Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee kerken in Kapelle voor publiek

Twee kerken in Kapelle voor publiek

KAPELLE - Van zaterdag (23 juli) tot en met zaterdag 10 september is de monumentale kerk aan het Kerkplein in Kapelle iedere zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek. Op enkele dagen is ook de Koptische kerk aan de Biezelingsestraat toegankelijk.

Er is gelegenheid om de kerk aan het Kerkplein te bezoeken en voor geïnteresseerde bezoekers is er allerlei informatie op papier beschikbaar. ‘U kunt ook aan de hand van een duidelijke uitleg een liturgische wandeling maken en voor kinderen is er een fotospeurtocht beschikbaar’, laat de organisatie weten.

Schilderijen expositie

In de kerk is een schilderijenexpositie van 3 gemeenteleden te zien. Janneke Slabbekoorn, Adrie Eversdijk en René Tramper hebben ieder een aantal werken geselecteerd en deze zijn de hele zomeropenstelling te bekijken. ‘Alle zaterdagmiddagen is ook de toren te beklimmen. U heeft dan een fenomenaal uitzicht over een groot deel van de provincie. 

Koptische kerk

Op een aantal zaterdagen is ook de Koptische kerk aan de Biezelingsestraat (voorheen de Gereformeerde kerk) open voor publiek. ‘Hier kunt u de zeer fraaie iconostase bekijken. Deze is in Egypte speciaal voor dit kerkgebouw gemaakt en de gebeeldhouwde wand toont diverse iconen.’

De openingstijden van de Koptische kerk zijn zaterdag 30 juli en 13 en 27 augustus van 13.00 tot 16.00 uur. In beide kerken is de folder ‘Kerkenpadroute 2022’ beschikbaar, met daarop een plattegrond en alle openingstijden van de deelnemende kerken.

Meer uit Reimerswaal

Open dag zaterdag bij KNRM Hansweert

HANSWEERT - KNRM-reddingstation Hansweert opent haar deuren tijdens de reddingbootdag op zaterdag 25 mei.

11 uur geleden
Eenzaamheid is echt niet nodig in Reimerswaal

KRUININGEN - Eenzaamheid is echt niet nodig in de gemeente Reimerswaal. Stichting Senioren Reimerswaal is er voor u! Met de doelstelling, het bevorderen van de zelfstandigheid maatschappelijke integratie en participatie van senioren zonder winstoogmerk. Een en ander geven wij gestalte door het stimuleren, ondersteunen en organiseren van activiteiten op sociaal cultureel en recreatief gebied.

1 dag geleden
Subsidie voor cultuurprojecten Zeeuwse jongeren

KAPELLE/KRUININGEN - De provincie Zeeland kent zes projecten uit de Impuls Jongerencultuur subsidie toe. Projecten van Cine Zee, Nacht van de Nacht Middelburg, Royal Flush Vlissingen en Stringtogether krijgen samen in totaal 114.720 euro. 

1 dag geleden
Dijkversterking Hansweert levert nieuwe rotonde op

HANSWEERT - Het zat al langer in de planning, nu is het zover: een nieuwe rotonde in Hansweert aan de Boomdijk. 'Vanwege de dijkversterking is het noodzakelijk om een veilige rotonde te maken voor al het verkeer', laat het waterschap weten. In de week van 3 juni start de aanleg en die duurt naar verwachting zo'n twee maanden. De nieuwe rotonde komt te liggen op de huidige kruising van de Boomdijk met de Eendracht en de Kanaalstraat.

2 dagen geleden
Tiende editie Toujours Kapelle geslaagd, expo 'WO2 in Kleur' nog te zien in dorpshuis

KAPELLE - Vorige week stond in het teken van de tiende Toujours Kapelle. De in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde Franse soldaten werden op donderdag herdacht op de Franse begraafplaats; er waren de hele week activiteiten in en om oorlogsmuseum Memorial 40-45 Kapelle en op zaterdag werd door bijna vijfhonderd mensen de Franse Slag Mars gelopen. In dorpshuis De Vroone is de komende week nog de fototentoonstelling 'WO2 in Kleur' te zien.

2 dagen geleden
Doortrapdag Wemeldinge: lang en veilig blijven fietsen

WEMELDINGE - Op woensdag 29 mei organiseert de gemeente Kapelle een doortrapdag in Wemeldinge. 'Deze dag organiseren we voor ouderen om zo lang en veilig mogelijk te kunnen blijven fietsen', laat de gemeente weten. 'De Doortrapdag vindt plaats in Gasterij Schoudee in Wemeldinge van 9.45 tot 15.00 uur. U kunt gratis meedoen. Het is belangrijk dat u uw eigen fiets meeneemt.'

3 dagen geleden
Groot herbestratingsproject in Wemeldinge Noord

WEMELDINGE - Dinsdag begint de herbestrating in het noordelijk deel van Wemeldinge. De komende maanden gaan in fases verschillende straten op de schop.

4 dagen geleden