Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

TUI gokt op aantrekkende vraag zomervakanties

TUI gokt op aantrekkende vraag zomervakanties

HANNOVER (ANP/BLOOMBERG) - Touroperator TUI wil aankomende zomer 80 procent van zijn gebruikelijke vakantieprogramma aanbieden. De onderneming gokt op een sterke toename van de vraag naar vakanties. En dan met name uit het Verenigd Koninkrijk, een belangrijke markt voor TUI. Daarbij wijst de onderneming onder andere naar het Britse vaccinatieprogramma tegen corona, dat sneller verloopt dan op het Europese vasteland.

's Werelds grootste touroperator zei in een verklaring dat de zomerboekingen momenteel op "slechts 56 procent" zitten van het niveau van 2019, maar dat geboekte vakanties in doorsnee duurder zijn. Dat geeft volgens het bedrijf aan dat mensen geld opzij hebben gezet. Daarmee is een late golf van boekingen in de maak als meer mensen een vaccinatie hebben ontvangen.

Topman Fritz Joussen benadrukte in een toelichting op de eerstekwartaalcijfers van het gebroken boekjaar van het concern in het Verenigd Koninkrijk een "indrukwekkend tempo" van vaccineren te zien. "De vraag blijft sterk. Mensen willen reizen", gaf hij aan.

Tweede coronagolf

De tweede coronagolf, met daarbij een aantal nieuwe mutanten van het virus, sloegen eerder de bodem weg onder het herstel van de sector. Er werden eind vorig jaar nieuwe lockdownmaatregelen ingesteld die het voorzichtige herstel van onder andere de reissector volledig teniet deden.

TUI zag de inkomsten in het eerste kwartaal van zijn boekjaar tot januari met 88 procent dalen. Daarbij liep het nettoverlies op tot 802 miljoen euro. Evengoed merkt Joussen dat mensen in "de startblokken" staan om op vakantie te kunnen gaan. Volgens de topman moeten overheden er alles aan doen om de reisbeperkingen zo snel als mogelijk op te heffen. Volgens hem zal tegen de zomer driekwart van de Britten zijn ingeënt.

Om de pandemie te overleven kondigde TUI eerder al aan in zijn personeelsbestand te snijden. Daarbij verdwijnen mogelijk 8000 banen. Verder wist het concern via investeerders en steunmaatregelen van de Duitse overheid 4,8 miljard euro aan kredieten veilig te stellen.

Meer uit Financieel

Borussia Dortmund flink onderuit op Duitse beurs na missen titel

FRANKFURT (ANP) - Borussia Dortmund heeft maandag meer dan een kwart van zijn beurswaarde verloren, nadat de voetbalclub de Duitse landstitel afgelopen weekend op het laatste moment aan zich voorbij zag gaan. De koploper wist op de laatste speeldag in eigen stadion niet te winnen van FSV Mainz: 2-2. Rivaal Bayern München versloeg FC Köln (1-2) en slaagde erin om voor de elfde maal op rij de Bundesliga te winnen.

1 uur geleden
Wall Street blijft dicht vanwege Memorial Day

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York blijven maandag gesloten vanwege de viering van Memorial Day in de Verenigde Staten. Op die dag worden gesneuvelde Amerikaanse soldaten herdacht. De handel op Wall Street zal dinsdag worden hervat.

3 uur geleden
Grootste olieconcern India wil miljarden in groene energie steken

MUMBAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Indiase Oil and Natural Gas Corp (ONGC) wil 1 biljoen roepies (omgerekend ruim 11 miljard euro) investeren in groene energie tegen 2030. Het staatsconcern, dat voorziet in ruim de helft van de vraag naar olie en gas, wil daarmee de "inspanningen voor groene energie opvoeren", aldus ONGC-voorzitter Arun Kumar Singh.

6 uur geleden
AEX licht lager op rustige pinksterdag, Turkse beurs fors hoger

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging maandag licht omlaag tijdens een rustige handelssessie. Veel Nederlandse bedrijven zijn dicht vanwege Pinksteren. Daarnaast hebben beleggers in Londen en Zürich een vrije dag en houdt Wall Street ook de deuren gesloten vanwege Memorial Day in de Verenigde Staten. De Turkse beurs liet een stevige winst zien na de herverkiezing van president Recep Tayyip Erdogan, die zondag de tweede verkiezingsronde wist te winnen.

7 uur geleden
Europese Uber-rijders in actie tegen schijnzelfstandigheid

AMSTERDAM (ANP) - Chauffeurs die rijden voor de taxi-app Uber gaan verspreid over Europa dinsdag actie voeren tegen schijnzelfstandigheid. In Nederland zal dat gebeuren in Amsterdam, meldt vakbond FNV. Andere acties vinden plaats in Brussel, Genève, Londen en Parijs, waarmee chauffeurs handhaving van de overheid willen afdwingen.

9 uur geleden
Bronnen: China overweegt belastingvoordelen voor fabrikanten

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese overheid overweegt belastingvoordelen voor bepaalde fabrikanten in China om de economie te stimuleren. Daarmee wil het land inzetten op de innovatie van technologie om zo de concurrentie met de Verenigde Staten aan te kunnen gaan. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

9 uur geleden
AEX licht hoger na schuldendeal VS, Turkse beurs stijgt

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is maandag licht hoger begonnen aan de nieuwe handelsweek. Het principeakkoord tussen de Democraten en Republikeinen over het verhogen van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid zorgde voor opluchting bij beleggers. Zonder een verhoging van het plafond zouden de Verenigde Staten spoedig zonder geld komen te zitten en niet meer aan zijn schuldverplichtingen kunnen voldoen.

10 uur geleden