Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump vindt muteknop tijdens debat gestoord

Trump vindt muteknop tijdens debat gestoord

WASHINGTON (ANP) - President Donald Trump is het absoluut niet eens met de maatregel om de microfoon af en toe uit te zetten tijdens het aanstaande debat tussen hem en zijn rivaal Joe Biden.

De organisatie van het debat heeft besloten donderdag de microfoon van de ene kandidaat op ‘mute’ te zetten tijdens de eerste twee minuten als de ander een onderwerp introduceert. Daarna mogen ze weer interrumperen. Het eerste debat tussen Trump en Biden op 29 september mondde uit in chaos door de talrijke interrupties, vooral van de kant van Trump.

"Dit hele ding is gestoord" zei Trump dinsdag tegen nieuwszender Fox over de maatregel. Hij zei dat de commissie die de debatten organiseert hem in 2016 "oneerlijk" tot zwijgen had gebracht. "Deze mensen zijn geen goede mensen."

Debatleider Kristen Welker trekt Biden volgens Trump voor. Hij noemde haar "vreselijk" en "totaal partijdig". Volgens de president is er "niets eerlijks" aan het debat in Tennessee, het laatste voor de verkiezingen van 3 november.

Eigenlijk zouden er drie debatten zijn, maar Trump haakte af nadat was besloten dat het vanwege zijn coronabesmetting een digitaal debat moest zijn.

Meer uit Buitenland

IAEA-chef maant tot voorzichtigheid rond Oekraïense kerncentrale

WENEN (ANP) - Het hoofd van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA), Rafael Grossi, heeft Rusland en Oekraïne vrijdag opgeroepen tot "maximale militaire terughoudendheid" in de buurt van de Oekraïense kerncentrale in Zaporizja. De afgelopen week registreerden medewerkers van het IAEA dagelijks zware explosies bij de kerncentrale, de grootste van Europa.

8 minuten geleden
Kyiv claimt neerhalen Russisch vliegend commandocentrum

KYIV (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Oekraïense luchtmacht zegt boven de Zee van Azov een Russisch vliegend commandocentrum te hebben neergeschoten. Het gaat om een Beriev A50, die dienstdoet als radarpost en gevechtsvliegtuigen aanstuurt. In januari claimde Oekraïne ook al zo'n toestel uit de lucht te hebben geschoten.

28 minuten geleden
Oud-bondskanselier Kurz schuldig aan afleggen valse getuigenis

WENEN (ANP/AFP/RTR) - Sebastian Kurz, de voormalige bondskanselier van Oostenrijk, is schuldig bevonden aan het afleggen van een valse getuigenis. Kurz krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden voor het liegen tegen een parlementaire commissie toen hij nog bondskanselier was.

1 uur geleden
EU-kopstukken beloven Oekraïne pal te staan in derde oorlogsjaar

BRUSSEL (ANP) - Oekraïne kan ook twee jaar na de Russische invasie rekenen op de "onwankelbare" steun van de Europese Unie, verzekeren de voorzitters van de belangrijkste Europese instellingen. "Meer dan ooit" zelfs, ook al stapelen de sombere berichten over Oekraïne zich bij het aanbreken van het derde oorlogsjaar op.

3 uur geleden
Rusland zet moeder onder druk over snelle begrafenis Navalny

MOSKOU (ANP/RTR) - Aleksej Navalny's moeder moet van de Russische autoriteiten binnen drie uur besluiten over een besloten begrafenis, anders wordt zijn lichaam door de gevangenisautoriteit begraven op het strafkamp waar hij vastzat, meldt Navalny's woordvoerder op X. Navalny overleed daar vorige week onder volgens zijn team verdachte omstandigheden.

4 uur geleden
Bondsdag stemt voor legalisering cannabis

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse Bondsdag heeft vrijdag ingestemd met het wetvoorstel van de regering om onder voorwaarden het bezit en de kweek van cannabis voor eigen gebruik te legaliseren. Het voorstel was omstreden, maar kon uiteindelijk rekenen op de steun van een grote meerderheid van de parlementariërs: 407 stemden voor, 226 tegen en 4 onthielden zich.

5 uur geleden
Autoriteiten melden tien doden door brand flatgebouw Valencia

VALENCIA (ANP/AFP/RTR) - Door de brand in een appartementencomplex in Valencia zijn zeker tien doden gevallen, meldt de burgemeester van de Spaanse stad. Donderdagmiddag brak een verwoestende brand uit in de torenflat.

6 uur geleden