Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turnsters voorlopig tweede achter Italië en moeten nu afwachten

Turnsters voorlopig tweede achter Italië en moeten nu afwachten

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen voorlopig tweede in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen in de eerste van in totaal tien zogenoemde subdivisies tot 161,197 punten. Daarmee moesten ze Italië (162,230) voor zich dulden. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen.

Nederland opende sterk aan brug, met uitschieters van Visser (14,166) en Veerman (14,200). Op balk was er een minder vervolg. Van Pol raakte bij haar afsprong met haar handen de mat, terwijl Thorsdottir een val incasseerde. Wevers haalde met 13,733 punten het gemiddelde op balk weer omhoog. Vervolgens werd de ronde goed afgesloten op vloer en sprong.

"We hebben het supergoed gedaan", zei Visser, die met 54,332 punten de beste Nederlandse meerkampster was. "We hebben ons persoonlijk record zelfs met twee punten verbeterd. Het lijkt me dat dit genoeg is."

Lastig inschatten

Visser durfde niet te gokken waar Nederland zou kunnen eindigen. "Het is lastig inschatten. Maar het zou me niets verbazen als er wel een teamfinale inzit."

De Nederlands meerkampkampioene heeft zelf bovendien finalekansen in de meerkamp, aan brug en op vloer (13,733). Ook Veerman mag hopen op een brugfinale, terwijl Wevers hoopt op de balkfinale. Wevers gaf achteraf toe dat ze geen risico's had genomen om voor het team een sterke score neer te kunnen zetten. "Ik had iets meer willen geven, maar heb keuzes gemaakt voor het team", zei de olympisch kampioene van 2016 op balk. "Natuurlijk leef je voor je eigen droom, die eigen finale. Maar vandaag was heel duidelijk: we hebben één kans en één moment om die olympische tickets binnen te halen. Niks mag daar ten koste van gaan."

Olympisch ticket

De vrouwen van bondscoach Jeroen Jacobs weten pas maandagavond omstreeks 22.35 uur wat hun prestaties waard zijn. Dan zijn de deelnemers van de in totaal tien subdivisies aan de beurt geweest. Er volgen zondagavond nog twee subdivisies, met onder meer wereldkampioen Verenigde Staten. In dat team maakt ook Simone Biles haar rentree op het internationale podium. Op maandag volgen nog zeven subdivisies.

De Nederlandse turners verzekerden zich eerder op de dag al van een olympisch teamticket. De ploeg van bondscoach Dirk van Meldert eindigde als elfde in de kwalificaties. De beste twaalf landen pakken een olympisch ticket.

Meer uit Sport

Handbalsters overtuigend groepswinnaar op WK na zege op Tsjechië

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters hebben zich op het WK in Denemarken als poulewinnaar geplaatst voor de hoofdronde. In het derde groepsduel klopte de ploeg van bondscoach Per Johansson Tsjechië overtuigend met 33-20.

40 minuten geleden
Verplichte nekbescherming ijshockeyers op grote toernooien

ZÜRICH (ANP/REUTERS) - De Internationale IJshockeyfederatie (IIHF) gaat nekbescherming verplicht stellen op grote toernooien, zoals WK's en de Olympische Spelen. Hiertoe is maandag besloten na de tragische dood van ijshockeyer Adam Johnson in Engeland dit najaar. Het is nog niet bekend per wanneer de maatregel wordt ingevoerd.

1 uur geleden
Internationale prijs voor atletiekcoach Meuwly

MONACO (ANP) - Atletiektrainer Laurent Meuwly heeft de Coaching Achievement Award gewonnen. De 49-jarige Zwitser is onder meer de coach van Femke Bol en van de 4x400 meter vrouwenestafetteploeg, beide goed voor goud op de WK in Boedapest. De prijs wordt door wereldatletiekbond World Athletics omschreven als een erkenning voor coaches die bijzondere prestaties hebben geleverd en hebben bijgedragen aan de ontwikkeling, aanmoediging en versterking van coaching op alle niveaus in de atletiek.

7 uur geleden
Handbalsters treffen Spanje en Brazilië in hoofdronde WK

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters kennen voor het spelen van hun laatste wedstrijd in de groepsfase van het wereldkampioenschap in Denemarken, Zweden en Noorwegen al hun drie tegenstanders in de hoofdronde. Dat zijn Spanje, Brazilië en Oekraïne, respectievelijk de nummers 1, 2 en 3 in poule G.

12 uur geleden
Nederlandse top veldrijden slaat wereldbeker Val di Sole over

NIEUWEGEIN (ANP) - Veel Nederlandse topveldrijders slaan de eerstvolgende wedstrijd om de wereldbeker in het Italiaanse Val di Sole over. Bondscoach Gerben de Knegt reist met slechts acht cyclocrossers (vijf mannen en drie vrouwen) af naar wedstrijd op 10 december. Onder anderen Lars van der Haar, Pim Ronhaar, Fem van Empel en Lucinda Brand ontbreken in de selectie. Ceylin del Carmen Alvarado, die bij de vrouwen het wereldbekerklassement aanvoert, rijdt wel in Val di Sole.

14 uur geleden
Zwemmer Kamminga neemt revanche op Corbeau in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Arno Kamminga en Caspar Corbeau hebben bij limietwedstrijden zwemmen in Rotterdam er op de 100 meter schoolslag een mooi gevecht van gemaakt. Kamminga won in een tijd van 59,26 seconden. Dat was onder de limiet (59,49) voor deelname aan de Spelen, een grens die hij in oktober in Boedapest al had geslecht.

1 dag geleden
Schaatssters grijpen in Stavanger naast zege op teamsprint

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatssters hebben bij de wereldbeker in Stavanger naast het goud gegrepen op de teamsprint. Marrit Fledderus, Femke Kok en Antoinette Rijpma-de Jong konden met 1.28,17 niet tippen aan de tijd van de Verenigde Staten (1.27,92) en werden tweede. Canada eindigde als derde.

1 dag geleden