Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tribute to Woodstock Middelburg brengt 6000 euro op voor goed doel

Tribute to Woodstock Middelburg brengt 6000 euro op voor goed doel

MIDDELBURG - Tribute to Woodstock Middelburg, het benefietfestival dat op 27 en 28 mei van dit jaar door stichting Home of Jazz and Blues op het abdijplein werd georganiseerd, heeft € 6000,- opgebracht voor TeamUp, een project van samenwerkende hulporganisaties dat kinderen van vluchtelingen over de hele wereld steunt. 

‘With a little help from my friends’
De artiesten, de organisatie en de vrijwilligers hebben zich twee dagen lang vol enthousiasme belangeloos voor het festival ingezet. De sfeer was geweldig en het publiek genoot, ondanks de soms frisse temperatuur, van de geweldige muziek en de gezellige ambiance. Ook kreeg het evenement volop steun en medewerking vanuit het bedrijfsleven, de gemeente Middelburg en de Provincie Zeeland.

TeamUp
De volledige opbrengst komt ten goede aan TeamUp, een gezamenlijk project van Warchild, Save the Children en Unicef en is bedoeld om kinderen van vluchtelingen te helpen. Jaarlijks zijn er wereldwijd meer dan 70 miljoen mensen op de vlucht, waarvan de helft kind is. Deze kinderen zijn blootgesteld aan onderdrukking, verlies en angst en dat heeft een negatieve invloed op hun ontwikkeling. TeamUp geeft hun ondersteuning op sociaal en emotioneel gebied door middel van het aanbieden van sport- en spelactiviteiten.

Officiële overhandiging
Op woensdagmiddag 30 november om 15:00 uur zal het bedrag op het Middelburgse Abdijplein officieel worden overhandigd aan Warchild. Belangstellenden zijn van harte welkom dit moment bij te wonen. Wanneer het slecht weer is, zal de overhandiging plaatsvinden in de kloostergangen.


Meer uit Middelburg

Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

1 dag geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

1 dag geleden
Volume veel te hoog: TV wordt ingenomen door politie in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg een televisie in beslag genomen. Dit naar aanleiding van geluidsoverlast. Het was namelijk niet de eerste keer dat de politie naar het adres moest.

1 dag geleden
Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

3 dagen geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

4 dagen geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

4 dagen geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

4 dagen geleden