Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee soldaten herbegraven bij Franse herdenking in Kapelle

Twee soldaten herbegraven bij Franse herdenking in Kapelle

KAPELLE - Donderdag vond de jaarlijkse Franse herdenking in Kapelle plaats. Tijdens de ceremonie zijn 2 Franse soldaten herbegraven op de Franse begraafplaats in het dorp.

De Franse herdenking wordt ieder jaar in mei georganiseerd om de Franse gevallenen te herdenken die voor de vrijheid van Nederland sneuvelden in de periode van 1940 tot 1945. 

Niet-geïdentificeerd

Donderdagmiddag was er tijdens de ceremonie ook een herbegrafenis. Maître-Pilote George Samery en Quartier-Maître Eugène Le Maresquier, die op 11 mei 1940 omkwamen bij de crash van hun toestel in Vlissingen, lagen sinds 1949 niet-geïdentificeerd begraven op de begraafplaats in Kapelle. Vorig jaar is hun identiteit alsnog vastgesteld door DNA -onderzoek.

Vanwege de coronamaatregelen kon slechts een beperkt gezelschap aanwezig zijn bij de plechtigheid. Die was wel online te volgen voor belangstellenden. Bij de ceremonie waren er toespraken door burgemeester Fons Naterop van de gemeente Kapelle, de ambassadeur van Frankrijk en de ambassadeur van Marokko. Na de herbegrafenis van de 2 vliegeniers klonk de ‘Last Post’. Daarna was het een minuut stil. Ook waren er kransleggingen en werden de Nederlandse, Marokkaanse en Franse volksliederen gespeeld, gevolgd door fly-past.

Meer uit Reimerswaal

Reimerswaal geeft 200 inwoners een regenton

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal geeft 200 gratis regentonnen weg aan inwoners met een eigen tuin.

11 uur geleden
Dominee Erik Tramper: 'Onze oecumenische pioniersgemeente is uniek in Nederland'

SCHORE - Twee jaar geleden was het erop of eronder voor de kerk in Schore, vertelt dominee Erik Tramper. “We hadden twintig mensen of nog minder in de kerk. Als we wilden doorgaan, moest het anders." De kerkgangers zochten verbinding met nieuwe mensen. “Sindsdien gebeuren er mooie dingen."

3 dagen geleden
Auto in de sloot bij ongeval Postweg (N670) bij Yerseke

YERSEKE - Op de Postweg (N670) bij Yerseke is donderdagavond een auto in de sloot beland. Het voertuig en de bestuurder zijn door brandweerlieden uit de benarde situatie bevrijd.

3 dagen geleden
Vissen is Matthias' grootste passie

KRABBENDIJKE - Matthias Baas (20) uit Krabbendijke wist vorige maand de wereldtitel voor kustvissen te behalen. In de leeftijdsklasse onder de eenentwintig jaar wist hij individueel de meeste vissen en daarmee de eerste plek binnen te hengelen. Al sinds zijn twaalfde doet Matthias mee aan viswedstrijden door heel Nederland en daarbuiten, want vissen is zijn grootste passie.

4 dagen geleden
Ravage na botsing tussen vrachtwagens op A58 bij Kapelle

KAPELLE - Op de snelweg A58 nabij Kapelle heeft donderdag rond 9.50 uur in de mist een ongeval tussen twee vrachtwagens plaatsgevonden. Daardoor is er grote ravage ontstaan op de A58. De snelweg is vanwege het ongeval afgesloten tussen Kruiningen en 's-Gravenpolder in de richting van Vlissingen. Of er iemand gewond is geraakt is nog niet bekend. 

4 dagen geleden
Tweedaagse vogeltentoonstelling in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - De Vogelvrienden Krabbendijke en omstreken organiseren op vrijdag 1 december en zaterdag 2 december hun jaarlijkse vogeltentoonstelling in dorpshuis de Meiboom in Krabbendijke.

5 dagen geleden
Hennepkwekerij gevonden in woning Waardekensstraat Kapelle

KAPELLE - De politie heeft dinsdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Waardekenstraat in Kapelle. De 45-jarige bewoner is aangehouden.

5 dagen geleden