Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trouwdag Caroline en Sander door corona nog onvergetelijker

Trouwdag Caroline en Sander door corona nog onvergetelijker

VLISSINGEN - Door de coronamaatregelen werd hun bruiloft helemaal onvergetelijk. Caroline Snoek en Sander Sleijpen trouwden in select gezelschap en zonder feest en huwelijksreis. “We waren al niet van plan het groots te vieren, maar nu werd het nog kleiner”, vertelt het nuchtere stel met een lach.

Hun wittebroodsweken brengen Caroline Snoek-Sleijpen en Sander Sleijpen-Snoek niet door op een tropisch eiland, wel zijn ze veel samen. Beiden werken door de coronamaatregelen veel thuis, hij als onderzoeker van sociaal-maatschappelijke vraagstukken bij een adviesbureau en zij als projectcoördinator bij een classificatiebureau. “Met z’n tweeën werken aan de keukentafel bevalt goed”, vertelt Sander. “Door het thuiswerken kom je meer te weten over wat de ander doet. Dat is een fijne bijkomstigheid van de situatie”, vindt Caroline.

Eindexamenfeest

Daarmee slaan de kersverse echtelieden zich goed door de coronacrisis heen. Ze kennen elkaar dan ook al sinds de middelbare school en zijn al tien jaar samen. Caroline uit Vlissingen en Sander uit Oost-Souburg raakten bevriend op de CSW Elzenlaan in Middelburg, nu CSW Van de Perre. “Na het eindexamenfeest dacht ik, als ik Caroline nu niet mee uit vraag, zie ik haar misschien nooit meer”, blikt Sander terug. Gelukkig zei ze ‘ja’. Van het een kwam het ander en toen Sander ging studeren in Amsterdam en Caroline in Leiden, verhuisde de liefde met hen mee. Ze woonden een tijd in de hoofdstad, totdat ze die verruilden voor het rustigere Hilversum. “We wonen hier heel fijn, met mooie natuur”, vertelt Caroline. “En we hebben hier goede vrienden in de buurt”, zegt Sander.

Bordspellen

Zo hebben ze hun leven samen goed op de rit. Een bruiloft was niet vanzelfsprekend, tot Sander plotseling met zijn aanzoek kwam. “Trouwen hoefde van ons niet per se, maar het geeft je toch een speciaal moment. Daarom heb ik haar gevraagd.” De twee houden van bordspellen en Sander besloot er voor zijn aanzoek zelf eentje te bedenken. Aan het einde van het spel vond Caroline een verlovingsring. “Daar was ik heel erg blij mee”, glimlacht ze.

Oma's

De grote dag planden ze voor 31 maart 2020. Toen duidelijk werd dat de coronamaatregelen de bruiloft danig in de war zou gooien, kozen ze er uiteindelijk voor om de datum niet te veranderen. “Dat was een moeilijke beslissing, want onze oma’s en vrienden hadden we er heel graag bij gehad. Maar als we het zouden uitstellen, hoe lang zou dat dan moeten?” Daarom besloten ze elkaar toch op 31 maart het ja-woord te geven. “Onze oma’s begrepen het gelukkig. Je wilt niet het risico lopen dat ze ziek worden.”

Mondkapjes

En zo bestond het feestgezelschap uit negen personen. “We liepen in groepjes van twee van ons huis naar het gemeentehuis, maar dat was niet ver”, vertelt Caroline. “We konden niet terecht in de trouwzaal, maar zijn getrouwd in de ontvangstruimte. Gelukkig mochten we wel getuigen meenemen. Dat waren onze broers.” Daarna was er een fotosessie, waarbij mondkapjes en anderhalve meter afstand onverwachte onderwerpen werden. Het zal het paar de rest van hun leven herinneren aan deze onwerkelijke tijd. “Een bruidszoen in het echt mocht ook hoor”, lacht Caroline.

Feest

Was het dan toch de mooiste dag van hun leven? “Ik hoop het niet”, lacht Sander. “Ik hoop dat er nog veel mooie dagen volgen.” Zo kijken Caroline en Sander uit naar een huwelijksreis, zodra vakanties weer kunnen doorgaan. “En we zullen ook zeker nog een feest geven voor familie en vrienden."

Meer uit Vlissingen

Vlissingse Turn Vereniging haalt goud in Breda

VLISSINGEN - Afgelopen zaterdag werd door een aantal turnsters van de Vlissingse Turn Vereniging in een reeks van turnwedstrijden de laatste kwalificatiewedstrijd geturnd in Breda.

7 uur geleden
Dronken automobilist rijdt tegen geparkeerde auto aan

VLISSINGEN - De politie heeft zaterdag het rijbewijs van een automobilist ingevorderd nadat hij onder de invloed van alcohol tegen een geparkeerde auto was gereden. De man had ruim 8 keer zo veel op dan wettelijk is toegestaan.

1 dag geleden
Scooterrijder gewond na aanrijding in Vlissingen

VLISSINGEN – Een scooterrijder is zaterdagmiddag gewond geraakt na een aanrijding met een busje op De Willem Ruysstraat. De scooterrijder is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. 

1 dag geleden
Scouts gaan de Binnenhaven schoonmaken

VLISSINGEN - De welpen en waterscouts van scoutinggroep de Scheldezwervers en de waterscouts van de Golfbrekers gaan zaterdag de Binnenhaven schoonmaken tijdens de Landelijke Opschoondag.

3 dagen geleden
Jongens mishandelen Middelburger in Vlissingen, getuigen gezocht

VLISSINGEN - Twee jongens hebben maandag rond 13.30 uur een 62-jarige man uit Middelburg mishandeld. Dit gebeurde op de kruising  van het Baskensburgplein met de Adriaen van Ostadelaan in Vlissingen. De politie hield al een 16-jarige Vlissinger aan, maar is nog op zoek naar een tweede verdachte. Ze vraagt getuigen van de mishandeling zich te melden. 

3 dagen geleden
Ingezetenen criterium coffeeshops definitief van de baan

VLISSINGEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft definitief besloten om afscheid te nemen van het ingezetenen criterium. Dit betekent concreet dat klanten van de twee coffeeshops in Vlissingen niet langer hoeven aan te tonen dat ze in Nederland wonen. Het college heeft dit besloten nadat een jaar lang een proef is gehouden om te zien of overlast door onder meer straathandel zou afnemen.

3 dagen geleden
Zo stemde Vlissingen voor de Provinciale Staten

VLISSINGEN - De verkiezingen brachten gisteren een record aantal stemgerechtigden op de been. Van de 34.063 stemgerechtigden voor de verkiezing van de Provinciale Staten hebben 18.042 kiezers hun stem uitgebracht. De meeste stemmen gingen in Vlissingen naar De gecombineerde lijst van PvdA en GroenLinks. Nieuwkomer BBB kreeg 2605 stemmen en is daarmee in Vlissingen de tweede partij.

4 dagen geleden