Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee arrestaties voor ongeregeldheden in Oost-Souburg, jongen uit Oostdijk opgepakt voor opruiing

Twee arrestaties voor ongeregeldheden in Oost-Souburg, jongen uit Oostdijk opgepakt voor opruiing

OOST-SOUBURG - Zo’n 50 jongeren hebben dinsdagavond onrust veroorzaakt in Oost-Souburg. Ze staken een container in brand en sloegen ruiten in. De politie heeft twee arrestaties verricht en tien boetes uitgedeeld. Een 17-jarige jongen uit Oostdijk is opgepakt op verdenking van het oproepen tot de vernielingen. Bij huiszoekingen in Oostdijk en Rilland nam de politie ook 22 kilo illegaal vuurwerk in beslag. 

De politie zag op sociale media de oproep tot rellen in Oost-Souburg. Zo’n 20 agenten waren vanaf 20.00 uur paraat in het dorp. Bij een schoolgebouw aan de Dongestraat werd een container in de brand gestoken. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te blussen. Bij de sporthal aan de Dongestraat zijn enkele ruiten vernield. 

Verhoord

Tien jongeren kregen een bekeuring, omdat ze geen anderhalve meter afstand hielden. De twee aangehouden jongens, een voor het afsteken van vuurwerk en de ander voor baldadigheid, zitten vast. Ze worden woensdag verhoord. Volgens de politie keerde rond 22.45 uur de rust terug in Souburg.

Opruiing

In Oostdijk is dinsdagavond een jongen (17) gearresteerd voor het via sociale media oproepen tot ongeregeldheden op Walcheren. Ook hij zit vast en wordt woensdag verhoord.

De politie heeft op twee locaties in Oostdijk en Rilland gezocht naar illegaal vuurwerk en trof hierbij 22 kilo illegaal vuurwerk aan.

Ouders

De politie vraagt ouders met hun kinderen te praten over rellen en vuurwerk. De bedoeling hiervan is om met jongeren in gesprek te blijven en hun beweegredenen te achterhalen, om te voorkomen dat zij hun leeftijdgenoten nadoen en op jonge leeftijd al een strafblad krijgen of zichzelf of een ander verwonden met vuurwerk.

Meer uit Vlissingen

Wie wipt de meeste tegels?

MIDDELBURG - Zeeuwse gemeenten dagen elkaar uit om stenen te wippen en deze in te ruilen voor bloemen, planten en bomen. De actie is onderdeel van de landelijke campagne NK Tegelwippen.

12 uur geleden
Jongensdroom Jaimy Quite gaat in vervulling

VLISSINGEN - Het is een jongensdroom die in vervulling gaat. De uit Vlissingen afkomstige Jaimy Quite drumt sinds enkele maanden bij metalband Highway Chile, de band waar hij als tiener zo tegenop keek. Vrijdag 31 maart speelt Quite met Highway Chile in De Spot in Middelburg tijdens een benefietavond ‘Rock voor de Molukken’. 

13 uur geleden
Panorama Walcheren hoopt op vaste plek in Machinefabriek

VLISSINGEN - Het Panorama Walcheren kent momenteel een zwervend bestaan. Een deel van de reusachtige schilderijen staat momenteel opgesteld in de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel. “Die gaan ze mogelijk in september verbouwen en dan moeten we eruit,” vertelt Leo Groenleer, coördinator van Panorama Walcheren.

1 dag geleden
Politie zoekt man voor leksteken autobanden in Vlissingen

VLISSINGEN - De politie onderzoekt een reeks vernielingen aan auto’s in Vlissingen. Ze is hiervoor een man in lichte kleding op het spoor.

1 dag geleden
'Als je in Vlissingen opgroeit, heb je een streepje voor'

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

1 dag geleden
Vlissingse Turn Vereniging haalt goud in Breda

VLISSINGEN - Afgelopen zaterdag werd door een aantal turnsters van de Vlissingse Turn Vereniging in een reeks van turnwedstrijden de laatste kwalificatiewedstrijd geturnd in Breda.

2 dagen geleden
Dronken automobilist rijdt tegen geparkeerde auto aan

VLISSINGEN - De politie heeft zaterdag het rijbewijs van een automobilist ingevorderd nadat hij onder de invloed van alcohol tegen een geparkeerde auto was gereden. De man had ruim 8 keer zo veel op dan wettelijk is toegestaan.

3 dagen geleden