Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twitch gaat geen 'sexy' vrouwen weren die vanuit bad streamen

Twitch gaat geen 'sexy' vrouwen weren die vanuit bad streamen

SAN FRANCISCO (ANP) - Videowebsite Twitch gaat vrouwen die vanuit een bad streamen niet weren omdat anderen ze sexy vinden. Dat meldt het Amerikaanse bedrijf in een bericht op de website. Veel adverteerders wilden niet dat hun reclames werden getoond op de kanalen van een aantal vrouwen. Daarom stopte Twitch helemaal met het tonen van reclame op die kanalen.

Dat leidde tot ophef omdat de vrouwen niets doen wat volgens de regels van Twitch niet mag. Naaktheid, seksuele handelingen en pornografie zijn verboden op de website. Volgens de regels mag wel in badkleding worden gestreamd vanuit een bad, een zwembad of vanaf het strand. De content roept evengoed "vragen op die complex zijn met weinig gemakkelijke, duidelijke antwoorden", aldus Twitch.

Twitch, een dochterbedrijf van Amazon, wordt in de regel gebruikt als een platform waarop gamers anderen laten meekijken terwijl ze computerspellen spelen. De laatste tijd werden vrouwen die vanuit een bad of bubbelbad streamen steeds populairder. 'Amouranth', die gekleed in een bikini games speelt vanuit een opblaasbadje, is een van de bekendste streamers.

Zij mag van Twitch gewoon doorgaan met streamen. De website heeft wel de nieuwe categorie 'zwembaden, bubbelbaden en stranden' gemaakt. Zo kunnen gebruikers en adverteerders de beelden van de 'sexy' vrouwen makkelijker mijden als ze dat willen.

Meer uit Financieel

Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

1 uur geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

1 uur geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

2 uur geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

11 uur geleden
Beurzen New York positief het weekend in na sterk banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met winsten het weekend ingegaan. Beleggers zagen in het nieuwe banenrapport van de Amerikaanse overheid nieuw bewijs dat de Verenigde Staten een recessie ontlopen, ondanks de reeks renteverhogingen waarmee de Federal Reserve de hoge inflatie bestrijdt.

12 uur geleden
Krant: leidinggevenden OpenAI bezorgd over gedrag topman

WASHINGTON (ANP) - Een groep leidinggevenden bij OpenAI uitte voor het plotse ontslag van topman Sam Altman zorgen over zijn gedrag. Ze spraken van psychologisch misbruik dat voor chaos en vertragingen zorgde binnen de start-up in kunstmatige intelligentie, schrijft The Washington Post op basis van ingewijden. Altman zou volgens de managers mensen tegen elkaar hebben uitgespeeld op een manier die voor een verziekte werksfeer zorgde, schrijft de krant.

12 uur geleden
Akkoord binnen EU over weren Russisch gas uit pijpleidingen

BRUSSEL (ANP) - EU-landen en het Europees Parlement zijn het eens geworden over nieuwe regels die het voor lidstaten mogelijk maken om Russisch gas te weren uit hun nationale pijpleidingen. Op die manier wil de Europese Unie zich kunnen verdedigen tegen de inzet van gas als economisch wapen door de Russen.

13 uur geleden