Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee personen bekneld in voertuig na botsing op Postweg

Twee personen bekneld in voertuig na botsing op Postweg

THOLEN - Op de Postweg in Tholen is zaterdag aan het einde van de avond een auto in een droge sloot terecht gekomen na een aanrijding met een bestelbusje. Hierbij zijn twee personen bekneld komen te zitten. Dat meldt Veiligheidsregio Zeeland. 

Een auto is zaterdagavond op de Postweg in Tholen frontaal in botsing gekomen met een bestelbusje en in een droge sloot terecht gekomen. Diverse hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse, waaronder twee voertuigen van de brandweer. Zowel in het bestelbusje als in de auto, was een persoon bekneld komen te zitten. 

Rond 22.50 uur kon de brandweer de persoon die bekneld zat in het busje, een 40-jarige man uit Poortvliet, bevrijden. Het slachtoffer werd vervolgens overgedragen aan het aanwezige ambulance personeel. Even voor 23.20 kon de veiligheidsregio melden dat ook de tweede persoon die in de auto bekneld zat, een 29-jarige vrouw uit Stavenisse, bevrijd was. Ook dit slachtoffer is overgedragen aan het ambulancepersoneel. Beide slachtoffers zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. 

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van het ongeval was. De verkeersdienst van de politie doet onderzoek naar de toedracht.Meer uit Tholen

Paula biedt al jaren schuldhulpverlening: ‘Bij sommige cliënten zijn energiekosten meer dan verdubbeld’

THOLEN - Door de alsmaar stijgende kosten in het dagelijks leven komen steeds meer mensen financieel in de problemen. Ze staan vaker in het rood, krijgen sneller betalingsachterstanden en uiteindelijk wordt verwacht dat de vraag naar schuldhulpverlening toe zal nemen. Paula Koedoot van Gès Advies uit Tholen ziet gelukkig op dit moment nog geen stijging in het aantal aanvragen, maar verwacht wel dat dit op korte termijn gaat veranderen. Paula staat al 13 jaar aan het roer van Gès Advies en biedt schuldhulpverlening, bewindvoering en budgetbeheer aan. Hoewel Paula de pensioenleeftijd al heeft bereikt blijft zij zich inzetten voor mensen in financiële nood. Samen met twee werknemers zet zij zich in om te zorgen dat mensen niet (verder) financieel de mist ingaan. “Schuldhulpverlening is een onderdeel van bewindvoering en budgetbeheer. Het is niet onlosmakelijk dat schuldhulpverlening met bewindvoering vaststaat. Niet iedereen die onder bewind staat heeft schulden. Paula merkt ook dat het leven alsmaar duurder wordt. “We krijgen vaker te horen, alles is duurder. Kan ik meer leefgeld krijgen. De echte minima(bijstand en uitkering) krijgen allerlei extra’s, maar de werkende mensen met een minimaal inkomen ‘pissen’ overal naast. En dat maakt het wel ontzettend lastig. We worstelen nu wel veel bij de cliënten met de verhoogde energiekosten. Bij sommige cliënten zijn de energiekosten meer dan verdubbeld. We vrezen het grootste vrezen voor de energieafrekening straks. Ik ben bang dat de klap nog gaat komen”, aldus Paula.

1 uur geleden
Ongediertebestrijders waarschuwen: Meer en grotere spinnen deze herfst

THOLEN - Controleer jij voor je gaat slapen alle hoeken en gaten? En ren je hard weg als er een spin over de vloer kruipt? Dan hebben ongediertebestrijders helaas slecht nieuws voor je. Deze herfst ga je waarschijnlijk veel spinnen tegenkomen in huis en sommige hebben nu al een indrukwekkend formaat. “We zien inderdaad al een verdubbeling in het aantal meldingen”, aldus Merijn Janssen, directeur bij ongediertebestrijdersplatform Beestjes Kwijt.

17 uur geleden
KNMI: ‘Code geel in Zeeland voor zware regenval’

ZEELAND - Het KNMI heeft code geel afgegeven voor zware regenval in Zeeland. Hierdoor is er kans op wateroverlast. Plaatselijk kan er meer dan 50 milliliter regen vallen in 24 uur. 

22 uur geleden
Kringloop 2e Kans Stalland na verbouwing weer open

SINT-ANNALAND - Na een korte onderbreking van twee weken gaan vandaag de deuren van Kringloop 2e Kans Stalland weer open. De winkel is dan uitgebreid met een nieuwe loods van ruim 300 vierkante meter, verdeeld over twee etages. Het totale beschikbare oppervlakte is ruim 750 vierkante meter. Hierdoor wordt het mogelijk om het assortiment verder uit te breiden.

23 uur geleden
Herfstweer en ongelukken zorgen voor drukste ochtendspits van het jaar

THOLEN - Het is vanochtend druk op de weg. Met name de regen zorgt op veel plekken voor vertraging. En door enkele ongelukken is het landelijk de drukste ochtendspits van het jaar. 

1 dag geleden
Verenigingen op Tholen gaan weer loten verkopen via de Grote Clubactie

THOLEN - Verenigingen uit Tholen startten afgelopen zaterdag met de verkoop van loten voor hun club. Dat doen zij uiteraard tijdens de Grote Clubactie. Dit jaar is het ook nog eens een extra bijzondere editie. De Grote Clubactie bestaat namelijk 50 jaar.

1 dag geleden
Weerbericht Tholen: ‘Herfst barst deze week los: kans op wateroverlast en verkeershinder’

THOLEN - Komende dagen is het ronduit wisselvallig met van tijd tot tijd veel regen en wind. Zodra dit samenvalt met de ochtend- of avondspits kan dit veel hinder in het verkeer veroorzaken. Dat meldt weeronline. Plaatselijk kan ook wateroverlast optreden. Met 13 tot 15 graden is het fris voor eind september. Maandag trekt vanuit het noordwesten een regenzone naar het zuidoosten, waardoor vooral de ochtend en ook nog een deel van de middag met regenachtige perioden verloopt. Tijdens de ochtendspits krijgt het westen als eerste met intensieve regenval te maken. Vooral op de drukke trajecten in de Randstad kan de vertraging door files snel oplopen bij regenachtig weer. In de oostelijke regio’s is het dan overwegend bewolkt met wat lichte regen of motregen. Ten oosten van Utrecht komt de meest intensieve neerslag zeer waarschijnlijk als de meeste verkeersdrukte van de ochtend al is opgelost.

2 dagen geleden