Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tweede en derde divisies willen ook zonder fans voetballen

Tweede en derde divisies willen ook zonder fans voetballen

ZEIST (ANP) - De Coöperatieve Vereniging Tweede en Derde divisies (CVTD) wil de komende weken ondanks de afwezigheid van toeschouwers blijven voetballen. "Er is namelijk geen zekerheid dat er na 4 december wel met publiek kan worden gespeeld", laat de belangengroep van de verenigingen die uitkomen op de twee hoogste niveaus van het amateurvoetbal na overleg met de KNVB weten. "De druk op de tweede seizoenshelft zou door wedstrijden uit te stellen dermate groot worden, dat er vaker doordeweeks gespeeld moet worden. En dat is niet wenselijk voor spelers en publiek."

De KNVB voerde afgelopen dagen overleg met de CVTD. De nationale voetbalbond had signalen gekregen van teams die wilden dat de competitie zou worden opgeschort vanwege de nieuwste coronamaatregelen, die tot 4 december geen publiek bij sportwedstrijden toestaan. De KNVB en CVTD zijn tot de conclusie gekomen dat er alles aan moet worden gedaan om de competitie tot een goed einde te brengen. Daarom wordt er de komende weken ook zonder publiek gevoetbald.

De KNVB staat al sinds de uitbraak van het coronavirus op het standpunt dat er moet worden gevoetbald als de overheid dat toestaat. "Sporten is gezond en als je dit niet doet terwijl het wel mag, dan geven we een slecht signaal af naar de overheid en de samenleving", stelt de bond.

Uitstel

De KNVB heeft verder besloten dat de afgelaste wedstrijden van de afgelopen weken waar mogelijk midweeks worden ingehaald, binnen de gebruikelijke termijn van 17 dagen. Voor het uitstellen van derby’s wordt uitsluitend het veiligheidsadvies van de lokale overheid gevolgd. De KNVB beseft dat ook de clubs uit de tweede en derde divisies veel inkomsten mislopen nu toeschouwers tot minimaal 4 december niet welkom zijn. De bond is met het kabinet in overleg over een compensatieregeling die ook voor amateurverenigingen is bedoeld.

Veel wedstrijden in het amateurvoetbal zijn de afgelopen weken uitgesteld vanwege coronabesmettingen bij verschillende teams. De KNVB gaat bekijken of er met nieuwe regels kan worden voorkomen dat nog meer wedstrijden om deze reden worden afgelast.

Meer uit Voetbal

Vaessen krijgt shirt van Brobbey: gaat mijn zoontje mooi vinden

WAALWIJK (ANP) - RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen en Ajax-spits Brian Brobbey hebben elkaar nadrukkelijk opgezocht na afloop van het eerder gestaakte duel in Waalwijk (3-2). Brobbey gaf Vaessen zijn shirt en het tweetal verscheen na afloop samen voor de camera van ESPN. Na een harde botsing met de aanvaller raakte Vaessen eind september in de 84e minuut van het duel buiten bewustzijn, waarna niet meer verder werd gespeeld.

21 minuten geleden
Herstellende De Bruyne in selectie Manchester City voor WK clubs

MANCHESTER (ANP) - Kevin De Bruyne is tamelijk verrassend opgenomen in de selectie van Manchester City voor het WK clubs in Saudi-Arabië. De Belgische middenvelder is sinds de eerste wedstrijd van dit seizoen in de Premier League uitgeschakeld met een hamstringblessure. De Bruyne is in augustus geopereerd en sindsdien bezig met zijn revalidatie.

48 minuten geleden
Ajax behoudt 3-2-voorsprong in restant uitduel met RKC

WAALWIJK (ANP) - Ajax heeft in het restant van het eerder gestaakte uitduel met RKC Waalwijk de 3-2-voorsprong vastgehouden. Via de Serviër Filip Stevanovic kreeg de thuisploeg in de laatste 10 minuten nog een goede kans op de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging over. De wedstrijd werd eind september in de 84e minuut gestaakt door een hoofdblessure bij RKC-doelman Etienne Vaessen.

51 minuten geleden
UEFA onderzoekt vele kruisbandblessures in vrouwenvoetbal

NYON (ANP) - De Europese voetbalbond UEFA wil met een speciaal expertpanel ervoor zorgen dat het aantal kruisbandblessures in het vrouwenvoetbal snel afneemt. Komende zomer moet er een richtlijn zijn met daarin meerdere punten om de veelvoorkomende knieblessure te voorkomen en te behandelen. Onder anderen Oranje-topscorer aller tijden Vivianne Miedema kampte dit jaar met deze kwetsuur.

53 minuten geleden
AZ krijgt kansen, maar NEC wint eerder gestaakt duel met 2-1

ALKMAAR (ANP) - AZ heeft in de laatste 5 minuten en 6 seconden van het eerder gestaakte duel met NEC nog enkele kansen gehad, maar niet meer gescoord. Daardoor nam NEC de 3 punten mee naar Nijmegen. De degradatiekandidaat leidde eind oktober met 2-1 in Alkmaar toen NEC-spits Bas Dost in elkaar zakte op het veld. Daarop besloten de twee clubs niet meer verder te spelen.

2 uur geleden
Aanvoerder Gündogan mist teamgevoel in Duits voetbalelftal

BERLIJN (ANP/DPA) - Aanvoerder Ilkay Gündogan vindt dat het Duitse voetbalelftal te weinig een team is. "Ik heb op momenten het gevoel dat we als spelers te veel met onszelf bezig zijn. We zijn er tot nog toe niet in geslaagd te groeien als team", zegt de middenvelder van FC Barcelona in Die Zeit. "Helaas hebben we niet veel tijd meer tot het EK."

4 uur geleden
KNVB voorzichtig positief na daling tijdelijk stilgelegde duels

ZEIST (ANP) - De KNVB is voorzichtig positief over de afname van het aantal tijdelijk stilgelegde duels in het betaalde voetbal. In de voorbije maanden is een duidelijke daling te zien, van september tot en met november een halvering per maand.

4 uur geleden