Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trauner zingt liedjes van Feyenoord vrolijk met zijn kinderen mee

Trauner zingt liedjes van Feyenoord vrolijk met zijn kinderen mee

LAGOS (ANP) - Stel, je wacht voor een stoplicht en naast je staat een auto met een kale man achter het stuur en drie kinderen op de achterbank die luidkeels het lied 'Super Feyenoord' zingen. Dan zou je zo maar eens te maken kunnen hebben met Gernot Trauner, de populaire voorstopper van de club uit Rotterdam. "Ze vinden dat een geweldig liedje", vertelt de Oostenrijker. "Ik moet het ook vaak thuis draaien. Dan staan ze te dansen. Wat papa dan doet? Die zingt vrolijk mee."

De 30-jarige Trauner heeft zojuist een pittige training afgewerkt als hij in de tuin van het Cascade-hotel in het Portugese Lagos aanschuift voor een gesprekje over de finale van de Conference League van woensdag tegen AS Roma. Vogeltjes fluiten, het zonnetje schijnt. "Best lekker die rust hier", zegt de verdediger. "In Rotterdam begint iedereen steeds over de finale. Dat leeft enorm. Onze fans zijn zo fanatiek. Dat kennen we in Oostenrijk niet."

De onverschrokken verdediger doet het goed bij aanhang van de nummer 3 van de Eredivisie. Hij speelt met een pleister op zijn neus om meer lucht te krijgen en is wars van kapsones. Kale kletser, noemen de fans hem liefkozend. "Ik weet nog steeds niet wat dat precies betekent. Maar het zal wel met mijn uiterlijk te maken hebben", wrijft hij lachend over zijn glimmende hoofd.

Vierde Europese hoofdprijs

Wie Trauner nu ziet voetballen kan zich bijna niet voorstellen dat hij aanvankelijk achter de spits en later op het middenveld speelde. Feyenoord krijgt niet veel doelpunten tegen met de Oostenrijker en Marcos Senesi in het centrum van de defensie, Tyrell Malacia en Lutsharel Geertruida als vleugelverdedigers en Justin Bijlow in het doel. "We weten wat we aan elkaar hebben", merkt Trauner. "De een is snel, de ander staat goed opgesteld. Ik bewaar de rust."

Feyenoord kan als eerste club de Conference League winnen. Na de Europa Cup 1 en de winst van de UEFA Cup in 1974 en 2002 lonkt er woensdag in Tirana een vierde Europese hoofdprijs. Trauner vindt het best bijzonder dat de Oostenrijkse trainer Ernst Happel de club uit Rotterdam in 1970 naar het eerste internationale succes leidde. "Ik zie nog steeds allerlei foto's van hem in De Kuip hangen", vertelt hij over zijn 30 jaar geleden overleden landgenoot . "Ook in Oostenrijk is hij een legende. Er is zelfs een stadion naar hem vernoemd."

Trauner kan tegen AS Roma eveneens een mooi hoofdstuk in de clubgeschiedenis van Feyenoord schrijven. ΅We gaan er echt alles aan doen om te winnen", belooft de verdediger die vorige zomer voor zo'n 1 miljoen euro overkwam van LASK Linz. "Het is jammer dat er maar ruim 20.000 toeschouwers in het stadion passen. Maar als we winnen, dan zal het wel een paar dagen feest in Rotterdam worden. Daar ken ik onze fans inmiddels goed genoeg voor."

Meer uit Voetbal

Coach Slot tevreden over ploeg vier dagen na bekerfinale

DEVENTER (ANP) - Feyenoord-coach Arne Slot was blij met hoe zijn ploeg had gespeeld bij Go Ahead Eagles. De Rotterdammers versloegen de club uit Deventer vier dagen na de gewonnen bekerfinale tegen NEC met 3-1.

5 uur geleden
Van Praag voelt zich niet beschadigd na terugkeer Kroes bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Michael van Praag vindt niet dat de raad van commissarissen van Ajax gezichtsverlies heeft geleden door Alex Kroes als technisch directeur terug te laten keren bij de club uit Amsterdam. "Het zou best erg zijn als ik niet naar al die mensen zou hebben geluisterd die graag met Alex door wilden", zei de voorzitter van het toegangsorgaan na een ingelaste ledenvergadering op jeugdcomplex De Toekomst. "Dat was best slecht geweest."

5 uur geleden
PSV kan 25e landstitel op Bevrijdingsdag behalen tegen Sparta

HEERENVEEN (ANP) - PSV wordt op z'n vroegst zondag 5 mei landskampioen. De Eindhovenaren versloegen sc Heerenveen in Friesland met 8-0, maar zagen daarna Feyenoord bij Go Ahead Eagles ook geen fout maken: 1-3.

6 uur geleden
Feyenoord stelt officiële titel PSV uit met zege bij Go Ahead

DEVENTER (ANP) - Feyenoord heeft met een zege bij Go Ahead Eagles voorkomen dat PSV zich onderweg naar huis vanuit Heerenveen al officieel kampioen mag noemen. De Rotterdammers wonnen in Deventer met 3-1 en hebben met nog drie wedstrijden te spelen de achterstand op de koploper teruggebracht naar 9 punten. Het doelsaldo van PSV is echter veel beter.

6 uur geleden
Union houdt titelkansen levend met zege bij Antwerp

ANTWERPEN (ANP) - Union blijft in de race voor de Belgische voetbaltitel. Het elftal van de Duitse trainer Alexander Blessin won met 3-0 bij Antwerp en houdt koploper Anderlecht en Club Brugge zo in het vizier. Anderlecht heeft 41 punten, Club Brugge 39 en Union 38.

6 uur geleden
Trainer Slot: geen geheim dat ik graag naar Liverpool ga

DEVENTER (ANP) - Trainer Arne Slot wil trainer van Liverpool worden. "Daar maak ik geen geheim van. Ik wil graag naar Liverpool", zei de coach van Feyenoord bij ESPN in Deventer, waar de Rotterdammers tegen Go Ahead Eagles spelen.

7 uur geleden
Veerman ziet PSV beste wedstrijd van seizoen spelen

HEERENVEEN (ANP) - Joey Veerman genoot tijdens het uitduel met sc Heerenveen van het spel van PSV. "Op de valreep persen we er nog even de beste wedstrijd van het seizoen uit", lachte de Volendammer na de zege van 8-0.

7 uur geleden