Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

UBS beëindigt verliesgarantie van overheid voor Credit Suisse

UBS beëindigt verliesgarantie van overheid voor Credit Suisse

ZÜRICH (ANP/RTR) - UBS heeft de overeenkomst met de Zwitserse overheid over een verliesgarantie met betrekking tot de overname van Credit Suisse vrijwillig beëindigd. De Zwitserse belastingbetalers lopen daarmee geen risico meer om op te draaien voor de verliezen die UBS zou kunnen lijden als gevolg van de redding van zijn noodlijdende branchegenoot.

Onder druk van de Zwitserse regering nam UBS het kleinere Credit Suisse in maart dit jaar over voor dik 3 miljard euro. UBS, dat toen werd geleid door de Nederlander Ralph Hamers, redde de door schandalen geplaagde bank daarmee van de ondergang. Hamers stapte na de overname op en droeg het roer over aan oud-topman Sergio Ermotti van UBS.

UBS had bij de overname aangedrongen op bescherming van de overheid tegen moeilijk te voorspellen verliezen. In juni bereikten de bank en de overheid een akkoord waarbij UBS de eerste 5 miljard frank (zo'n 5,2 miljard euro) aan verliezen voor zijn rekening zou nemen. De overheid zou garant staan voor tot 9 miljard frank (zo'n 9,3 miljard euro) aan eventuele verdere verliezen. Kort daarna werd de overname van Credit Suisse formeel afgerond.

In een brief aan het personeel stelde topman Ermotti er vertrouwen in te hebben dat UBS de totale kosten en de financiële impact van de integratie van de activiteiten van Credit Suisse zelf kan dragen. Ook verklaarde hij dat er nog veel werk te verrichten valt om het volledige potentieel van de overname te realiseren. Wereldwijd zijn klanten van zowel UBS als Credit Suisse volgens de topman wel trouw gebleven aan de beide banken na de overnamedeal.

Meer uit Financieel

Amerikaanse banken profiteren van herstel zakenbankieren

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America hebben in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van een herstel in zakenbankieren, het adviseren bij fusies en overnames, het begeleiden van beursgangen en de handel in aandelen en obligaties.

1 dag geleden
Autoproducent Tesla werft opnieuw personeel na grote ontslagronde

AUSTIN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla is van plan bijna achthonderd nieuwe werknemers aan te nemen, slechts drie maanden nadat topman Elon Musk de grootste reeks ontslagen in de geschiedenis van het bedrijf abrupt had aangekondigd. De functies verschenen de afgelopen weken gestaag op de carrièrepagina van Tesla, meldt persbureau Bloomberg op basis van een eigen analyse.

1 dag geleden
Activistische druk op eigenaar datingapp Tinder groeit

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De eigenaar van datingapp Tinder staat onder steeds grotere druk om de prestaties te verbeteren. De activistische belegger Starboard Value heeft namelijk een belang genomen in Tinder-eigenaar Match Group. Het is de derde activistische belegger die dit jaar in Match is gestapt om aan te dringen op verbetering.

1 dag geleden
Nederland exporteert meer bloemen naar Oost-Europa

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse export van bloemen is in de eerste helft van 2024 met 5 procent gegroeid tot een waarde van 2,5 miljard euro, meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). In het eerste kwartaal bleef het aantal verkochte bloemen nog vrijwel onveranderd ten opzichte van een jaar geleden. Volgens VGB-directeur Matthijs Mesken lijkt vooral de afzet naar Oost-Europese landen de groeimotor van de sector te zijn.

1 dag geleden
Samenwerking Yara en PepsiCo voor duurzamer geteelde snacks

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft een deal gesloten met kunstmestproducent Yara International om boeren in Europa duurzamer te laten produceren. Daarbij gaat Yara duurzamere voedingsstoffen voor gewassen aan boeren leveren, die de aardappelen en andere gewassen vervolgens verkopen aan PepsiCo. De meststoffen komen voor een deel uit de Nederlandse kunstmestfabriek van Yara in Zeeuws-Vlaanderen.

1 dag geleden
Tonnen boete voor Kruidvat voor heimelijk volgen websitebezoekers

DEN HAAG (ANP) - De eigenaar van drogisterijketen Kruidvat heeft een boete van 600.000 euro gekregen voor privacyschendingen. Het bedrijf volgde het internetgedrag van bezoekers van de site Kruidvat.nl namelijk zonder dat deze mensen dat wisten. Daarmee verwerkte Kruidvat-moederbedrijf AS Watson deze persoonlijke gegevens onrechtmatig.

1 dag geleden
Cartier-eigenaar Richemont ziet Chinese verkopen met kwart dalen

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse luxeconcern Richemont, bekend van dure merken als Chloé en Cartier, heeft last van een dalende vraag in China door een haperende economie. In het afgelopen kwartaal daalden de verkopen in China met 27 procent, maakte het bedrijf bekend. Richemont wijt de daling aan een laag consumentenvertrouwen onder Chinezen.

1 dag geleden