Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Twee weken geleden was het hier nog helemaal leeg’

‘Twee weken geleden was het hier nog helemaal leeg’

KRUININGEN - “Dit hebben we gemist”, zeggen de vriendinnen Marianne uit Goes en Rita uit Kruiningen op het terras van grand café De Korenbeurs in Kruiningen. Ze hadden afgesproken op de eerste dag dat de terrassen weer open mochten en dus waren ze er snel uit wat ze gingen doen: gezellig lunchen bij het vernieuwde grand café aan de Markt in Kruiningen.

Rita wist dat de horecazaak in haar dorp vorig jaar nieuwe eigenaren heeft gekregen en vond het daarom leuk om er woensdag neer te strijken. “Ook om de plaatselijke ondernemers te steunen”, zegt ze. “Het terras is hier heerlijk centraal, dus je kunt lekker mensen kijken.” Rita en haar vriendin Marianne, die elkaar kennen door hun lidmaatschap van de SP (Socialistische Partij), hebben echt uitgekeken naar de heropening van de terrassen. “Het is heerlijk om weer spontaan een terrasje te kunnen pakken en winkels te kunnen binnenlopen.”

Eerste dag

De eerste dag dat de terrassen weer open waren, was ook de eerste dag van serveerster Ilse Poleij bij De Korenbeurs. “Het bevalt goed”, vertelt ze, terwijl ze achter de bar de bestellingen klaarzet. Ilse had al horeca-ervaring, maar werkt nu bij een café in haar eigen woonplaats. Samen met haar collega’s van de bediening heeft ze er in de voorbereiding voor de terrasopening vooral voor gezorgd dat de bar goed gevuld was. “Veel was er vorige week al, maar op het laatst kwam ik er toch nog achter dat we sommige drankjes vergeten waren”, vertelt Yff Zwartepoorte lachend. “Dan was het een dag voor de opening ook nog Koningsdag, maar gelukkig hadden we alles op tijd binnen.” 

Feestavonden

Yff moet nog een beetje wennen aan zijn nieuwe rol als kroegbaas. Sinds afgelopen zomer is hij samen met zijn vader Edwin eigenaar van De Korenbeurs en hun nieuwe, gezamenlijke carrière kent een gedenkwaardige start. “We waren twee maanden open en moesten toen zes maanden dicht”, vertelt de jonge horecaondernemer. 

De afgelopen tijd konden gasten wel bestellingen afhalen bij De Korenbeurs en ook krijgen ze steeds meer cateringverzoeken, maar voor biertjes tappen en cocktails maken achter een volle bar, zoals Yff graag zou willen, moet hij nog even geduld hebben. Desalniettemin is er veel werk verzet in het pand. Er is van alles verbouwd en schoongemaakt. “Twee weken geleden was het hier nog leeg”, illustreert Yff. Nu staan er onder meer nieuwe loungesets op het ongeveer zestig plaatsen tellende terras. “We zijn natuurlijk heel blij dat het terras open mocht. Ik wilde graag voor mezelf beginnen en de horeca spreekt me aan vanwege het contact met mensen.” Met hen kan hij nu gezellig een praatje maken op het terras. En hopelijk ook snel binnen in zijn nieuwe grand café, bijvoorbeeld tijdens de feestavonden die hij graag wil gaan organiseren.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

Kans op wateroverlast door hevige plensbuien

Weerbureau Weeronline waarschuwt voor wateroverlast door plensbuien. ‘Vooral dinsdag en vrijdag kan er veel regen in korte tijd vallen.’

17 uur geleden
Verlaten auto aangetroffen in sloot bij Rilland

RILLAND - De politie heeft maandag een verlaten auto aangetroffen in de sloot langs de Bathseweg bij Rilland. 

18 uur geleden
‘Iedereen van die bank af en lekker bewegen’

WAARDE - De sportverenigingen in de gemeente Reimerswaal kunnen elkaar versterken door meer samen te werken, denkt Jan-Willem de Coninck van tennisclub Waarde. “Als de spoeling aan leden dun is, kun je bijvoorbeeld leden van verschillende clubs, met hetzelfde niveau, vaker tegen elkaar laten spelen”, geeft hij een voorbeeld. De Coninck hoopt dat het nieuwe beweegakkoord van de gemeente Reimerswaal sportclubs helpt om meer samen te doen.

3 dagen geleden
Bijna nieuwe bus voor Voedselbank de Bevelanden

GOES - In 2008 opende de Voedselbank De Bevelanden haar deuren. Sindsdien strijdt men tegen armoede op Noord- en Zuid-Beveland. Men biedt voedselhulp aan mensen die dat het meest nodig hebben en bovendien wordt ook voorkomen dat kwalitatief goed voedsel wordt verspild.50 gemotiveerde en toegewijde vrijwilligers voorzien iedere week ruim 650 mensen van eten. Ze verdelen het voedsel en zorgen dat het bij de juiste gezinnen terechtkomt. Dit gebeurt met grote zorg voor de voedselveiligheid door middel van een speciale bus.

3 dagen geleden
Lezersfoto: Tulpen uit Rilland

RILLAND - “Aan het Schelde-Rijnkanaal bij de Bathse Brug liggen deze super mooie tulpenvelden”, vertelt Kristian de Winter over deze foto.

4 dagen geleden
‘Op Corfu is alles veel gemoedelijker’

WEMELDINGE – Kees en Alice Bezuijen hebben de eerste stap gezet in het najagen van hun langgekoesterde droom om te wonen én te werken op Corfu. Sinds een paar weken staat hun goedlopende restaurant Juno aan de jachthaven in Wemeldinge te koop. Het idee om een kleinschalig hotel met totaalbeleving op het Griekse eiland te beginnen bestond al langer.

4 dagen geleden
Nieuw asfalt voor Dijkwelsestraat en Dijkwelseweg in Kapelle

KAPELLE - De Dijkwelsestraat en Dijkwelseweg in Kapelle krijgen nieuw asfalt. Daarom wordt de Dijkwelsestraat maandag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en de Dijkwelseweg dinsdag. 

5 dagen geleden