Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee Middelburgse boeken genomineerd voor Hotze de Roosprijs 2022

Twee Middelburgse boeken genomineerd voor Hotze de Roosprijs 2022

ALKMAAR - De kinderboeken Ourania de kleine woestijnwind, van Maaike Looijen en Leon en Mikki Het eindelozesprookjesboek, van Josien de Graaf, zijn beide genomineerd voor de Zaanse Hotze de Roosprijs 2022.

De Hotze de Roosprijs is een belangrijke prijs voor het beste kinderboek van een debutant. Leerlingen van zestien Zaanse scholen lezen in een korte tijd zoveel mogelijk boeken van debutanten en brengen daarna hun stem uit. De kinderboekenschrijver met de meeste stemmen wint de Hotze de Roosprijs. De winnaar wordt in juni 2022 bekend gemaakt. Hotze de Roos (Langezwaag, 1909) was een beroemde kinderboekenschrijver. Hij is bekend geworden met zijn boeken over De Kameleon.

Ourania
Ourania de kleine woestijnwind van Maaike Looijen is een sprookjesachtig woestijnavontuur over de negenjarige Ourania. Zij woont samen met haar vader aan de rand van de woestijn en elke dag vliegen ze samen rond om het gebied in kaart te brengen. Tot Ourania het schrift vol woestijntekeningen uit het vliegtuig laat vallen, en al hun werk voor niets lijkt te zijn geweest. Ourania trekt de woestijn in, want ze moet het boek terugvinden. Maar dan ontmoet ze David, die om geheel eigen redenen door de zandvlakte trekt.

Leon en Mikki
Leon en Mikki. Het eindeloze sprookjesboek van Josien de Graaf is een sprookjesachtig avontuur vol vreemde figuren. Op een regenachtige middag ruimen Leon en Mikki de zolder op. Ze vinden het grote sprookjesboek waaruit de opa van Leon altijd voorlas. Leon mist zijn overleden opa heel erg. Als Leon en Mikki ruzie krijgen en allebei aan het boek staat te trekken, gaat een grote houten kist plotseling open. Het is meneer Bril, de boekenwurm, die wel erg lijkt op de overleden opa van Leon. Als meneer Bril weer in de kist verdwijnt, besluiten de jongens hem te volgen.

Josien de Graaf
Josien de Graaf (Wormerveer,1958 ) studeerde in 1979 af aan de Pedagogische Academie in Middelburg. Ze woont al sinds haar negende in de provincie Zeeland en voelt zich daar thuis. In 1997 studeerde zij af aan de Toneelacademie in Maastricht als docent drama en regisseur.Haar beide grote passies kinderen en toneel kwamen bij elkaar toen zij de artistiek leidster werd van de Jeugdtheaterschool Zeeland. “Ik neem de kinderen graag mee in de verbeelding. Het verdwalen in verhalen dat is waar ik naar zoek. Als ik naar de kinderen kijk tijdens de theaterlessen begint het te borrelen. De verhalen dienen zich vanzelf aan door al mijn zintuigen open te zetten.”

Maaike Looijen (Amsterdam, 1976) groeide op aan de Amstel en verzon altijd avonturen en verhalen. Na haar studie Nieuwe en Nieuwste Geschiedenis en Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam schreef zij voor verschillende kranten en tijdschriften. Maar de woorden die zij naast het maanzaad volkeren zag liggen of tussen de lijsterbessen in het plantsoen zag bungelen riepen steeds harder om aandacht. Nu vangt Maaike de woorden die door de lucht waaien of aan een rode sok blijven kleven. Ze grijpt ze, kneedt ze en weeft ze tot verhalen. Maaike bracht al haar zomers door in Zeeland en verruilde begin september haar geboorteplaats Amsterdam voor Middelburg.

Meer uit Middelburg

Oud-bestuurslid verduisterde 60.000 euro van tennisclub MLTC

MIDDELBURG - Bij Stichting De Veste, die gelieerd is aan de Middelburgse tennisclub MLTC, is in zes jaar tijd een bedrag van bijna 60.000 euro verduisterd door een oud-bestuurslid. Dat schrijft de tennisvereniging op haar website.

2 uur geleden
Vier je identiteit tussen de kunstwerken in de Vleeshal in Middelburg

MIDDELBURG - Op 8 december organiseert Vleeshal 'Queer Cheer', een queer-feest ten midden van de solotentoonstelling 'Freddie' van Freddie Mercado. Speciaal voor Paarse Vrijdag, een actiedag van de GSA (Gender and Sexuality Alliance), kunnen bezoekers dansen tussen de kunstwerken van Mercado. Mercado zoekt binnen zijn werk de grenzen op tussen identiteit en gender en daarmee is dit de perfecte setting voor dit bijzondere feest.

1 dag geleden
Kerstmarkt Grote Kerk Veere

VEERE - Nog één week voordat de Grote Kerk in Veere weer omgetoverd wordt tot een kerstparadijs. Op 9 en 10 december vindt de jaarlijkse kerstmarkt van Veere plaats. 

1 dag geleden
Onwelwordingen bij restaurant Middelburg

MIDDELBURG - Bij een fastfoodrestaurant in Middelburg zijn donderdagmiddag meerdere personen onwel geworden. De brandweer werd opgeroepen om metingen te doen.

1 dag geleden
De lichtjes gaan aan! Inwoners Nieuw-en St.Joosland brengen dorp in Kerstsferen

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Op 6 december gaan de lichtjes aan! Van de kerstboom op het pleintje bij ''t Dorpsuus' in Nieuw- en Sint Joosland. Twee dorpsbewoners opperden het idee tijdens de Dorpstafel.

1 dag geleden
Warmtenet Dauwendaele gaat niet door

MIDDELBURG - Er komt geen warmtenet in de Middelburgse wijk Dauwendaele. Het onderzoek om industriële warmte die over is te gebruiken voor het verwarmen van 900 huizen is afgerond. De conclusie is dat de aanleg van dit warmtenet veel te duur is. Voor aansluiting op het warmtenet kan geen aantrekkelijk aanbod worden gedaan aan de huurders en huiseigenaren.

1 dag geleden
Tractor en auto in botsing bij Vrouwenpolder

VROUWENPOLDER - Bij een aanrijding op de Parallelweg tussen Vrouwenpolder en De Banjaard is donderdagochtend materiële schade ontstaan. Na onderzoek bleek er niemand gewond te zijn geraakt.

1 dag geleden