Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trudeau bezoekt vrijdag de Kamers en Rutte in het Torentje

Trudeau bezoekt vrijdag de Kamers en Rutte in het Torentje

DEN HAAG (ANP) - De Canadese premier Justin Trudeau komt vrijdag naar Den Haag voor een bezoek aan de Eerste en Tweede Kamer en demissionair premier Mark Rutte. Hij zal ook een aantal andere locaties in Nederland aandoen die onder meer te maken hebben met het klimaat en de Tweede Wereldoorlog.

Trudeau begint zijn dag in Nederland met een gesprek in de Ridderzaal met de voorzitters en een aantal leden van de Eerste en Tweede Kamer. Ook bezoekt hij met prinses Margriet de Canadese Oorlogsbegraafplaats in Bergen op Zoom.

Later vrijdag meldt Trudeau zich bij Rutte om het te hebben over "de goede relatie tussen Canada en Nederland, ontwikkelingen op het gebied van handelsrelaties en investeringen, klimaat en samenwerking op het gebied van defensie en veiligheid", laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten. Verder staan een gesprek met studenten en een werkdiner op het programma.

Trudeau sprak in de aankondiging van het bezoek van een "sterke en dynamische relatie" tussen de twee landen, gevormd door "onze banden tijdens WO2, hechte banden tussen mensen onderling en een gedeelde toewijding aan democratie, klimaatbeleid, mensenrechten en gelijkwaardigheid".

Na het bezoek aan Nederland reist Trudeau door naar Rome voor de G20-top, dit weekend. De maandag en dinsdag daarop woont de Canadese premier de klimaattop COP26 bij in Glasgow. Op beide bijeenkomsten kunnen de twee regeringsleiders elkaar weer tegenkomen, want Rutte is daar ook aanwezig.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

De Jonge: grootste deel 60-plussers kan dit jaar booster krijgen

DEN HAAG (ANP) - Zoveel mogelijk 60-plussers die zes maanden of langer geleden hun laatste vaccinatie kregen, kunnen nog dit jaar een booster krijgen. Dat zegde demissionair zorgminister Hugo de Jonge toe aan de Tweede Kamer tijdens het coronadebat. In Nederland is de medische richtlijn om zes maanden te wachten tussen de laatste vaccinatie en het toedienen van een booster om de afweer tegen het virus een oppepper te geven.

28 minuten geleden
Rutte: we hebben altijd noodzakelijke besluiten genomen in crisis

DEN HAAG (ANP) - Demissionair premier Mark Rutte vindt dat het zijn demissionaire kabinet niet is te verwijten dat het niet de noodzakelijke besluiten heeft genomen toen dat nodig was in de coronacrisis. Hij zei tijdens een coronadebat in de Tweede Kamer dat hij er "ook van baalt" dat Nederland later is dan andere landen met het zetten van de boosterprikken. Maar het betekent volgens hem niet "dat het kabinet heeft zitten snurken".

1 uur geleden
Artsenorganisatie verruimt standpunt over euthanasie bij dementie

UTRECHT (ANP) - Artsenfederatie KNMG heeft een ruimer standpunt ingenomen rond euthanasie bij dementie. Artsen mogen volgens de nieuwe richtlijn een euthanasieverzoek inwilligen van mensen die een schriftelijk verzoek om levensbeëindiging bij dementie indienden toen ze nog helder van geest waren, maar met wie overleg daarover inmiddels niet meer mogelijk is.

1 uur geleden
Emile Roemer geïnstalleerd als nieuwe gouverneur van Limburg

MAASTRICHT (ANP) - Emile Roemer is woensdagavond tijdens een extra vergadering van het Limburgs Parlement geïnstalleerd als nieuwe gouverneur van Limburg. Het voormalige SP-Tweede Kamerlid volgt Johan Remkes op, die woensdagavond door de leden van Provinciale Staten werd uitgezwaaid als waarnemend gouverneur. Roemer is de eerste benoemde gouverneur in 125 jaar tijd die geen lid van het CDA of een voorganger daarvan is, en de eerste Commissaris van de Koning van SP-huize.

2 uur geleden
Rutte nu tegen avondsport vanwege 'ernst van de crisis'

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet ziet er niets in om de amateursport toch toe te staan na 17.00 uur. Een groot deel van de Tweede Kamer voelt daar wel voor. Maar volgens demissionair premier Mark Rutte is sport een hele grote sector, ook als het alleen jongeren betreft. "Dat betekent dat er veel contacten en verplaatsingen zijn, ook van ouders die hun kind komen brengen en halen. Dat moeten we nu niet hebben, het is erg onverstandig, omdat we in een ernstige crisis zitten", zei Rutte tijdens een debat over de coronamaatregelen.

2 uur geleden
Kamer twijfelt over stoppen amateursport na 17.00 uur

DEN HAAG (ANP) - Een flink deel van de Tweede Kamer lijkt het er niet mee eens dat ook amateursport niet is toegestaan na 17.00 uur. D66, CDA, SP, DENK, GroenLinks en JA21 willen van het demissionaire kabinet onder meer weten wat voor effect daarvan valt te verwachten, blijkt tijdens een debat over de sinds zondag aangescherpte coronamaatregelen.

5 uur geleden
Verwijderen asbest duurt met huidige tempo nog ruim 10 jaar

DEN HAAG (ANP) - Het tempo waarmee asbest in daken wordt verwijderd is sinds half 2019 afgenomen. Dat is "zorgelijk", vindt staatssecretaris Steven van Weyenberg (Milieu). Met het huidige tempo duurt het nog dik tien jaar voordat de laatste asbest in Nederlandse daken is verwijderd, schrijft de demissionaire bewindsman aan de Tweede Kamer.

5 uur geleden