 uur geleden
FIFA brengt aantal interlandperiodes in vrouwenvoetbal terug

BANGKOK (ANP) - De nationale elftallen in het vrouwenvoetbal komen vanaf 2026 vijf in plaats van zes keer per jaar samen voor interlands. Wereldvoetbalbond FIFA neemt deze beslissing met het oog op de volle voetbalkalender, waar ook Oranje-bondscoach Andries Jonker regelmatig over klaagt. Het aantal interlands wordt hier echter niet minder door. Drie van de vijf interlandperiodes worden langer en bevatten daardoor meer duels.

10 uur geleden
Vitesse versoepelt regels om stadion nog één keer vol te krijgen

ARNHEM (ANP) - Vitesse hoopt de Gelredome zondag tegen Ajax bij de voorlopig laatste thuiswedstrijd in de Eredivisie vol te krijgen. Daarom versoepelt de gedegradeerde club de regels rond de kaartverkoop. Seizoenkaarthouders kunnen de komende dagen twee extra tickets kopen in plaats van één, maakt Vitesse bekend.

11 uur geleden