Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

UCR start crowdfunding voor studenten in nood uit Oekraïne

UCR start crowdfunding voor studenten in nood uit Oekraïne

MIDDELBURG - Met de Russische invasie van Oekraïne op 24 februari 2022 staat de wereld op haar kop. Studenten van University College Roosevelt, die uit de regio komen, vertellen in Middelburg over de onmogelijke situaties waarin familie en vrienden zich bevinden. Naast deze emotionele stress ervaren studenten ook problemen op financieel gebied. Ouderlijke bijdrages en andere fondsen kunnen niet of nauwelijks meer naar Nederland gestuurd worden. UCR wil hulp bieden en is daarom gestart met een noodfonds om de eigen studenten te ondersteunen. 

Iedereen is welkom om een bijdrage te donderen via www.ucr.nl/friends. De UCR zou graag in staat zijn om voor vijf UCR studenten voor een jaar lang de helft van de kosten voor studie en levensonderhoud kunnen bijdragen. Dit komt neer op ongeveer 25.000 Euro aan onkosten. Alle donaties komen binnen bij de stichting Friends of University College Roosevelt en worden ondergebracht bij het daarvoor bestemde noodfonds. 

Stichting
De Friends of University College Roosevelt is de onafhankelijke steunstichting van University College Roosevelt. Doel van de stichting is het werven van fondsen om zo studenten financieel te ondersteunen en in staat te stellen te studeren aan UCR. De stichting is door het Centraal Bureau Fondsenwerving erkend als goed doel en door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Besteding
Alle opbrengsten worden gebruikt om UCR studenten te ondersteunen. De Friends of UCR beoordelen aanvragen van studenten in nood, en proberen zoveel mogelijk studenten te ondersteunen. Indien meer fondsen worden gedoneerd dan direct nodig, zullen resterende campagne fondsen gebruikt worden om ook in het studiejaar 2022-2023 studenten uit de Oekraïne regio financieel te ondersteunen.

Meer uit Middelburg

Sint maakt Archipelschool De Sprong groen

KOUDEKERKE - Archipelschool De Sprong in Koudekerke heeft vandaag een start gemaakt met het vergroenen van het schoolplein.?Sinterklaas en zijn Pieten kwamen vanmorgen om 8:30 uur met de tractor naar de school. 

6 uur geleden
Subsidies Provincie Zeeland voor masterclass schrijven filmplannen en Middelburg Winterstad

MIDDELBURG - Op 21 juli 2023 stelde de Provincie Zeeland een nieuwe subsidieregeling open, de Impuls Jongerencultuur. Het doel van de regeling is jongeren te stimuleren nog meer en vaker deel te nemen aan culturele activiteiten. Gedeputeerde Staten heeft vandaag besloten twee projecten te subsidiëren.  

7 uur geleden
Rechter eist rectificatie Science Guide van berichtgeving over naderend faillissement UCR

MIDDELBURG - De rechter eist een rectificatie van Science Guide van deberichtgeving over een naderend faillissement voor University College Roosevelt (UCR) in Middelburg. In recente publicaties op Scienceguide.nl is er meerdere malen gespeculeerd over een naderend faillissement van UCR. 

7 uur geleden
John de Jonge voorgedragen als nieuwe wethouder Veere

DOMBURG - Op dinsdag 4 december heeft Hart voor Veere (HVV) bekend gemaakt dat John de Jonge wordt voorgedragen als haar nieuwe wethouder in de gemeente Veere. Hij is 61 jaar en woont in Vlissingen. John de Jonge is vooral bekend als voormalig wethouder van de gemeente Vlissingen. Hij zal de op 12 september teruggetreden Marcel Steketee opvolgen in deze functie.

8 uur geleden
Lange Jan in Middelburg luidt nieuwe jaar alvast in door programmeerfoutje

MIDDELBURG - Commotie in Middelburg, rond middernacht. Om 12.00 uur werden de klokken van de Lange Jan spontaan geluid. Dat duurde zeker tien minuten. Op sociale media vroegen veel mensen zich af of de beroemde toren misschien op hol was geslagen.

12 uur geleden
Scooterbestuurder gewond na valpartij Middelburg

MIDDELBURG – Bij een eenzijdig ongeval in Middelburg is maandagmiddag een scooterbestuurder gewond geraakt.

1 dag geleden
Kees en zijn inzet voor Grijpskerke

GRIJPSKERKE - In het verleden werkte Kees 's nachts waardoor de dag uit vrije tijd bestond. Het helpen van anderen is hem niet onbekend, want zoals Kees over die tijd vertelt: “Ik deed toen nog best wel eens wat voor een ander." Inwoners uit Grijpskerke wisten Kees te vinden en dat is nu niet anders, want via vrijwilligerswerk is de inzet van Kees voor het dorp alleen maar vergroot.

1 dag geleden