Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tv-persoonlijkheid Willibrord Frequin: heb nog maar kort te leven

Tv-persoonlijkheid Willibrord Frequin: heb nog maar kort te leven

LAREN (ANP) - Oud-tv-presentator Willibrord Frequin is ernstig ziek en heeft naar eigen zeggen niet lang meer te leven. In een interview met De Telegraaf meldt de 80-jarige Frequin dat vorig jaar bij hem een vorm van Parkinson (vasculair parkinsonisme) is vastgesteld.

"Ik wil even mijn verhaal kwijt. Ik vrees dat ik nog maar kort te leven heb...", zegt Frequin tegen de krant. Hij vertelt dat hij bijna geen energie meer heeft en zelfstandig niet meer uit zijn bed kan komen, al verschilt zijn toestand wel van dag tot dag. "Ik ben helemaal op en versleten." Hoelang hij nog te leven heeft, weet hij niet. "De een zegt een half jaar, de ander zegt korter. De dokter weet het ook niet."

Begin volgende maand komt er een boek uit over Frequin van schrijver Fons de Poel, die hem in zijn tachtigste levensjaar volgde. Frequin kondigde in november zijn afscheid van de televisie aan. Afgelopen jaren was hij nog te zien in het RTL-reisprogramma Beter Laat Dan Nooit. Eerder maakte hij voor zowel RTL als SBS jarenlang De Week van Willibrord en was hij reporter voor KRO's Brandpunt.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Senegalese zanger Youssou N'Dour naar Nederland

AMSTERDAM (ANP) - De beroemde Senegalese zanger Youssou N'Dour komt op 19 oktober naar Amsterdam voor een concert in Het Concertgebouw. Ook zal hij spreken op een conferentie van het Amsterdam Dance Event (ADE).

16 uur geleden
Grunberg ontvangt P.C. Hooft-prijs

DEN HAAG (ANP) - Arnon Grunberg krijgt donderdagavond in theater Diligentia in Den Haag de P.C. Hooft-prijs voor proza, een oeuvreprijs van 60.000 euro. Volgens de jury heeft Grunberg een "immense bijdrage geleverd aan de Nederlandse literatuur".

20 uur geleden
Herontdekte schets van Michelangelo geveild voor 23 miljoen euro

PARIJS (ANP/AFP) - Een onlangs herontdekte tekening van Michelangelo, het eerste bekende naaktwerk van de Florentijnse kunstenaar, heeft ruim 23 miljoen euro opgeleverd inclusief veilingcourtage en andere kosten. Veilinghuis Christie's in Parijs had de schets een richtprijs van 30 miljoen euro gegeven. De naam van de koper is niet bekendgemaakt.

1 dag geleden
Schilderij van Mondriaan in New York verkocht voor 315.000 dollar

NEW YORK (ANP) - Een schilderij van een wevershuisje van de hand van Piet Mondriaan is woensdagmiddag Nederlandse tijd bij Sotheby's in New York verkocht voor 315.000 dollar. Het kwam uit een particuliere collectie in Boston. De verzamelaar had het al sinds 1967 in bezit. De woordvoerder van het veilinghuis wil niet zeggen wie het heeft gekocht, en wilde zelfs niet kwijt of het misschien naar Nederland zal gaan.

1 dag geleden
Freek de Jonge geveld door corona, annuleert shows

ANKEVEEN (ANP) - Freek de Jonge heeft corona. De 77-jarige cabaretier heeft om die reden drie aankomende voorstellingen van zijn show Goden, helden, slachtoffers en nabestaanden moeten annuleren, valt woensdag te lezen op zijn Facebookpagina.

1 dag geleden
Van Gogh Museum komt met eerste overzicht Etel Adnan

AMSTERDAM (ANP) - Tot haar dood in november had het Van Gogh Museum geregeld contact met de in Libanon geboren kunstenaar Etel Adnan om te spreken over het leven, haar werk en Vincent van Gogh. De beroemde kunstschilder was een grote inspiratie voor haar. Adnans eigen woorden vormen nu "de ruggengraat" van de eerste overzichtstentoonstelling met haar werk in ons land, zegt conservator Sara Tas.

1 dag geleden
Top 3 Bestseller top 60 bestaat uit nieuwe binnenkomers

DEN HAAG (ANP) - De Bestseller top 60 heeft deze week een geheel nieuwe en nieuw binnengekomen top 3. Voormalig Miss Nederland en life- en businesscoach Kelly Weekers komt met haar derde boek De Kracht van Keuze op de eerste plek binnen, waar Roxane van Iperen met haar essay Eigen welzijn eerst de tweede positie bekleedt. Wormmaan van Mariken Heitman betreedt de lijst op de derde plek, meldt stichting CPNB woensdag.

1 dag geleden