Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

TTV Arnemuiden maakt zich op voor 50-jarig jubileum

TTV Arnemuiden maakt zich op voor 50-jarig jubileum

ARNEMUIDEN - Tafeltennisvereniging Arnemuiden blaast eind van het jaar vijftig kaarsjes uit. Om die reden organiseert de vereniging op zaterdag 10 december een jubileumdag met (oud)leden. Onder meer een toernooi, kinderactiviteiten, een receptie en feestavond staan op het programma.

Tafeltennisvereniging Arnemuiden (TTVA) werd opgericht op 4 december 1972 door Eddy en Leo Goormachtig en Kees Schuit. De eerste jaren werd er gespeeld in het oude gymnastiekgebouw aan de Clasinastraat. Na 10 jaar werd het huidige clubgebouw, Matchpoint ’82, betrokken. Voormalig voorzitter Niek Baarends werd vlak na de oprichting lid van de vereniging, een jaar later gevolgd door Casper van Belzen. Zij zijn de langst actieve leden binnen de vereniging en maken nog altijd deel uit van het vierde seniorenteam. 

Het aantal leden is door de jaren heen sterk afgenomen, al hebben de senioren nog een trouwe kern van vier teams. Op woensdagavond zijn de recreanten actief.

Talenten als Dennis en Leon van Boven, Mariska Goormachtig, Jan-Rien Meerman braken in de loop der jaren door bij de club, al is de bekendste speler wellicht Jan Poortvliet, die het later tot Oranje zou schoppen. 

Het sportieve hoogtepunt werd in het voorjaar van 2011 bereikt toen het eerste herenteam kampioen werd in de 2e divisie. Het seizoen daarna mocht het team uitkomen in de eerste divisie, het hoogste niveau dat is gespeeld in Arnemuiden. Komend najaar komt het eerste herenteam opnieuw uit in de tweede divisie, daarmee is het team momenteel de  hoogst spelende tafeltennisvereniging dat Zeeland rijk is.

Naast de landelijke en regionale competitie worden jaarlijks de nodige tafeltennissers verwelkomd op het eigen tafeltennistoernooi dat aansluitend aan de voorjaarscompetitie wordt georganiseerd. Dit toernooi ging 27 edities onder de naam Hackenberg-Cup door het leven. 

Na 10 jaar ABM ICT-Cup gaat het toernooi nu onder de nieuwe naam Rijkse iT Cup door het leven.

Informatie

Het laatste nieuws over de jubileumdag is te vinden op www.ttvarnemuiden.nl Oud-leden die aanwezig willen zijn, kunnen zich aanmelden via het e-mailadres [email protected]

Meer uit Middelburg

Aan de keukentafel met Nhung Pham

MIDDELBURG- Ze horen er steeds meer bij als het gaat om uiterlijke verzorging: nagels. In haar salon 'The Nail Boutique' in Middelburg zorgt nagelstyliste Nhung Pham voor mooie en verzorgde handen. Is dat nou leuk, de hele dag die nagels? ,,Jazeker, ik maak mensen blij."

1 uur geleden
De ontdekking van een vergeten meesterwerk in Middelburg

MIDDELBURG - In het onlangs verschenen boek 'De ontdekking van Holland' brengt schrijver Jan Brokken een belangrijk, maar onbekend hoofdstuk van het Nederlandse culturele erfgoed tot leven. Rond 1900 was Volendam een bruisende, internationale kunstenaarskolonie, die meer dan 1800 kunstenaars naar Volendam trok en het symbool voor Nederland werd. 

4 uur geleden
Auto komt onderaan talud tot stilstand na eenzijdig ongeluk op de A58

MIDDELBURG - Een personenauto is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58 bij Middelburg. De auto kwam daarbij onderaan het talud tot stilstand. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

1 dag geleden
Persoon mishandeld tijdens Koningsdagfestiviteiten in Middelburg

MIDDELBURG - Een persoon is zaterdagavond gewond geraakt bij een geweldsincident tijdens Koningsdagfestiviteiten in de omgeving van de Markt in Middelburg. Een ambulance kwam ter plaatse en ontfermde zich over het slachtoffer.

1 dag geleden
Twee voertuigen door onbekende oorzaak met elkaar in botsing op de Lepelstraat

VROUWENPOLDER- Op de Lepelstraat heeft zaterdagmiddag een incident plaatsgevonden. Op de kruising met de Huismanweg kwamen twee voertuigen, door onbekende oorzaak, met elkaar in botsing. Eén persoon werd ter plaatse medisch onderzocht door het ambulancepersoneel maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

1 dag geleden
Brand bij viswinkel op de Markt: Veel rook- en waterschade

MIDDELBURG- Bij een viswinkel op de Markt is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitgebroken. De brand woedde in de aanbouw achter de winkel. De brandweer heeft de brand geblust en het pand geventileerd. Door de brand liep het pand flink wat rook- en waterschade op. De politie zette een deel van de Markt af. 

2 dagen geleden
Fietsster en automobilist komen met elkaar in botsing op de Poeledaeleweg

MIDDELBURG- Bij een incident op de Poeledaeleweg, op de kruising met de Ruyterstraat, zijn vrijdagmiddag een fietsster en een automobilist met elkaar in botsing gekomen. De fietsster is onderzocht door het ambulancepersoneel en naar het ziekenhuis overgebracht. De oorzaak van het incident is onbekend. 

2 dagen geleden