Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trekkermuseum hoopt op drukker 2022, mét grote rondrit

Trekkermuseum hoopt op drukker 2022, mét grote rondrit

‘s-GRAVENPOLDER - Het Trekkermuseum in ‘s-Gravenpolder was vorig jaar een veel kortere periode te bezoeken dan normaal. En ook minder dagen per week. “We konden pas in juli voor het eerst open”, vertelt Anita de Schipper van het Trekkermuseum. Het Trekkermuseum is relatief klein, maar lijdt ook onder de beperkingen. “Het museum is nu leeg, want de trekkers zijn terug naar de eigenaren, maar kosten als verzekeringen gaan door.” Het museum is normaliter van mei tot en met oktober open en houdt thema-exposities met oldtimers, trekkers gebouwd voor 1975. Er werken uitsluitend vrijwilligers, merendeels gepensioneerden. “Onze vrijwilligers zijn gelukkig allemaal gebleven. Vanwege het onbekende van het coronavirus zijn we in 2020 dicht gebleven. Vorig jaar waren we meer gewend aan de situatie en zijn we wel open gegaan.” Toen musea half juni weer open mochten, had het Trekkermuseum niet ineens haar collectie bij elkaar. De tentoongestelde trekkers geven eigenaren uit heel Zeeland in bruikleen. “Zij sprongen gelukkig snel in, want iedereen vond het leuk dat we weer open konden.” Het museum had in 2021 ruim 900 bezoekers met een beperkt aantal openingsdagen. Dat valt De Schipper niet tegen. “We misten de groepen, maar veel Nederlanders gingen op vakantie in eigen land en dat heeft voor ons wel meegespeeld in de bezoekersaantallen.” De jaarlijkse rondrit met oldtimers in mei vond noodgedwongen in kleine groepjes plaats. “We hopen dat het dit jaar weer met een grote groep kan en dat het museum dan ook weer open mag.”

Meer uit Beveland

Zeeuwse Milieufederatie klaagt Nederlandse staat aan voor PFAS-verontreiniging

MIDDELBURG - De Zeeuwse Milieufederatie heeft samen met toen andere belangenorganisaties de Staat der Nederlanden aangeklaagd voor de schadelijke gevolgen van PFAS-verontreiniging. De organisaties hebben Knoops' advocaten in de arm genomen en de rechtszaak begint op 7 augustus bij de rechtbank in Den Haag. In de rechtszaak wordt onder meer verwezen naar de hoge concentraties PFAS in de Westerschelde.

2 uur geleden
24-uurs evenement in Omnium Goes: CIOS Zuidwest-Nederland steunt Het Vergeten Kind

GOES - Donderdag om 9.00 uur is een evenement bij CIOS Zuidwest-Nederland begonnen: studenten zijn gedurende 24 uur non-stop in beweging, allemaal voor het goede doel. In samenwerking met stichting Het Vergeten Kind zullen de studenten geld inzamelen om kwetsbare kinderen een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Het evenement vindt plaats in het Omnium in Goes en is open voor publiek, met vrije inloop.

5 uur geleden
Brandweer lang bezig met brand in hybride auto 's-Heer Arendskerke

's-HEER ARENDSKERKE - De brandweer heeft donderdagochtend haar handen vol gehad aan een in brand gevlogen hybride auto. Het voertuig is uitgebrand.

6 uur geleden
Belgische ministers bezoeken energie-eiland dat wordt gebouwd in Vlissingen-Oost

VLISSINGEN-OOST - In Vlissingen-Oost worden momenteel de fundamenten gelegd voor een baanbrekend project: het Prinses Elisabeth Energie Eiland voor de Belgische kust. Het eerste van de 23 immense betonnen caissons is bijna gereed. Deze mijlpaal trok vandaag hoog bezoek uit België naar Vlissingen-Oost, waar de bouw van deze innovatieve constructie plaatsvindt. De Belgische premier Alexander De Croo, minister van Energie Tinne Van der Straeten en staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine een bezoek aan de caissonwerf in Vlissingen.

23 uur geleden
Expositie over 165 jaar katholieke kerk in Ovezande

OVEZANDE - In dit jaar waarin Ovezande 700 jaar bestaat, viert de katholieke kerk in het dorp het 165-jarig bestaan. 'Daarmee is de kerk de oudste nog originele katholieke kerk van deze regio', aldus de kerkgemeente, die een expositie organiseert.

1 dag geleden
Groot feest op nieuw groen schoolplein De Zuidvliet in Kortgene

KORTGENE - IKC De Zuidvliet in Kortgene heeft een nieuw, groen schoolplein en dat is donderdag groots gevierd.

2 dagen geleden
Verbouwde VEG-kerk in Goes vanaf mei weer in gebruik

GOES - Na een verbouwing van enkele maanden wordt de kerk van de Vrije Evangelische Gemeente (VEG) aan de Beatrixlaan te Goes begin mei weer in gebruik genomen.

2 dagen geleden