Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump: ik heb een goede relatie met medisch topadviseur Fauci

Trump: ik heb een goede relatie met medisch topadviseur Fauci

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft benadrukt een prima relatie te hebben met zijn medische topadviseur Anthony Fauci. "Ik vind hem een erg aardige persoon, al ben ik het niet altijd met hem eens", zei de president na berichten dat het Witte Huis heeft geprobeerd Fauci via de media te ondermijnen.

De relatie tussen Trump en de uitgesproken topadviseur ligt in de VS onder een vergrootglas. Fauci heeft duidelijk gemaakt dat in zijn ogen meer gedaan had moeten worden om de uitbraak van het coronavirus te bestrijden, terwijl Trump graag de economische schade door de pandemie wil beperken door maatregelen juist op te heffen. Hij zei vorige week ook al dat Fauci "een aardige man" is. "Maar hij heeft ook veel fouten gemaakt", voegde hij eraan toe.

Uit peilingen komt naar voren dat veel Amerikanen de 79-jarige arts vertrouwen. De relatie met president Trump lijkt echter te zijn bekoeld. Een bron binnen de regering zei onlangs tegen The Washington Post dat Fauci de president niet meer persoonlijk bijpraat en ook "nooit meer" in het kantoor van de president is. De mannen zouden elkaar begin juni voor het laatst hebben gesproken.

Aanval

Medewerkers van het Witte Huis openden afgelopen weekend de aanval op de geloofwaardigheid van de prominente immunoloog. Ze speelden media een lijst door met uitspraken die Fauci in het verleden heeft gedaan over het coronavirus. Ze wilden aantonen dat de immunoloog er ook regelmatig naast heeft gezeten.

Bronnen zeggen tegen The New York Times dat het niet de bedoeling was de expert zwart te maken. Het Witte Huis zou de bevolking alleen willen aanmoedigen om naar meer experts te luisteren en het beeld willen ontkrachten dat de regering nalatig is als het niet altijd naar Fauci luistert. Die zou door tegenstanders van Trump op een voetstuk worden gezet.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

EU-ministers vergaderen over relatie met Wit-Rusland en Turkije

BRUSSEL (ANP) - De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-landen houden vrijdagmiddag een ingelaste videovergadering over de relatie met Wit-Rusland en die met Turkije. De roep om nieuwe sancties tegen beide landen zwelt aan, maar daarvoor is instemming van alle 27 lidstaten vereist. Officiële besluiten worden niet verwacht.

2 uur geleden
Grootste bioscoopketen VS heropent gedeeltelijk

LEAWOOD (ANP) - De Amerikaanse bioscoopgigant AMC opent op 20 augustus de eerste honderd vestigingen. De grootste bioscoopketen van het land hoopt voor de Amerikaanse release van Christopher Nolan's film Tenet op 3 september twee derde van zijn ruim 600 bioscopen weer operationeel te hebben.

2 uur geleden
Trump trekt Amerikaanse afkomst Kamala Harris in twijfel

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft geprobeerd twijfel te zaaien over de Amerikaanse nationaliteit van de Democratische vicepresidentskandidaat Kamala Harris. "Ik hoorde vandaag dat Kamala Harris niet aan de voorwaarden zou voldoen om kandidaat te zijn voor het vicepresidentschap", zei Trump tijdens een persconferentie.

2 uur geleden
Cohen: Trump speelde vals in 2016 en Rusland hielp hem

NEW YORK (ANP) - Michael Cohen, voormalig persoonlijk advocaat en regelaar van de Amerikaanse president Donald Trump, beweert in een binnenkort te verschijnen boek dat zijn cliënt in 2016 hulp kreeg van Rusland en met vals spel de verkiezingen heeft gewonnen.

2 uur geleden
Hongaarse oppositie vormt alliantie tegen Orbán

BOEDAPEST (ANP/AFP) - De zes grootste oppositiepartijen van Hongarije gaan samenwerken om de partij van premier Viktor Orbán te verslaan bij de volgende landelijke verkiezing in 2022. Ze willen onder meer één gezamenlijke kandidaat inzetten in ieder kiesdistrict.

6 uur geleden
Weer duizenden mensen de straat op in Wit-Rusland

MINSK (ANP/DPA/RTR/AFP) - Demonstranten gaan in Wit-Rusland voor de vijfde avond op rij de straat op. Er wordt onder meer actie gevoerd in het centrum van hoofdstad Minsk. De protesten verlopen volgens de eerste berichten vreedzamer dan de afgelopen dagen, toen duizenden mensen zijn opgepakt of mishandeld door veiligheidstroepen.

7 uur geleden
Schoonzoon Trump bevestigt ontmoeting met Kanye West

WASHINGTON (ANP) - Jared Kushner, de schoonzoon en topadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft een ontmoeting gehad met Kanye West. Dat bevestigde hij donderdag aan journalisten op het Witte Huis.

7 uur geleden