Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uber omlaag op Wall Street na uitspraak Brits Hooggerechtshof

Uber omlaag op Wall Street na uitspraak Brits Hooggerechtshof

NEW YORK (ANP) - Het aandeel van taxidienst Uber Technologies stond vrijdag bij de verliezers op de beurzen in New York na een uitspraak van het Britse Hooggerechtshof over werknemers in het Verenigd Koninkrijk. De hoofdgraadmeters op Wall Street gingen bij opening licht omhoog.

Uber leverde 1,2 procent in. Chauffeurs van de taxidienst zijn werknemers die recht hebben op minimumloon, vakantiegeld en rustpauzes, aldus het Hooggerechtshof. Tot nu toe behandelde het bedrijf chauffeurs als zelfstandigen, waardoor ze volgens de wet minder rechten hebben. De uitspraak wordt gezien als een nieuwe tegenvaller voor Uber en kan volgens kenners het bedrijfsmodel in gevaar brengen in het Verenigd Koninkrijk, de belangrijkste Europese markt voor Uber.

Dow Jones

De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,2 procent in de plus op 31.544 punten. De breed samengestelde S&P 500 won 0,3 procent tot 3924 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,2 procent tot 13.670 punten.

Fabrikant van chipmachines Applied Materials ging bijna 9 procent vooruit, geholpen door beter dan verwachte cijfers en vooruitzichten. Chipbedrijven als Applied Materials profiteren van de grote vraag naar chips voor bijvoorbeeld laptops en spelcomputers vanwege de lockdowns en het thuiswerken.

De bouwer van landbouwmachines zoals tractors en maaidorsers Deere opende eveneens de boeken. De resultaten over de afgelopen periode en de prognoses vielen goed bij beleggers, want het aandeel Deere kreeg er 7,5 procent bij.

Meer uit Financieel

Elektronicaketen BCC failliet verklaard

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam heeft elektronicaketen BCC failliet verklaard, meldt de rechtbank vrijdag. Donderdag vroegen de curatoren het faillissement aan. De keten had al een tijd last van financiële problemen en had eerder uitstel van betaling aangevraagd.

12 minuten geleden
Bloomberg: China overweegt versoepeling aandelenbezit buitenland

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China overweegt om de regels te versoepelen die het aandelenbezit van Chinese bedrijven vanuit het buitenland beperken. Dit melden ingewijden. China beperkt het totale aandelenbezit voor mensen uit andere landen in Chinese bedrijven nu tot 30 procent, waarbij één individuele buitenlandse aandeelhouder niet meer dan 10 procent mag houden. Het is nog niet duidelijk wat de nieuwe limieten worden.

1 uur geleden
Techinvesteerder Prosus sterkste stijger in lagere AEX

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is vrijdag verder weggezakt na de recente verliesbeurten. Prosus was de sterkste stijger bij de Amsterdamse hoofdfondsen met een winst van 3,5 procent. De techinvesteerder profiteerde van een koersherstel in de Chinese techsector, waarin het grote belangen heeft. Een dag eerder behoorde Prosus nog tot de grootste dalers.

1 uur geleden
Kans op slagen megaovername gamebedrijf door Microsoft groeit

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse toezichthouder voor de markt neigt ernaar de overname van gamebedrijf Activision Blizzard door softwareconcern Microsoft goed te keuren. Die twee bedrijven kregen eerder geen toestemming vanuit Londen om samen te gaan uit angst voor de grote macht die ze samen zouden kunnen uitoefenen op de markt voor games in de cloud. Nieuwe beloftes om genoeg concurrentie over te houden nemen die bezwaren weg, schrijft de Competition and Markets Authority (CMA) nu.

2 uur geleden
Rentezorgen houden Damrak in de greep

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt vrijdag iets verder weg te zakken na de recente verliesbeurten. Sinds het rentebesluit van de Federal Reserve staat de stemming op de beurzen onder druk. De Amerikaanse centrale bank hield de rente deze week weliswaar onveranderd, maar hintte wel op een verdere verhoging later dit jaar. Ook gaf de Fed aan dat het rentetarief in de grootste economie ter wereld langer hoog zal blijven om de inflatie onder controle te krijgen.

2 uur geleden
Duits staatsbedrijf krijgt kritiek voor handel in Russische lng

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - Een door de Duitsland genationaliseerd energiebedrijf is in opspraak geraakt omdat het in vloeibaar gemaakt aardgas (lng) uit Rusland handelt. De transactie is niet verboden, maar binnen Europa is Duitsland tegenstander van de handel in lng uit Rusland omdat dit land Oekraïne is binnengevallen.

2 uur geleden
Einde aan staking lng-fabrieken Australië die gasprijzen opdreef

PERTH (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Stakende werknemers bij twee fabrieken voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) in Australië pakken hun werk weer op, kondigen vakbonden vrijdag aan. De werkonderbreking begon zo'n twee weken geleden om meer loon en betere arbeidsomstandigheden af te dwingen. De staking en een stakingsdreiging zorgden afgelopen weken voor hogere gasprijzen.

3 uur geleden