Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uber omlaag op Wall Street na uitspraak Brits Hooggerechtshof

Uber omlaag op Wall Street na uitspraak Brits Hooggerechtshof

NEW YORK (ANP) - Het aandeel van taxidienst Uber Technologies stond vrijdag bij de verliezers op de beurzen in New York na een uitspraak van het Britse Hooggerechtshof over werknemers in het Verenigd Koninkrijk. De hoofdgraadmeters op Wall Street gingen bij opening licht omhoog.

Uber leverde 1,2 procent in. Chauffeurs van de taxidienst zijn werknemers die recht hebben op minimumloon, vakantiegeld en rustpauzes, aldus het Hooggerechtshof. Tot nu toe behandelde het bedrijf chauffeurs als zelfstandigen, waardoor ze volgens de wet minder rechten hebben. De uitspraak wordt gezien als een nieuwe tegenvaller voor Uber en kan volgens kenners het bedrijfsmodel in gevaar brengen in het Verenigd Koninkrijk, de belangrijkste Europese markt voor Uber.

Dow Jones

De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,2 procent in de plus op 31.544 punten. De breed samengestelde S&P 500 won 0,3 procent tot 3924 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,2 procent tot 13.670 punten.

Fabrikant van chipmachines Applied Materials ging bijna 9 procent vooruit, geholpen door beter dan verwachte cijfers en vooruitzichten. Chipbedrijven als Applied Materials profiteren van de grote vraag naar chips voor bijvoorbeeld laptops en spelcomputers vanwege de lockdowns en het thuiswerken.

De bouwer van landbouwmachines zoals tractors en maaidorsers Deere opende eveneens de boeken. De resultaten over de afgelopen periode en de prognoses vielen goed bij beleggers, want het aandeel Deere kreeg er 7,5 procent bij.

Meer uit Financieel

Wall Street kampt met grootste verkoopgolf in anderhalf jaar

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenmarkten kampten woensdag met de grootste verkoopgolf in zo'n anderhalf jaar tijd. Dat kwam vooral door tegenvallende kwartaalberichten van de grote concerns Tesla en Alphabet, het moederbedrijf van Google.

1 uur geleden
UMG verdient meer aan muziek van onder anderen Taylor Swift

HILVERSUM (ANP) - Muziekconcern Universal Music Group (UMG) heeft het afgelopen half jaar meer verdiend aan de muziek van populaire artiesten. De omzet is in januari tot en met juni gestegen, vooral dankzij flink hogere inkomsten uit de verkoop van merchandise. Onder anderen Taylor Swift, Billie Eilish, Noah Kahan en Ariana Grande behoorden tot de bestverkopende artiesten van UMG.

4 uur geleden
Modebedrijf Esprit Europe krijgt uitstel van betaling

AMSTERDAM (ANP) - Modebedrijf Esprit Europe, gevestigd in Amsterdam, heeft uitstel van betaling gekregen van de rechter, staat in het Centraal Insolventieregister. Op 2 oktober volgt een vergadering van schuldeisers.

6 uur geleden
Chipbedrijven duwen AEX diep in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De chipbedrijven op het Damrak gingen woensdag hard onderuit. ASMI, dat systemen voor de bewerking van wafers levert, de dunne schijfjes waaruit halfgeleiders worden gemaakt, verloor 9,4 procent en eindigde daarmee onderaan de AEX. Het concern maakte dinsdag na het slot van de beurs meevallende kwartaalcijfers bekend, dankzij een sterke vraag naar AI-gerelateerde producten.

6 uur geleden
Tesla onderuit op Wall Street na tegenvallende resultaten

NEW YORK (ANP) - Tesla ging woensdag onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto's zag de winst in het tweede kwartaal fors dalen door prijsverlagingen van zijn modellen en flinke investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De resultaten van Tesla voldeden voor het vierde kwartaal op rij niet aan de verwachtingen van kenners. Het aandeel werd daarop 10 procent lager gezet.

8 uur geleden
Zeer sterke stijging winkeldiefstallen in Engeland en Wales

LONDEN (ANP/RTR) - De winkeldiefstallen in Engeland en Wales zijn enorm gestegen, met grote verliezen voor winkeliers tot gevolg. Volgens het Britse nationale statistiekbureau ONS steeg het aantal door de politie geregistreerde diefstallen in het verslagjaar, dat eind maart afliep, met 30 procent tot bijna 444.000.

9 uur geleden
Europese betaaloptie Ferrari: sportauto afrekenen met crypto's

MARANELLO (ANP) - De Europese dealers van Ferrari accepteren voortaan ook cryptogeld zoals bitcoins om de Italiaanse sportwagens af te rekenen. In de Verenigde Staten was dit al mogelijk.

9 uur geleden