Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee Middelburgse verdachten van beroving (16 en 18) aangehouden

Twee Middelburgse verdachten van beroving (16 en 18) aangehouden

MIDDELBURG - Een man uit de gemeente Goes had gisteren een afspraak. Hij verwachtte één persoon, maar werd in Vlissingen opgewacht door twee mannen (16 en 18) uit Middelburg. Deze twee beroofden de man van zijn telefoon en gingen er vandoor. 

Een man uit de gemeente Goes had gisteren een afspraak. Hij verwachtte één persoon, maar werd in Vlissingen opgewacht door twee mannen. Deze twee beroofden de man van zijn telefoon en gingen er vandoor.

Ze bedreigden hem en probeerden de man te chanteren. Op een afgesproken tijd en plaats moest de man een flink geldbedrag afleveren. Het slachtoffer besloot dit niet af te wachten en ging meteen naar het politiebureau om aangifte te doen van de beroving.

Aanhouding

Door de politie werd een plan van aanpak gemaakt zodat de verdachten aangehouden konden worden. Dat plan lukte, want op de afgesproken tijd en plaats konden twee verdachten worden aangehouden.

Zij zijn overgebracht naar een politiecellencomplex en daar ingesloten. De twee (16 en 18 jaar en afkomstig uit Middelburg) worden zaterdag gehoord door rechercheurs. Bij de verdachten werd de telefoon van het slachtoffer aangetroffen.

Meer uit Middelburg

Soroptimisten maken gastlessen op scholen mogelijk

MIDDELBURG/VLISSINGEN - De afgelopen twee jaar heeft Soroptimist club Walcheren IMC Basis financieel gesteund. Op 30 mei is symbolisch een cheque van maar liefst 12.500 euro overhandigd aan twee afgevaardigden van IMC Basis.

10 uur geleden
100 jaar Veere in grafiek

VEERE - Vanaf 10 juni 2023 is in Museum Veere de tentoonstelling 100 jaar Veere in grafiek te zien. Hiermee geeft het museum een herwaardering aan de grafische kunst in het algemeen en de Veerse grafiek in het bijzonder.

11 uur geleden
Walcheren levert opnieuw belangrijke bijdrage aan Verwendag 2023

MIDDELBURG - Zaterdagochtend 27 mei 09.30 uur. Op een rij staan de oranje en groene rugzakjes klaar. Beetje bij beetje druppelen de eerste mensen binnen. Zo’n 250 mensen zijn op weg om een onvergetelijke dag tegemoet te gaan. Gezinnen waar die vreselijke ziekte kanker voor één dag even vergeten mag worden. Een leuke dag met je gezin, lekker genieten in de Beekse Bergen.

12 uur geleden
De Week van de Jonge Mantelzorger

MIDDELBURG – Bij het woord mantelzorger denken de meeste mensen aan een volwassene die voor een familielid zorgt: een hulpbehoevend kind, een zieke partner of een bejaarde ouder. Maar ook kinderen en jongeren kunnen mantelzorger zijn, als zij opgroeien met een hulpbehoevende in hun omgeving waar zij zorg aan verlenen. Mantelzorger zijn is dagelijkse realiteit voor een kwart van de jongeren. In de Week van de Jonge Mantelzorger, vanaf 1 juni 2023, vraagt Stichting Manteling aandacht voor deze jonge mantelzorgers omdat zij die niet te missen zijn.

12 uur geleden
Samen zaaien, samen groeien

SINT-LAURENS - ‘Samen zaaien, samen groeien!’ Dat is het motto van ‘De week van de schooltuin’ die vorige week plaatsvond. Het doel is het belang van tuinieren op school te benadrukken. Op basisschool Palmenhof in Sint-Laurens blijft het niet bij één week per jaar maar willen ze van groen onderwijs de standaard maken. Gemma Schroevers, interim-directeur van deschool, vertelt. ,,Ik gun het elk kind om in een groene omgeving op te groeien.’’

13 uur geleden
Fietser in Middelburg komt ten val na raken overstekend voertuig

MIDDELBURG - In Middelburg is op de Stationsstraat een fietser ten val gekomen nadat hij een auto had geraakt. De fietser werd door de politie naar zijn huisarts gebracht.

1 dag geleden
Week van de Klasseboer brengt voedsel tot leven (5 - 9 juni)

BIGGEKERKE - Veel scholieren weten niet waar hun voedsel vandaan komt. Het antwoord daarop is het vertrekpunt voor deze jaargang van de Week van de Klasseboer. Van maandag 5 juni tot en met vrijdag 9 juni 2023 zetten Klasseboeren hun deuren open voor scholen om belevend te leren over de herkomst van voedsel.  Steeds meer basis- en middelbare scholen boeken een boerderijles. De ambitie is om iedere scholier een boerderijles te geven. Daarbij mikken de Klasseboeren speciaal op scholen die nog nooit een boerderijles hebben geboekt. Die krijgen een les gratis.

1 dag geleden