Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump: kritiek Biden en Harris is anti-vaccinatieretoriek

Trump: kritiek Biden en Harris is anti-vaccinatieretoriek

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump beschuldigt zijn Democratische tegenstanders Joe Biden en Kamala Harris van anti-vaccinatieretoriek omdat zij zeggen Trump niet te vertrouwen op het gebied van de vaccins en Amerikanen oproepen vooral naar wetenschappers te luisteren. Trump heeft geopperd dat er een coronavaccin komt voor de verkiezingen in november. Hij ligt echter onder vuur omdat hij om politieke redenen druk zou uitoefenen op medische waakhonden om voor de verkiezingen een vaccin of remedie versneld goed te keuren.

President Trump beschuldigde Biden ervan levens in gevaar te brengen en noemde hem maandag "dom". Trump eiste excuses voor wat hij betitelt als anti-vaccinatieretoriek. "Biden en zijn zeer linkse running mate - de meest linkse persoon in het Congres trouwens - zijn geen competente personen", zei Trump in een persconferentie voor het Witte Huis. "Biden zou dit land kapot maken en zou deze economie kapot maken - en moet meteen zijn excuses aanbieden voor de roekeloze anti-vaccinatieretoriek die ze nu bezigen." Trump beschuldigde zijn tegenstander er vervolgens van de wetenschap te ondermijnen.

De president, die ook in de laatste peilingen nog een flinke achterstand op Biden heeft, ontkende nog eens dat hij naar gesneuvelde Amerikaanse soldaten heeft verwezen als "sukkels" en "losers", zoals tijdschrift The Atlantic onlangs meldde. Hij wees er daarbij op dat een medewerker van zijn voormalige stafchef John Kelly heeft ontkend dat Trump de bewuste opmerkingen heeft gemaakt.

"Het verhaal is een broodjeaapverhaal", aldus Trump. "Wie zou zoiets zeggen? Alleen een beest zou zoiets zeggen." In een reeks onsamenhangende opmerkingen prees Trump het herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt en suggereerde hij dat Joe Biden het herstel ongedaan zou maken. De president zei dat hij de meest geschikte persoon is om de economie er weer bovenop te helpen, ondanks kritiek dat zijn aanvankelijke bagatellisering van het virus heeft bijgedragen aan zowel een volksgezondheidscrisis als een recessie.

Meer uit Buitenland

Poetin spreekt met ex-commandant van Wagner Groep

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin heeft met een ex-commandant van huurlingenbedrijf de Wagner Groep, Andrej Trosjev, gesproken over de inzet van vrijwilligers in de oorlog in Oekraïne. Een onderminister van Defensie, Joenoes-Bek Jevkoerov, was ook bij het onderhoud aanwezig. Poetin zou Trosjev hebben gevraagd om vrijwilligers voor de strijd in Oekraïne te regelen.

10 minuten geleden
Tweede lozing afvalwater Fukushima gepland voor volgende week

TOKIO (ANP/AFP) - Japan gaat volgende week een tweede lading afvalwater van de verwoeste kerncentrale Fukushima in zee lozen, heeft de Japanse energiemaatschappij Tokyo Electric Power Company (TEPCO) gemeld. De eerste lozing vond plaats op 24 augustus. "De inspecties na de eerste lozing zijn voltooid. De tweede lozing vindt plaats op 5 oktober", zei TEPCO donderdag.

1 uur geleden
Dit jaar al meer dan 400.000 migranten Darien Gap overgestoken

PANAMA-STAD (ANP/AFP) - Het aantal migranten dat op weg is naar de Verenigde Staten en daarvoor de Darien Gap oversteekt is dit jaar gestegen tot meer dan 400.000, heeft de Panamese regering donderdag gezegd. Dat is 62 procent meer dan het aantal migranten dat vorig jaar dit junglegebied op de grens van Panama en Colombia overstak.

2 uur geleden
Zweedse premier wil leger inzetten tegen criminele bendes

STOCKHOLM (ANP/AFP) - De Zweedse premier Ulf Kristersson heeft donderdag beloofd het leger in te zetten tegen criminele bendes, na een uitbarsting van geweld die groeiende aantallen dodelijke slachtoffers onder kinderen en onschuldige burgers eist.

5 uur geleden
Zes ontvoerde Mexicaanse tieners dood teruggevonden

MEXICO-STAD (ANP/AFP) - Zes lichamen die in Noord-Mexico zijn gevonden, blijken van de tieners die zondag na een feestje waren ontvoerd. Een zevende slachtoffer is levend maar gewond aangetroffen.

9 uur geleden
EU-landen laten kans op doorbraak voor migratiebeleid liggen

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen hebben een lonkende doorbraak over de Europese regels voor migratiecrises donderdag nog niet waargemaakt. Het compleet nieuwe Europees migratiebeleid waarvan die regels een sleutelonderdeel zijn, blijft daardoor nog in de waagschaal. Na een ommezwaai van Duitsland leek een akkoord voor het grijpen. Maar nu aarzelt, in ieder geval, Italië.

10 uur geleden
Azerbeidzjan wil honderden Armeniërs in Nagorno-Karabach oppakken

STEPANAKERT (ANP/RTR) - Azerbeidzjan wil "enkele honderden" Armeniërs in Nagorno-Karabach oppakken vanwege gepleegde misdaden. Elin Suleymanov, de Azerbeidzjaanse ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk, zegt dat zij zullen worden berecht volgens de wetten van Azerbeidzjan.

15 uur geleden