Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Truckrit van Davogé weer terug

Truckrit van Davogé weer terug

OOSTDIJK - Afgelopen zaterdag vond de negentiende editie van de jaarlijkse truckrit van stichting Davogé na lange tijd weer plaats. Een hartverwarmend evenement dat speciaal is georganiseerd voor mensen met een beperking. Er was niet alleen de bekende truckrit, maar ook een spelletjesprogramma, verschillende demonstraties van onder ander de brandweer en nog veel meer.

DOOR JEPPE ROTTIER

“Davogé ontstond destijds uit het idee om iets te doen voor mensen met een beperking. We hebben toen de stichting opgericht, en sindsdien is het evenement, editie na editie, alleen maar gegroeid’’, vertelt Olivier van Koeveringen, organisatielid bij stichting Davogé. Mensen met een beperking van alle leeftijden doen mee. Zij zijn kunnen zowel lichamelijk als geestelijk beperkt zijn en inmiddels komen de deelnemers van Schouwen-Duiveland tot Walcheren en van West-Brabant tot Goeree-Overflakkee. ‘’Het is geweldig om te zien hoeveel steun we ontvangen van vrachtwagenchauffeurs en vrijwilligers. Het kostte geen moeite om een team van ruim 100 vrijwilligers bij elkaar te krijgen en het is dat er niet meer dan tachtig vrachtwagens op het terrein passen, anders waren er zeker 120 vrachtwagens geweest.’’

Friet en kibbeling
Het maken van de route, het opstellen van de vrachtwagens, het ontvangen van ruim 250 deelnemers: het blijft een grote onderneming. ‘’Het is altijd een grote onderneming om alles op rolletjes te laten lopen. Zo wilden we dit jaar, net als voorgaande jaren, graag binnen friet en kibbeling bakken maar daarvoor kregen we wegens veiligheidsoverwegingen geen vergunning. Dan moet je gaan kijken naar oplossingen en hoe je het anders in kunt vullen. Gelukkig was het weer uitmuntend en scheen de zon voortdurend waardoor we prima buiten konden eten. Linksom of rechtsom: als je aan het einde van de dag al die blije gezichten ziet, weet je precies waar je het voor doet!’’ Net als tijdens de laatste editie, in 2019, gaf burgemeester José van Egmond dit jaar het startsein. “Het is prachtig om te zien dat dit evenement volledig door de stichting zelf wordt georganiseerd. Als gemeente dragen wij bij aan het verstrekken van de vergunningen maar bijvoorbeeld het vinden van de sponsoren, zoals Jonika BV, die hun bedrijventerrein ter beschikking stelt, wordt allemaal door de stichting zelf gedaan. Het is een voorbeeld van hoe ondernemers zich samen inzetten voor een doelgroep. Dit evenement draait om mensen met een beperking een dag vol plezier laten beleven en daarmee is Davogé een goed voorbeeld van hoe rijk onze samenleving is en hoe centraal inclusie staat’’, vertelt ze.

Kleine moeite
Na het startsein reden de vrachtwagenchauffeurs verdeeld over de dag meerdere rondes met verschillende deelnemers. Mariella Wagenaar is een van die chauffeurs en reed dit jaar voor het eerst mee. ‘’Ik heb de truckrit al vaker voorbij zien komen bij voorgaande edities. Ik vind het een heel mooi initiatief en sinds ik vorig jaar mijn vrachtwagenrijbewijs heb gehaald leek het me leuk om hier ook aan bij te dragen’’, vertelt ze. ‘’Het is voor ons maar een kleine moeite om een paar rondjes te rijden, maar het bezorgd iemand een onvergetelijke dag’’, voegt chauffeur Jordy de Bat, die dit jaar voor de zesde keer meerijdt, toe. ‘’Er zijn deelnemers bij die de hele weg super enthousiast zijn en heel veel praten maar er zijn ook deelnemers bij die de hele weg stil zijn. Achteraf hoor je dan van de begeleiders dat ze het er desondanks nog de rest van het jaar over hebben gehad en er nog vaak aan terugdenken. Daar doen we het voor.’’

Meer uit Reimerswaal

Lintjesregen daalt neer op drie Kapellenaren

KAPELLE - Mevrouw Lindenbergh-Lepoeter en de heren Geleijnse en De Bert uit Kapelle zijn vrijdagmorgen koninklijk onderscheiden bij de jaarlijkse lintjesregen. Zij mogen zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

17 uur geleden
Lintjesregen Reimerswaal: drie inwoners krijgen koninklijke onderscheiding

HANSWEERT - Burgemeester José van Egmond heeft vrijdagmorgen in Hansweert drie inwoners van de gemeente Reimerswaal verrast met een koninklijke onderscheiding tijdens de traditionele lintjesregen. Mevrouw Zuijdwegt en meneer Van der Hart uit Yerseke en meneer Traas uit Rilland zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

17 uur geleden
Leerlingen ds. G.H. Kerstenschool Yerseke krijgen als eerste kinderboek 'De zee hield het lang geheim'

YERSEKE - Groep 7 van de ds. G.H. Kerstenschool in Yerseke heeft een boeiende ochtend beleefd. Bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) in Yerseke presenteerde Wouter Klootwijk donderdag zijn nieuwe kinderboek 'De zee hield het lang geheim', over een ontdekking in de mosselkweek. Hij vertelde de kinderen over zijn boek, burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal las eruit voor en de klas mocht, na een mossel-masterclass van NIOZ-onderzoeker Johan van de Koppel, een experiment doen in de getijdebakken bij de Oosterschelde. Ook kregen de leerlingen allemaal een exemplaar van het boek cadeau.

1 dag geleden
Koningsdag in Yerseke en Hansweert: dit is er te doen

YERSEKE - Hansweert en Yerseke pakken groots en oranje uit op Koningsdag zaterdag.

1 dag geleden
Vrijdag tweede Oranjeloop in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Na het succes van vorig jaar wordt vrijdag de tweede Oranjeloop Krabbendijke georganiseerd.

2 dagen geleden
Jongeren in Krabbendijke bekogelen politie met vuurwerk en eieren

KRABBENDIJKE - Leerlingen in Krabbendijke hebben zich dinsdagmorgen, net voor de meivakantie, misdragen door met vuurwerk en eieren te gooien. 'Er werd een Cobra 6 richting de politie gegooid', laat de politie weten, 'ook besmeurden ze een dienstauto.' 

3 dagen geleden
Drukte bij muziekavond leerlingen Wim Steenbakker in Wemeldinge

WEMELDINGE - Ondanks het slechte weer was het vrijdag volop lente in het Dorpshuis De Wemel in Wemeldinge. Daar kwamen meer dan tweehonderd muziekliefhebbers bijeen om te genieten van diverse optredens van de leerlingen van Wim Steenbakker.

3 dagen geleden