Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

TUI gaat niet naar landen waar reizigers in quarantaine moeten

TUI gaat niet naar landen waar reizigers in quarantaine moeten

DEN HAAG (ANP) - Reisorganisator TUI biedt geen vakantiereizen aan naar landen waar reizigers bij aankomst in quarantaine moeten. Op dit moment gaat het daarbij alleen om Portugal. Verschillende landen die door de overheid op geel zijn gezet vereisen soms een quarantaineperiode van reizigers als ze inreizen. Daarnaast gelden soms andere verplichtingen, zoals een negatieve PCR-test.

Afgelopen weekend verviel het wereldwijde negatieve reisadvies voor Nederlandse reizigers. Met de boekingen bij TUI gaat het sinds de bekendmaking van de versoepelingen van de reisbeperkingen door de coronapandemie heel goed, laat een woordvoerster desgevraagd weten. Volgens haar komen er duizenden boekingen binnen.

Veel mensen kijken ook op korte termijn of ze nog weg kunnen, aldus de zegsvrouw. De weersvoorspelling voor het pinksterweekend van 23 en 24 mei ziet er niet goed uit in Nederland. Daarom heeft TUI alvast het aanbod uitgebreid met extra vluchten naar het buitenland.

Extra vluchten

De meeste vraag op korte termijn is naar Spanje en vooral de Canarische eilanden. Komend weekend heeft TUI extra vluchten naar Gran Canaria en Tenerife ingepland. De week daarna worden ook vluchten toegevoegd naar Mallorca, Ibiza en de Antillen (Curaçao, Aruba en Bonaire). Vanaf volgende week vliegt TUI vijf keer per week naar de Antillen. TUI wijst reizigers erop om goed geïnformeerd op reis te gaan en zich te houden aan de lokale maatregelen.

Prijsaanbieder de VakantieDiscounter zag de afgelopen week het aantal boekingen in vergelijking met de week ervoor verdubbelen. Spanje, Griekenland en Turkije staan in de top drie van populairste bestemmingen. Voor Turkije is het reisadvies nog oranje, maar Nederlandse vakantiegangers hebben "duidelijk weer vertrouwen". Ook werden aanzienlijk meer annuleringsverzekeringen afgesloten.

Meer uit Binnenland

Al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan EK-finale

AMSTERDAM (ANP) - Het is al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan de EK-finale die vanaf 21.00 uur in Berlijn gespeeld wordt door Engeland en Spanje. In Three Sisters Pub en O'reilly's Irish Pub in het centrum van de hoofdstad is het afgeladen, er worden dan ook geen reserveringen aangenomen.

3 uur geleden
Haenen krijgt onderscheiding voor oprichten Betty Asfalt Complex

AMSTERDAM (ANP) - Acteur en schrijver Paul Haenen en zijn echtgenoot Dammie van Geest hebben zondag de Frans Banninck Cocqpenning ontvangen. De onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die meer dan twaalf jaar van grote betekenis zijn geweest voor de gemeente Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema gaf het echtpaar de penning bij de overdracht van hun theater Het Betty Asfalt Complex aan het gezelschap De Theatertroep.

4 uur geleden
Cabaretier Guido Weijers gelast Oudejaarsconference 2024 af

BOXMEER (ANP) - Cabaretier Guido Weijers gaat dit jaar geen Oudejaarsconference spelen. De verkoop voor de tournee van dit najaar was al van start gegaan. Maar op de websites van theaters staat nu dat de komiek niet meer de Oudejaarsconference gaat spelen, maar zijn reguliere programma Momentum in reprise neemt. Weijers speelt deze show al vanaf januari.

5 uur geleden
'Burgerwacht' controleert lopers Vierdaagse op legertekens Israël

NIJMEGEN (ANP) - De groep Nijmegen4Palestine wil tijdens de Nijmeegse Vierdaagse wandelaars aanspreken die symbolen dragen van het Israëlische leger. Ze worden dan gevraagd de stad te verlaten, want de protestgroep wil niet dat het "wandelevenement gebruikt wordt voor Israëlische propaganda".

5 uur geleden
Schoof stuurt Trump brief met beterschapswensen

DEN HAAG (ANP) - Premier Dick Schoof stuurt Donald Trump, die gewond raakte bij een aanslag, zondagmiddag nog een brief met beterschapswensen. Dat zei de premier tijdens een persmoment bij het ministerie van Algemene Zaken.

8 uur geleden
Voorzitter Republikeinen Nederland: hoofd Secret Service moet weg

DEN HAAG (ANP) - Het hoofd van de Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump, moet ontslag nemen. Dat zegt voorzitter van Republicans Abroad Netherlands Renee Nielsen in een reactie op de moordaanslag op presidentskandidaat Trump.

11 uur geleden
Explosie in woning Rotterdam leidt tot ontdekking drugslab

ROTTERDAM (ANP) - Een explosie in een woning zondagochtend vroeg in Rotterdam-Zuid heeft een drugslab aan het licht gebracht. De explosie is vermoedelijk van binnenuit ontstaan, maar of het lab daadwerkelijk de oorzaak van de explosie was, moet nog worden onderzocht. Na de ontploffing brak brand uit. Niemand is gewond geraakt, meldt de politie.

15 uur geleden