Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump vindt muteknop tijdens debat gestoord

Trump vindt muteknop tijdens debat gestoord

WASHINGTON (ANP) - President Donald Trump is het absoluut niet eens met de maatregel om de microfoon af en toe uit te zetten tijdens het aanstaande debat tussen hem en zijn rivaal Joe Biden.

De organisatie van het debat heeft besloten donderdag de microfoon van de ene kandidaat op ‘mute’ te zetten tijdens de eerste twee minuten als de ander een onderwerp introduceert. Daarna mogen ze weer interrumperen. Het eerste debat tussen Trump en Biden op 29 september mondde uit in chaos door de talrijke interrupties, vooral van de kant van Trump.

"Dit hele ding is gestoord" zei Trump dinsdag tegen nieuwszender Fox over de maatregel. Hij zei dat de commissie die de debatten organiseert hem in 2016 "oneerlijk" tot zwijgen had gebracht. "Deze mensen zijn geen goede mensen."

Debatleider Kristen Welker trekt Biden volgens Trump voor. Hij noemde haar "vreselijk" en "totaal partijdig". Volgens de president is er "niets eerlijks" aan het debat in Tennessee, het laatste voor de verkiezingen van 3 november.

Eigenlijk zouden er drie debatten zijn, maar Trump haakte af nadat was besloten dat het vanwege zijn coronabesmetting een digitaal debat moest zijn.

Meer uit Buitenland

VN kunnen IAEA-missie naar Zaporizja begeleiden

NEW YORK (ANP) - De Verenigde Naties hebben de logistieke en veiligheidscapaciteit om een missie van internationaal atoomagentschap IAEA naar de Oekraïense kerncentrale in Zaporizja te begeleiden, zegt een woordvoerder van de VN maandag. Zo'n missie zou uit Kiev moeten vertrekken.

2 uur geleden
Studie: extreme hitte treft in toekomst 107 miljoen Amerikanen

NEW YORK (ANP) - In de Verenigde Staten zullen in het jaar 2053 zo'n 107 miljoen Amerikanen te maken krijgen met minstens een dag van extreme hitte per jaar. Het gaat om een dag waarop de gevoelstemperatuur 52 graden Celsius is. In 2023 maken 8,1 miljoen Amerikanen dat minstens een dag per jaar mee, schrijven onderzoekers van de First Street Foundation in een nieuwe studie.

4 uur geleden
Trump beschuldigt FBI van diefstal paspoorten

PALM BEACH (ANP/DPA) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump zegt dat de FBI zijn paspoorten heeft "gestolen" bij de inval in zijn resort Mar-a-Lago in Florida. De recherchedienst doorzocht Trumps huis in een onderzoek naar geheime documenten uit het Witte Huis.

8 uur geleden
VN-chef en Russische minister bellen over centrale Zaporizja

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe en VN-chef António Guterres hebben maandag telefonisch gesproken over de veiligheid van de kerncentrale van Zaporizja, meldt het Russische ministerie van Defensie. Bij de bezette centrale in Zuid-Oekraïne zijn recent meermaals beschietingen geweest.

9 uur geleden
Buitenlanders in Donetsk aangeklaagd voor vechten met Oekraïne

DONETSK (ANP/RTR) - In een rechtbank van pro-Russische separatisten in Donetsk zijn vijf buitenlanders aangeklaagd omdat ze huurlingen zouden zijn. Ze werden gevangen toen ze meevochten met het leger van Oekraïne, melden Russische media. Drie van hen kunnen de doodstraf krijgen.

9 uur geleden
Poetin-criticus Navalni in isoleercel

MOSKOU (ANP/AFP) - Kremlin-criticus Alexej Navalni is in zijn Russische strafkolonie in een isoleercel gezet na zijn pogingen een ​​vakbond in de gevangenis op te richten. "Gegroet vanuit eenzame opsluiting", liet de oppositieleider weten op sociale media. De officiële reden voor zijn afzondering is volgens hem overtreding van de kledingregels omdat hij de bovenste knoop van zijn gevangenisjas had losgeknoopt.

12 uur geleden
Duitsland en Polen richten taskforce op om vissterfte in Oder

BERLIJN/WARSCHAU (ANP/DPA) - Duitsland en Polen richten een gezamenlijke taskforce op om de massale vissterfte in de rivier Oder, die door beide landen stroomt, aan te pakken. Waardoor de vissen zijn gestorven, is nog onduidelijk.

13 uur geleden