Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump: heffingen China blijven in stand tot fase 2-deal

Trump: heffingen China blijven in stand tot fase 2-deal

DAVOS (ANP/RTR) - De meeste Amerikaanse importheffingen op producten van Chinese makelij blijven in stand totdat er een definitieve handelsdeal ondertekend is door Peking en Washington. Dat zei de Amerikaanse president Donald Trump dinsdag op het jaarlijkse World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse Davos. Hij zei eerder een zogeheten fase 2-handelsdeal pas na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november te verwachten.

De VS stelden tot dus ver importheffingen in op 370 miljard dollar aan goederen uit China. De gesprekken over een definitief handelsakkoord gaan binnenkort van start, beloofde Trump. Hij benadrukte verder dat de relatie tussen de Verenigde Staten en China nog nooit eerder zo goed is geweest.

Trump en de Chinese vicepremier Liu He zetten vorige week een krabbel onder de fase 1-handelsovereenkomst. Met het akkoord ging ook een streep door de eerder aangekondigde extra importheffingen op Chinese spullen door de VS. Peking beloofde op zijn beurt miljarden dollars extra aan landbouwproducten af te nemen. Daarnaast stellen de Chinezen hun economie meer open voor buitenlandse partijen.

Meer uit Financieel

PepsiCo verkoopt weer meer frisdrank en chips

NEW YORK (ANP) - PepsiCo verkocht in de eerste drie maanden van het jaar wereldwijd meer frisdrank en chips dan in dezelfde periode een jaar eerder. Daardoor zag het bedrijf achter merken als Pepsi en Lay's de omzet stijgen met 2,3 procent, naar ruim 18 miljard dollar.

27 minuten geleden
Havenbedrijf Rotterdam: Nederland wacht grote onderhoudsopgave

ROTTERDAM (ANP) - Nederland staat "duidelijk voor een grote onderhoudsopgave" als het gaat om verouderde infrastructuur zoals wegen, bruggen en vaarwegen. Dat heeft topman Boudewijn Siemons van het Havenbedrijf Rotterdam gezegd over het bericht dat er grote zorgen zijn over de infrastructuur in de regio Rotterdam door achterstallig onderhoud. Daarbij is met name de Van Brienenoordbrug bij Rotterdam in slechte staat, aldus de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

43 minuten geleden
Tesla schrapt 400 banen in Duitse fabriek door zwakke verkopen

BERLIJN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla schrapt vierhonderd banen in zijn enige Europese fabriek, in de buurt van Berlijn. Tesla maakte onlangs bekend wereldwijd ruim 10 procent van de banen te schrappen.

49 minuten geleden
Spotify draait recordwinst, ondanks omzetdaling

STOCKHOLM (ANP) - Muziekstreamingdienst Spotify heeft in de eerste drie maanden van dit jaar het aantal abonnees zien stijgen, maar de omzet op kwartaalbasis daalde door teruggelopen advertentie-inkomsten. Toch bleef er onder de streep een recordwinst van 197 miljoen euro over. Een kwartaal eerder leed het bedrijf nog een verlies van 70 miljoen euro en een kwartaal daarvoor nog 225 miljoen euro.

55 minuten geleden
Google investeert 600 miljoen in vierde Nederlandse datacenter

GRONINGEN (ANP) - Google investeert 600 miljoen euro in de bouw van een nieuw datacenter op bedrijventerrein Westpoort in Groningen. Dit wordt het vierde datacenter van het techbedrijf in Nederland. Tot nu toe heeft Google 3,8 miljard euro in Nederland geïnvesteerd, zo maakte het bedrijf bekend.

1 uur geleden
Economische bedrijvigheid eurozone neemt verder toe

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in april verder toegenomen tot het hoogste niveau in elf maanden. Dat kwam vooral doordat de activiteit in de dienstensector sterker toenam dan in maart en de bedrijvigheid in Duitsland terugkeerde naar groei, meldt marktonderzoeker S&P Global.

2 uur geleden
Topman Randstad Nederland optimistisch over toekomst uitzendmarkt

DIEMEN (ANP) - Hoewel uitzendconcern Randstad de resultaten in de eerste drie maanden van dit jaar zag verslechteren, stelt topman Jeroen Tiel van de Nederlandse tak van Randstad dat de toekomst er beter uit gaat zien voor het bedrijf. Bedrijven zijn voorzichtiger met het aannemen van personeel door moeilijkere economische omstandigheden, ziet Tiel. "Er wordt een pas op de plaats gemaakt, maar op de lange termijn verwachten we dat er weer groei gaat ontstaan."

2 uur geleden