Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twaalf Zeeuwse campings in lijst topcampings ANWB

Twaalf Zeeuwse campings in lijst topcampings ANWB

De ANWB heeft gisteren de lijst met Nederlandse en Europese campingsterren voor 2022 bekendgemaakt. Maar liefst 141 campings in Europa en 63 campings in Nederland hebben de maximale score van vijf sterren gekregen en daarmee is Nederland opnieuw koploper. In de lijst staan 56 grote en middelgrote topcampings. Zij mogen de titel ANWB Top camping 2022 voeren. Nieuw dit jaar is de sterrenclassificatie voor de kleine campings. Binnen deze categorie krijgen zeven Nederlandse campings de maximale score van vijf sterren. Zij ontvangen het predicaat ANWB Top Kleine camping 2022.

In de lijst van ANWB zijn twaalf Zeeuwse campings opgenomen: tien grote tot middelgrote, en twee kleine:

Grote en middelgrote campings
Comfortcamping Scheldeoord Baarland
Camping Ginsterveld Burgh Haamstede
Camping Westhove Domburg
Recreatiecentrum De Vogel Hengstdijk
Camping en Villapark De Paardekreek Kortgene
Camping Zonneweelde Nieuwvliet
Camping De Pekelinge Oostkapelle
Strandpark De Zeeuwse Kust Renesse
Molecaten Park Wijde Blick Renesse
Camping Julianahoeve Renesse

Kleine campings:
Hofstede Elzenoord Vrouwenpolder
Camping Boogaard Zoutelande

De ANWB introduceert dit jaar groene sterren voor de kleine campings. In deze nieuwe categorie wegen faciliteiten die nauwelijks aanwezig zijn op kleine campings niet meer mee en krijgen rust en privacy juist wel punten. Zo ontstaat een beoordeling die meer recht doet aan de sfeer op een kleine camping. 

Als enige partij in Nederland voert de ANWB volledig onafhankelijke campinginspecties uit in Europa. De score van een camping wordt weergegeven in sterren. Campings kunnen maximaal vijf sterren ontvangen. De ANWB campinginspecteurs beoordelen het sanitair, terrein, zwemmen, recreatie, eten en drinken. Omdat veel kampeerders het sanitair belangrijk vinden telt dit zwaarder mee in de eindscore. Campings met drie sterren of meer mogen zichzelf ANWB Erkende camping of ANWB Erkende Kleine camping noemen. De geïnspecteerde ANWB-campings zijn te vinden op www.anwbcamping.nl.

Meer uit Beveland

Bouw brandweerkazerne Goes is begonnen

GOES - De bouw van de nieuwe brandweerkazerne Goese Poort, aan de 's-Heer Hendrikskinderendijk in Goes, is begonnen. Woensdag gaven wethouder Joan Veldhuizen van de gemeente Goes en directeur Joke Gaemers van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) het startsein door symbolisch de eerste paal van de kazerne de grond in te slaan.

8 uur geleden
Jaarlijkse Dodenherdenking en kranslegging Colijnsplaat

COLIJNSPLAAT - Programma Dodenherdenking Colijnsplaat 4 mei 2024

23 uur geleden
Hertenkamp 's-Heerenhoek in handen van dorpsbewoners

's-HEERENHOEK - "We hebben er een paar huisdieren bijgekregen", vertelt Elina Janse uit 's-Heerenhoek. Met haar buurman René Ars heeft ze het beheer van het hertenkamp, bij hen om de hoek, overgenomen van de gemeente Borsele. Bij het ondertekenen van het contract dinsdag deden ze ook nieuwe plannen uit de doeken. "We willen het hertenkamp uitbreiden met extra dieren en meer ruimte en een natuurlijke drinkpoel aanleggen."

1 dag geleden
Hoedekenskerke herdenkt op 4 mei

HOEDEKENSKERKE - Op zaterdag 4 mei zullen ook in Hoedekenskerke de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en militaire handelingen nadien worden herdacht. 

1 dag geleden
Afsluitingen N57 Oosterscheldekering uitgesteld

KAMPERLAND - Op donderdag 2, maandag 6 en woensdag 8 mei is de N57 van De Banjaard (Kamperland) tot de Kraaijensteinweg (Westenschouwen) tussen 9.00 en 15.00 uur een half uur afgesloten, vanwege werkzaamheden aan de Oosterscheldekering.

1 dag geleden
Gratis ambachtelijke moederdagappelkruimeltaart van de Smulkamer in Goes voor Vrienden van de Bode

GOES - Zondag 12 mei is het Moederdag en dankzij de Smulkamer in Goes kun je je moeder een overheerlijk cadeau geven: een verse, ambachtelijke roomboter appelkruimeltaart. En nog feestelijker: Vrienden van de Bode krijgen zo'n zespersoonstaart gratis!

1 dag geleden
Wereldberoemd schrijverspaar Nicci French bezoekt Goes

GOES - Vrijdag 10 mei komt het wereldwijd succesvolle, Britse schrijversduo Nicci French naar Goes voor de promotie van hun nieuwe boek.

2 dagen geleden