Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee aanhoudingen voor doodschieten 20-jarige Rotterdammer

Twee aanhoudingen voor doodschieten 20-jarige Rotterdammer

ROTTERDAM (ANP) - De politie in Rotterdam heeft twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar het doodschieten van een 20-jarige Rotterdammer op 11 oktober dit jaar. De twintiger kwam om nadat hij overvallers achterna was gegaan die een vriend van hem hadden bestolen. De verdachten zijn 18 en 23 jaar en komen eveneens uit Rotterdam.

Op de bewuste maandagavond vond iets na 22.00 uur een gewelddadige beroving bij een pinautomaat aan de Putsebocht in de Maasstad plaats. Daarbij werden klappen uitgedeeld, aldus de politie. Er waren meerdere mannen bij betrokken. Een aantal vluchtte in een auto, waarna vier mannen de achtervolging inzetten in een andere auto. Op de Schiltmanstraat werd rond 22.30 uur vanuit de eerste auto geschoten op de achtervolgers. Het slachtoffer werd geraakt en overleed korte tijd later in het ziekenhuis.

De politie doet sindsdien met twintig rechercheurs onderzoek. Beelden in het programma Opsporing Verzocht leverden veel bruikbare tips op die onder andere hebben geleid tot de aanhouding van de Rotterdammers. De politie sluit nog meer aanhoudingen niet uit.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Meer geld naar hulp bij digitale zaken in bibliotheken

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet maakt de komende jaren 18 miljoen euro extra vrij voor hulp die bibliotheken bieden aan mensen die het lastig vinden de overheid via de digitale kanalen te bereiken. De vraag hiernaar is de laatste tijd toegenomen, onder meer door de CoronaCheck-app die nodig is voor bijvoorbeeld een bezoek aan een café of restaurant.

13 minuten geleden
Eerste landelijke strooiactie: 2,5 miljoen kilo zout op de wegen

DEN HAAG (ANP) - Rijkswaterstaat heeft in de nacht van zondag op maandag de eerste landelijke strooiactie van dit seizoen uitgevoerd. In totaal strooiden de wagens 2,5 miljoen kilo zout over de snelwegen. De strooiwagens legden afgelopen nacht bijna 38.000 kilometer af.

1 uur geleden
Scholieren moeten mondkapjes gaan dragen

DEN HAAG (ANP) - Scholen moeten in ieder geval tot 18 december nieuwe coronamaatregelen treffen, zoals dat alle leerlingen mondkapjes moeten gaan dragen wanneer ze bewegen. Vanaf nu moeten scholieren onder de 12 jaar al thuisblijven bij milde klachten. Eerder hoefde dat alleen wanneer ze hoestten of koorts hadden.

4 uur geleden
Noord/Zuidlijn volgens studie groot succes, maar niet overal

AMSTERDAM (ANP) - De Noord/Zuidlijn in Amsterdam is een groot succes, melden Vervoerregio Amsterdam en de gemeente Amsterdam op basis van een vierjarige wetenschappelijke studie. Toch hebben bewoners in sommige buurten een "mindere beleving".

8 uur geleden
Prinses Beatrix terug naar Nederland na werkbezoek Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Prinses Beatrix heeft Curaçao weer verlaten. De prinses stapte zondagavond in het vliegtuig na haar vierdaagse werkbezoek aan het eiland.

9 uur geleden
GGD: Vrijwillige hotel-isolatie kan gedwongen isolatie worden

DEN HAAG (ANP) - Reizigers die de afgelopen dagen terugkeerden uit Zuid-Afrika, positief zijn getest op corona en in een isolatie-hotel zijn ondergebracht, zitten daar verplicht. Het hotel in de regio Kennemerland wordt ook bewaakt. "De isolatie werkt op vrijwillige basis", aldus een woordvoerder van de GGD Kennemerland zondag. "Maar wanneer dat niet houdbaar blijft, kan besloten worden over te gaan op gedwongen isolatie."

14 uur geleden
Twintig aanhoudingen bij verboden demonstratie Nijmegen

NIJMEGEN (ANP) - Bij een voorgenomen demonstratie van Nederland in Verzet in Nijmegen, die door burgemeester Hubert Bruls was verboden, zijn in totaal twintig mensen opgepakt. De politie meldt dat de aanhoudingen zijn verricht voor onder meer verboden wapenbezit en belediging. Bij de meeste verdachten is er een link met de verboden betoging.

14 uur geleden