Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trots, maar ook zorgen bij viering 135-jarig bestaan Scheldegalm

Trots, maar ook zorgen bij viering 135-jarig bestaan Scheldegalm

HANSWEERT - Maar liefst 135 jaar bestaat muziekvereniging Scheldegalm in Hansweert. Daar zijn de leden trots op en deze mijlpaal hebben ze dit weekeinde uitgebreid gevierd. Maar een rijke historie brengt niet automatisch een zorgeloze toekomst met zich mee...

Bij het jubileumconcert zondag presenteerden de muzikanten van Scheldegalm hun nieuwe tenues. De modernere uitstraling laat zien dat de vereniging wil blijven vernieuwen en ook een club is voor jonge leden, vertelt voorzitter Ivo Krijnsen. “We zijn trots dat we het 135-jarig bestaan kunnen vieren, maar ik ben wel bezorgd of we het volgende jubileum halen”, zegt Krijnsen. “Daarvoor hebben we nieuwe leden nodig en die hopen we te werven door bijvoorbeeld verschillende muzieklessen aan te bieden.” Met de nieuwe tenues draagt Scheldegalm uit klaar te zijn voor de toekomst. “Ik vind de oude pakken mooi, maar ik denk dat tieners het een vooruitgang vinden dat de nieuwe kleding er minder formeel uitziet en comfortabeler zit.” De pet is verdwenen. “We hebben sportieve softcell jassen, waaronder je makkelijk een dikke trui kunt dragen.” 

Krijnsen (39) speelt al 27 jaar bij de muziekvereniging van zijn dorp en is al 21 jaar bestuurslid. Sinds februari is hij officieel ook voorzitter. “Vorig jaar konden we tussen de coronapieken door precies één concert geven en de jubileumviering is het eerste echte optreden dit jaar. We keken er erg naar uit om weer voor publiek te spelen, want dat is een van de leuke dingen van muziek maken in een vereniging. Daarbij is het heel gezellig en het is bewezen dat je slimmer wordt van muziek maken. Er is van alles mogelijk, ook qua muzieksoorten. Voor wie niets heeft met klassiek, is er bijvoorbeeld de dweilband met feestmuziek. Dus kom gewoon eens kijken.”

Meer uit Reimerswaal

Deelcafé De Buurvrouw in Kapelle gaat weer open

KAPELLE - Alweer 5 jaar geleden zag Deelcafé De Buurvrouw het levenslicht in Kapelle. Sinds 12 september 2018 werd er volop ‘gedronken, gedeeld en gedaan’, en hebben de vrijwilligers van De Buurvrouw al gigantisch veel werk verricht om de missie om ‘een goede buur voor de ander’ te zijn te laten uitkomen.

7 uur geleden
Openhuisweken bij Anne-Lique Mode in Yerseke

YERSEKE - Kom tijdens de openhuisweken van woensdag 27 september tot en met zaterdag 14 oktober de najaars- en wintercollectie ontdekken en passen bij Anne-Lique Mode in Yerseke.

10 uur geleden
Tweederde deelnemers valt af, maar Daan Visser uit Schore finisht wel in Dragon's Back Race

SCHORE - In zes dagen 380 kilometer over de bergen van Wales klauteren. Daan Visser (38) uit Schore speelde dit klaar en heeft zo als eerste Nederlander de finish van de Dragon’s Back Race gehaald. De organisatie noemt het de zwaarste bergrace ter wereld. Tweederde van de atleten valt voor de eindstreep af. “Ik hou van een uitdaging”, lacht de militair.

19 uur geleden
Wemeldings paar De Bourgraaf-Van den Bos viert diamanten huwelijksfeest

WEMELDINGE - Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle is maandag op bezoek geweest bij echtpaar De Bourgraaf-van den Bos ter ere van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

2 dagen geleden
21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

3 dagen geleden
Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

6 dagen geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

6 dagen geleden