Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tsitsipas direct onderuit op tennistoernooi van Peking

Tsitsipas direct onderuit op tennistoernooi van Peking

PEKING (ANP) - Stefanos Tsitsipas is in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Peking uitgeschakeld. De Griekse tennisser ging in twee sets onderuit tegen de Chileen Nicolas Jarry: 6-4 6-4.

Met de overwinning leidt Jarry nu de onderlinge ontmoetingen met Tsitsipas. Het staat 3-2 in het voordeel van de Chileen, die vrijdag met diepe groundstrokes Tsitsipas continu in de problemen bracht. De huidige nummer 5 van de wereld moest veel verdedigen vanuit het achterveld en kwam moeilijk aan aanvallen toe. Na ruim anderhalf uur kon Jarry na een fraaie en lange rally de wedstrijd naar zich toe trekken. De mondiale nummer 23 maakte het af met een lovegame.

Het is voor Tsitsipas opnieuw een domper. De 25-jarige rechtspoot zit in een moeilijke fase van zijn carrière en verloor al vijf keer in anderhalve maand tijd. Op de US Open werd hij in de tweede ronde uitgeschakeld.

Ziek

Carlos Alcaraz kende een succesvol debuut op het toernooi in de Chinese hoofdstad. De nummer 1 van de wereld was met 6-4 6-3 te sterk voor de Duitser Yannick Hanfmann, die 53e staat op de wereldranglijst.

Voor de 20 jaar oude Alcaraz is het zijn eerste Aziatische tournee in zijn carrière. De toernooien in Azië gingen de afgelopen jaren niet door vanwege de geldende coronamaatregelen.

Alexander Zverev boekte een zwaarbevochten zege op de Argentijn Diego Schwartzman. Het werd 6-7 (2) 6-1 6-4. Zverev, die aangaf ziek te zijn, won dinsdag het ATP-toernooi van Chengdu.

Meer uit Sport

Schaatsster Leerdam kiest voor eigen traject, niet voor Team IKO

HEERENVEEN (ANP) - Jutta Leerdam heeft er na lang twijfelen voor gekozen om zich los van een schaatsploeg voor te bereiden op de Olympische Spelen van 2026. De 25-jarige schaatsster zegt dat ze dicht bij een overgang was naar Team IKO, die volgens berichtgeving in de media deze week al rond was, maar dat ze toch gekozen heeft voor haar gevoel. "Er zijn te veel signalen dat dit is wat ik wil, dus ik ga het gewoon doen", schrijft Leerdam op Instagram.

51 minuten geleden
Canadees Woods stapt af in Giro na val

VIAREGGIO (ANP) - Voor de Canadees Michael Woods is de Giro d'Italia ten einde. De 37-jarige wielrenner kwam woensdag in de vijfde etappe ten val en vertoonde 's nachts vervolgens milde symptomen van een hersenschudding. Dat was voor zijn ploeg Israel - Premier Tech genoeg reden om hem uit de koers te halen.

2 uur geleden
Olympische vlam in Marseille begonnen aan estafette naar Parijs

MARSEILLE (ANP/AFP) - De olympische vlam is donderdag in Marseille begonnen aan zijn lange estafette door Frankrijk en de Franse overzeese gebieden. Voormalig Frans voetbalinternational Basile Boli was de startloper, die de toorts vanuit de basiliek in Marseille overhandigde aan de 83-jarige Colette Cataldo, een trouwe fan van Olympique Marseille.

3 uur geleden
Serviër Jokic voor derde keer gekozen tot beste basketballer NBA

NEW YORK (ANP/RTR/AFP) - De Servische basketballer Nikola Jokic is voor de derde keer in de afgelopen vier seizoenen gekozen tot beste speler van de Amerikaanse NBA (MVP). De topschutter van Denver Nuggets is de negende speler die de prijs minstens drie keer heeft gewonnen.

5 uur geleden
KNVB rekent wereldwijd op veel stemmen voor WK vrouwen in 2027

ZEIST (ANP) - Gijs de Jong denkt nog steeds dat Nederland, Duitsland en België op 17 mei tijdens een congres van de FIFA in Bangkok het WK voetbal voor vrouwen van 2027 krijgen toegewezen. "Ik ben een positief mens en ik heb zeker signalen dat veel landen op ons stemmen", zegt de secretaris-generaal van de KNVB. "En mochten we het niet halen en zou Brazilië winnen, dan hebben we er echt alles aan gedaan."

18 uur geleden
Oud-topschaatsster Wüst draagt olympische vlam in Marseille

MARSEILLE (ANP) - Voormalig topschaatsster Irene Wüst draagt donderdag de olympische vlam tijdens een teamestafette vanaf Marseille. Dat meldt de Nederlandse ambassade in Frankrijk.

19 uur geleden
BMX'ers met Kimmann en sterk vrouwenteam naar WK

ARNHEM (ANP) - De BMX'ers gaan naar het WK met olympisch kampioen Niek Kimmann en een sterke selectie in de breedte bij de vrouwen. De mondiale titelstrijd vindt van 12 tot en met 18 mei plaats in Rock Hill in de Verenigde Staten en is ook van belang voor de olympische startbewijzen voor de Spelen van Parijs 2024.

19 uur geleden