Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Twee weken geleden was het hier nog helemaal leeg’

‘Twee weken geleden was het hier nog helemaal leeg’

KRUININGEN - “Dit hebben we gemist”, zeggen de vriendinnen Marianne uit Goes en Rita uit Kruiningen op het terras van grand café De Korenbeurs in Kruiningen. Ze hadden afgesproken op de eerste dag dat de terrassen weer open mochten en dus waren ze er snel uit wat ze gingen doen: gezellig lunchen bij het vernieuwde grand café aan de Markt in Kruiningen.

Rita wist dat de horecazaak in haar dorp vorig jaar nieuwe eigenaren heeft gekregen en vond het daarom leuk om er woensdag neer te strijken. “Ook om de plaatselijke ondernemers te steunen”, zegt ze. “Het terras is hier heerlijk centraal, dus je kunt lekker mensen kijken.” Rita en haar vriendin Marianne, die elkaar kennen door hun lidmaatschap van de SP (Socialistische Partij), hebben echt uitgekeken naar de heropening van de terrassen. “Het is heerlijk om weer spontaan een terrasje te kunnen pakken en winkels te kunnen binnenlopen.”

Eerste dag

De eerste dag dat de terrassen weer open waren, was ook de eerste dag van serveerster Ilse Poleij bij De Korenbeurs. “Het bevalt goed”, vertelt ze, terwijl ze achter de bar de bestellingen klaarzet. Ilse had al horeca-ervaring, maar werkt nu bij een café in haar eigen woonplaats. Samen met haar collega’s van de bediening heeft ze er in de voorbereiding voor de terrasopening vooral voor gezorgd dat de bar goed gevuld was. “Veel was er vorige week al, maar op het laatst kwam ik er toch nog achter dat we sommige drankjes vergeten waren”, vertelt Yff Zwartepoorte lachend. “Dan was het een dag voor de opening ook nog Koningsdag, maar gelukkig hadden we alles op tijd binnen.” 

Feestavonden

Yff moet nog een beetje wennen aan zijn nieuwe rol als kroegbaas. Sinds afgelopen zomer is hij samen met zijn vader Edwin eigenaar van De Korenbeurs en hun nieuwe, gezamenlijke carrière kent een gedenkwaardige start. “We waren twee maanden open en moesten toen zes maanden dicht”, vertelt de jonge horecaondernemer. 

De afgelopen tijd konden gasten wel bestellingen afhalen bij De Korenbeurs en ook krijgen ze steeds meer cateringverzoeken, maar voor biertjes tappen en cocktails maken achter een volle bar, zoals Yff graag zou willen, moet hij nog even geduld hebben. Desalniettemin is er veel werk verzet in het pand. Er is van alles verbouwd en schoongemaakt. “Twee weken geleden was het hier nog leeg”, illustreert Yff. Nu staan er onder meer nieuwe loungesets op het ongeveer zestig plaatsen tellende terras. “We zijn natuurlijk heel blij dat het terras open mocht. Ik wilde graag voor mezelf beginnen en de horeca spreekt me aan vanwege het contact met mensen.” Met hen kan hij nu gezellig een praatje maken op het terras. En hopelijk ook snel binnen in zijn nieuwe grand café, bijvoorbeeld tijdens de feestavonden die hij graag wil gaan organiseren.

Meer uit Reimerswaal

Kapelse en Reimerswaalse verenigingen zetten zich massaal in voor Grote Clubactie

KRUININGEN/KAPELLE - Verenigingen hebben een miljoenenrecord verbroken met de Grote Clubactie. Ook in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zetten leden zich massaal in voor hun vereniging. 

1 uur geleden
Multifunctionaliteit is sleutel voor toekomst Johanneskerk in Kruiningen

KRUININGEN - Sommige gemeenten in Zeeland hebben 'm inmiddels ontvangen en Reimerswaal is binnenkort aan de beurt voor de overhandiging van de kerkenvisie. Hierin wordt onder meer de staat van de kerkgebouwen beschreven en de kansen en bedreigingen voor de toekomst. De Johanneskerk in Kruiningen is een rijksmonument uit de vijftiende eeuw en vernoemd naar profeet Johannes de Doper. “Het is een oude kerk, maar op zich in goede staat", vertelt voorzitter Wim Huissen van de kerkenraad van de Protestantse gemeente Kruiningen, die iedere zondag samenkomt in de Johanneskerk. “In 2015 was de laatste, gedeeltelijke restauratie." 

8 uur geleden
Fakkelactiviteit bij BASF door technische storing

KRUININGEN - Door een technische storing maandagavond bij BASF Antwerpen is er momenteel sprake van fakkelactiviteit. Het fakkelen kan mogelijk licht- en geluidhinder veroorzaken bij de buurgemeenten, waaronder de gemeente Reimerswaal. Dat meldt BASF. 

10 uur geleden
UPDATE: Slachtoffer steekpartij A58 bij Kapelle is man (50) uit Frankrijk

KAPELLE – De man die zondagmiddag gewond raakte bij een steekincident op de snelweg A58 bij Kapelle is een 50-jarige man uit Frankrijk. De politie heeft nog geen verdachte aangehouden.

1 dag geleden
Gewonde bij mogelijke steekpartij aan het Jufferswegje in Kapelle

KAPELLE- Aan het Jufferswegje is zondagmiddag iemand gewond geraakt. De politie kreeg een melding dat er zou zijn gestoken. Of dit ook daadwerkelijk het geval is wordt nog onderzocht. De politie is met meerdere eenheden aanwezig. 

2 dagen geleden
Auto over de kop bij eenzijdig ongeval aan de Oude Rijksweg in Kruiningen

KRUININGEN- Op de rotonde op de kruising van de Oude Rijksweg met de Sluisweg is zaterdagavond bij een eenzijdig ongeval een auto op de kop in de berm beland. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De bestuurder verloor vermoedelijk de macht over het stuur door de slechte weersomstandigheden. 

2 dagen geleden
Kapelse middenstand steunt speel-o-theek

KAPELLE - Na een mailing aan de Kapelse ondernemers heeft speel-o-theek De Schatkist in Kapelle een prachtig bedrag gedoneerd gekregen. 

5 dagen geleden