Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twintigste editie ZLM-Don Stadsloop gaat van start

Twintigste editie ZLM-Don Stadsloop gaat van start

MIDDELBURG - Corona heeft twee jaar roet in het eten gegooid, maar nu ziet het er toch echt naar uit dat de jubileumeditie van de ZLM-Don Stadsloop kan worden gehouden. Op vrijdagavond 3 juni zullen op de Markt van Middelburg honderden hardlopers in de 20e editie van de ZLM-Don Stadsloop van start gaan voor drie rondjes van 2,5 kilometer door de binnenstad.

Een van de charmes van de ZLM-Don Stadsloop is dat het deelnemersveld zeer gevarieerd is. Er komen jaarlijks zowel toppers als recreanten aan de start. Dat zorgt altijd voor een gezellige, gemoedelijke sfeer. Alle deelnemers doen mee voor het individuele klassement, maar daarnaast kunnen zo ook nog meedoen voor het teamklassement. Er zijn klassementen voor mannen- en vrouwenteams. Gemengde teams worden opgenomen in het mannenklassement. Teams bestaan uit 4 personen.

De ZLM-Don Stadsloop bestaat uit twee onderdelen: een jeugdloop en een wedstrijd voor senioren. Beiden hebben hun start en finish op de Markt. De Jeugdloop (start 19.00 uur) heet dit jaar de Qui-Vive Spektakelrun. De hoofdsponsor plaatst op het parkoers van 2 kilometer door de binnenstad van Middelburg vier springkussens die als extra hindernis dienen. Kinderen tot 15 jaar kunnen meedoen. Jonge kinderen mogen gratis worden begeleid door vader, moeder of een ander familielid. Na afloop kunnen de kinderen nog even lekker ravotten op de speelkussens die op de Markt staan. Bovendien krijgen ze een ijsje van een sponsor.

De senioren starten om 20.00 uur en lopen zoals gebruikelijk drie rondjes van 2,5 kilometer door het prachtige hart van Middelburg. Rond de klok van 21.00 uur is de prijsuitreiking, waarbij niet alleen de snelste lopers en loopsters en teams (m/v) worden gefeteerd, maar waarbij ook vele mooie prijzen worden verloot. Meestal blijft het daarna nog lang gezellig op de vele terrassen op de Middelburgse Markt.

Bijzonderheid bij de twintigste editie dat de ‘uitvinder’ van de loop, Adri Koole uit Serooskerke, voor de twintigste keer de voorzitter is van het organisatiecomité.

Meer info over en inschrijven voor de ZLM-Don Stadsloop via www.zlmdonstadsloop.nl.

Meer uit Middelburg

Meerdere personen gewond na valpartij bij kruising Walcherseweg en de Stenen Kruisweg

MIDDELBURG - Bij een valpartij op het fietspad aan de Walcherseweg zijn vanmiddag meerdere personen gewond geraakt. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. 

2 uur geleden
Kwartiermakers organiseren bijeenkomst in Middelburg over toekomstige Nationaal Slavernijmuseum

MIDDELBURG - Kwartiermakers John Leerdam, Peggy Brandon en David Brandwagt nodigen Zeeuwen uit om met hen over het toekomstige Nationaal Slavernijmuseum in gesprek te gaan. Eind dit jaar dienen de kwartiermakers een voorstel in voor het museum. Voor de ontwikkeling van het plan trekken ze daarom het land door om de verwachtingen en ideeën in kaart te brengen. De bijeenkomst is op donderdag 8 juni in de ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg.

3 uur geleden
Wijn ruiken en proeven met Bruno Soeters in Museum Veere

VEERE - Op vrijdagmiddag 16 juni, 16.30 uur is er een Smaek atelier in Museum Veere met Bruno. Hij is enkele jaren geleden een wijngaard begonnen in Koudekerke, achter verpleeghuis der Boede. De wijngaard heet dan ook De Boe. Zijn eerste druiven worden komend najaar geplukt.

4 uur geleden
Minister Bruins Slot neemt Zeeuwse reactie op rapport 'Elke regio telt!' in ontvangst

MIDDELBURG - Op 31 mei werd de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Overleg Zeeuwse Overheden (OZO) georganiseerd in het Joint Research Center. Minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) nam daar de Zeeuwse reactie op het rapport ‘Elke regio telt!’ in ontvangst en gaf haar eerste reactie aan Zeeland.

4 uur geleden
Op schattenjacht tijdens de Rommelroute in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Op zoek naar koopjes, voordelig speelgoed of kleding, meubeltjes of een tweedehands fiets? Kom dan naar de Rommelroute in Arnemuiden op zaterdag 17 juni van 09.00 uur tot 14.00 uur. “Het is altijd gezellig”, vertelt medeorganisator Marga van de Ketterij. “Er doen dit jaar ook weer lekker veel bewoners mee, verspreid door het hele dorp. Dus er is voor elk wat wils’”

4 uur geleden
Gemeenteraad Middelburg zoekt inwoners op in Politiek Café

MIDDELBURG - Vorig jaar konden alle Middelburgers naar de stembus voor de gemeenteraad. Iets meer dan de helft van de mensen deed dat. Heel weinig eigenlijk. Dat vindt de gemeenteraad zelf ook. En daarom nodigen ze inwoners uit om naar het politiek café te komen, dat ze organiseren op 15 juni in de Oostkerk.

4 uur geleden
Politie verspreid signalementen in onderzoek naar twee straatrovers in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagmiddag de signalementen van twee mannen gedeeld die er van verdacht worden een straat overval te hebben gepleegd in Middelburg. De mannen zouden op zondag 28 mei een 17-jarige jongen hebben beroofd en mishandeld. De politie doet nu een beroep op getuigen die de twee verdachten kennen of die zondag hebben gezien. 

1 dag geleden