Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee derde kleine Britse bedrijven stuurt werknemers met verlof

Twee derde kleine Britse bedrijven stuurt werknemers met verlof

LONDEN (ANP) - Twee derde van de kleine bedrijven in Groot-Brittannië hebben een of meer werknemers met verlof gestuurd omdat er niet of nauwelijks werk is vanwege de coronacrisis. Dat meldt de Britse Kamer van Koophandel. Volgens een schatting van de Office for Budget Resposibility (OBR) gaat het om 30 procent van de werknemers van kleine bedrijven.

De Britse regering heeft bedrijven gevraagd mensen met verlof te sturen in plaats van te ontslaan, om te voorkomen dat mensen hun baan verliezen. Bedrijven kunnen vervolgens hulp van de overheid aanvragen bij het betalen van de lonen. De overheid geeft mensen die met verlof zijn gestuurd 80 procent van hun gebruikelijke loon. De regeling kost het Verenigd Koninkrijk waarschijnlijk 48 miljard euro.

Ondanks de regeling is de verwachting dat de werkloosheid in het land flink op gaat lopen. Het OBR denkt dat 10 procent van de Britse beroepsbevolking zonder baan kan komen te zitten. Dat zijn ongeveer 2 miljoen mensen.

Meer uit Financieel

EU-parlement keurt nieuwe regels begrotingstekort en schuld goed

STRAATSBURG (ANP) - Het Europees Parlement heeft ingestemd met nieuwe regels voor begrotingstekorten en staatsschulden. Ook de meeste sociaaldemocraten stemden voor, ondanks de vrees van linkse Europarlementariërs dat EU-landen gedwongen worden om de economie kapot te bezuinigen.

36 minuten geleden
Randstad en AkzoNobel onderuit op positief Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Uitzendconcern Randstad werd dinsdag hard afgestraft op het Damrak voor de publicatie van tegenvallende kwartaalcijfers. Het aandeel ging 7,2 procent omlaag, waarmee Randstad de grootste daler was bij de hoofdfondsen.

40 minuten geleden
Mogelijk veel vluchtuitval door actie Franse luchtverkeersleiders

PARIJS (ANP/BELGA/AFP) - Franse luchtverkeersleiders gaan donderdag staken en willen ook rond Hemelvaartsdag, op 9, 10 en 11 mei, het werk neerleggen. Daardoor kunnen op die dagen veel vluchten uitvallen op de grote luchthavens van Parijs, wat ook gevolgen kan hebben voor Nederlandse reizigers die van die vliegvelden gebruikmaken.

48 minuten geleden
AkzoNobel voor de rechter in Australië om schade aardgasproject

AMSTERDAM (ANP) - AkzoNobel hangt een rechtszaak boven het hoofd in Australië, waarbij de verfproducent verantwoordelijk wordt gehouden voor schade aan de coating van onderdelen van een Australisch aardgasproject (lng). Dat heeft een woordvoerder van het Nederlandse concern bevestigd na berichtgeving door De Telegraaf.

1 uur geleden
GM bij winnaars op Wall Street na sterke resultaten

NEW YORK (ANP) - General Motors (GM) behoorde dinsdag tot de winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De grote Amerikaanse autofabrikant boekte afgelopen kwartaal veel meer winst dan verwacht. Ook de omzet viel hoger uit dan kenners hadden verwacht. Dankzij de sterke verkopen van pick-ups en SUV's op de thuismarkt schroefde GM zijn winstverwachting voor het hele jaar op. Het aandeel werd ruim 5 procent hoger gezet.

2 uur geleden
Meer omzet defensiebedrijf Lockheed Martin door onrust in wereld

BETHESDA (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin zag de verkoop van straaljagers en raketinstallaties in de eerste drie maanden van het jaar toenemen, waardoor de omzet voor de periode uitkomt op ruim 17 miljard dollar (bijna 16 miljard euro). Dat is mede te danken aan de wereldwijde onrust, waardoor Lockheed een toegenomen vraag naar bijvoorbeeld F-35-straaljagers ziet.

4 uur geleden
PepsiCo verkoopt weer meer frisdrank en chips

NEW YORK (ANP) - PepsiCo verkocht in de eerste drie maanden van het jaar wereldwijd meer frisdrank en chips dan in dezelfde periode een jaar eerder. Daardoor zag het bedrijf achter merken als Pepsi en Lay's de omzet stijgen met 2,3 procent, naar ruim 18 miljard dollar.

4 uur geleden