Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turner Schmidt 10 jaar na WK-debuut terug in Antwerpen

Turner Schmidt 10 jaar na WK-debuut terug in Antwerpen

ANTWERPEN (ANP) - Turner Casimir Schmidt keert bij de WK in Antwerpen terug op de plek waar hij tien jaar geleden zijn WK-debuut maakte. De 27-jarige Schmidt strijdt zaterdag met de Nederlandse ploeg om een olympisch teamticket. Daarvoor is een plek bij de beste twaalf landenteams vereist. Volgens Schmidt is er in 10 jaar tijd veel veranderd.

"Toen ik hier in 2013 mijn WK-debuut maakte had ik hele andere doelen", blikt Schmidt terug. "Het was destijds een individueel toernooi en er hing niet veel vanaf. Ik haalde de meerkampfinale en dat was geweldig. Dit jaar draait alles om het team. Ik heb het gevoel dat er nu meer van me wordt verwacht."

Schmidt groeide sinds zijn WK-debuut in 2013 uit tot een stabiele factor in Oranje. "Het is wel een ritje geweest", zegt Schmidt over zijn ontwikkeling. "Ik zie nog weleens foto's of herinneringen op Facebook uit die tijd. Ik was toen echt een 'broekie'. Volgens mij had ik één of twee tatoeages. Ik zag eruit als een sprietje. Alles was nieuw voor me op dat WK in 2013. Als ik kijk hoe ik er nu uitzie en hoe ik nu turn, dan is dat allemaal veel beter."

Dragende kracht

"Ik merk dat ik inmiddels een dragende kracht ben", zegt Schmidt. "Als ik een goede meerkamp turn, dan helpt dat het team enorm. Dat is wel een mooi gevoel. Het is de plek waar je wilt staan als turner. Als je me tien jaar geleden had gevraagd waar ik wilde staan, dan was dit het. Het is mooi dat ik het team zo kan helpen."

Toch is en blijft het toernooi in Antwerpen volgens Schmidt weer 'gewoon' een wereldtitelstrijd. "Het is gewoon weer een WK waar het om de knikkers gaat", zegt Schmidt, die met de Nederlandse ploeg in de vierde van in totaal zes subdivisies in actie komt. "We moeten uitgaan van onze eigen kracht. We weten dat we tussen de 245 en 250 punten moeten zitten om bij de top twaalf te eindigen. Na onze eigen wedstrijd weten we eigenlijk nog niets omdat er daarna nog veel landen komen. Wij moeten knallen en daarna wordt het afwachten, maar ik geloof oprecht dat we het kunnen halen."

Meer uit Sport

Olympische vlam in Marseille begonnen aan estafette naar Parijs

MARSEILLE (ANP/AFP) - De olympische vlam is donderdag in Marseille begonnen aan zijn lange estafette door Frankrijk en de Franse overzeese gebieden. Voormalig Frans voetbalinternational Basile Boli was de startloper, die de toorts vanuit de basiliek in Marseille overhandigde aan de 83-jarige Colette Cataldo, een trouwe fan van Olympique Marseille.

12 minuten geleden
Serviër Jokic voor derde keer gekozen tot beste basketballer NBA

NEW YORK (ANP/RTR/AFP) - De Servische basketballer Nikola Jokic is voor de derde keer in de afgelopen vier seizoenen gekozen tot beste speler van de Amerikaanse NBA (MVP). De topschutter van Denver Nuggets is de negende speler die de prijs minstens drie keer heeft gewonnen.

2 uur geleden
KNVB rekent wereldwijd op veel stemmen voor WK vrouwen in 2027

ZEIST (ANP) - Gijs de Jong denkt nog steeds dat Nederland, Duitsland en België op 17 mei tijdens een congres van de FIFA in Bangkok het WK voetbal voor vrouwen van 2027 krijgen toegewezen. "Ik ben een positief mens en ik heb zeker signalen dat veel landen op ons stemmen", zegt de secretaris-generaal van de KNVB. "En mochten we het niet halen en zou Brazilië winnen, dan hebben we er echt alles aan gedaan."

15 uur geleden
Oud-topschaatsster Wüst draagt olympische vlam in Marseille

MARSEILLE (ANP) - Voormalig topschaatsster Irene Wüst draagt donderdag de olympische vlam tijdens een teamestafette vanaf Marseille. Dat meldt de Nederlandse ambassade in Frankrijk.

16 uur geleden
BMX'ers met Kimmann en sterk vrouwenteam naar WK

ARNHEM (ANP) - De BMX'ers gaan naar het WK met olympisch kampioen Niek Kimmann en een sterke selectie in de breedte bij de vrouwen. De mondiale titelstrijd vindt van 12 tot en met 18 mei plaats in Rock Hill in de Verenigde Staten en is ook van belang voor de olympische startbewijzen voor de Spelen van Parijs 2024.

16 uur geleden
Handballers onderuit tegen Grieken in play-offs voor WK

KOZÁNI (ANP) - De Nederlandse handballers staan voor een zware opgave om zich alsnog te plaatsen voor het WK van begin volgend jaar in Kroatië, Denemarken en Noorwegen. De ploeg van de Zweedse bondscoach Staffan Olsson verloor de uitwedstrijd tegen Griekenland in de play-offs met 31-27. De beslissende return tussen beide ploegen om één plaats op de mondiale eindronde staat voor zondag in Eindhoven op het programma.

16 uur geleden
Fransman Thomas blijft sprinters voor in vijfde Giro-etappe

LUCCA (ANP) - Wielrenner Benjamin Thomas heeft de vijfde etappe in de Giro d'Italia gewonnen. De Fransman van Cofidis was de beste uit een kopgroep van vier vluchters in de rit van Genua naar Lucca over 178 kilometer. Hij bleef medevluchters Michael Valgren uit Denemarken, Andrea Pietrobon uit Italië en de Fransman Enzo Paleni én het aanstormende peloton voor.

17 uur geleden