
Transavia krijgt dwangsom om nachtlandingen luchthaven Rotterdam
ROTTERDAM (ANP) - Transavia heeft een last onder dwangsom gekregen van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), meldt de toezichthouder. De luchtvaartmaatschappij is volgens de ILT dit jaar meerdere keren zonder geldige reden na middernacht geland op Rotterdam The Hague Airport.
Transavia liet enkele toestellen afgelopen mei, juni en augustus in de nacht landen op de luchthaven in Rotterdam, aldus de ILT. Grote commerciële luchtvaartmaatschappijen mogen het vliegveld namelijk niet zomaar gebruiken tussen 23.00 uur en 07.00 uur om geluidsoverlast voor omwonenden te beperken. Dat mag wel als er sprake is van een technische storing, extreme weersomstandigheden of een onverwachte vertraging. De toezichthouder zegt informatie op te vragen over de late landingen en kijkt of deze vallen onder de uitzonderingen.
De last onder dwangsom is een waarschuwing aan Transavia. Als de luchtvaartmaatschappij doorgaat met landen na middernacht zonder geldige reden, riskeert Transavia een dwangsom van 50.000 tot 250.000 euro, meldt de toezichthouder.
Transavia meldt in een reactie op de hoogte te zijn van de last onder dwangsom. "Wij streven er altijd naar om niet tussen 23.00 uur en 7.00 uur te landen om de geluidslast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Helaas zijn er soms uitzonderlijke omstandigheden dat dit niet lukt", zegt een woordvoerder.
Meer uit Financieel
BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie neemt meer tijd om tot een handelsakkoord met de Verenigde Staten te komen, zei Eurocommissaris Valdis Dombrovskis (Economie) dinsdag. De Amerikaanse president Donald Trump heeft de deadline "zoals we begrijpen verschoven naar 1 augustus en dat geeft ons dan ook meer tijd", zei hij na afloop van een vergadering met de EU-ministers van Financiën. Eerder werd gesproken over 9 juli waarop de EU en de VS tot een akkoord moesten komen.
42 minuten geledenBRUSSEL (ANP) - Vijftien EU-lidstaten hebben dinsdag toestemming gekregen om hun begrotingstekort te laten oplopen om daarmee extra in defensie te kunnen investeren. Het gaat onder meer om België, Denemarken, Griekenland, Hongarije, Polen en Portugal.
1 uur geledenSTRAATSBURG (ANP) - Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen accepteert niet dat China handel blijft drijven met Rusland gezien de oorlog in Oekraïne. Dat zei ze dinsdag in een toespraak in het Europees Parlement.
2 uur geledenSTRAATSBURG (ANP) - Het Europees Parlement heeft met een ruime meerderheid ingestemd met de toetreding van Bulgarije tot de eurozone. Dit betekent dat Bulgarije op 1 januari 2026 de euro kan invoeren.
2 uur geledenDEN HAAG (ANP) - Vastgoedpartijen en woningcorporaties vertegenwoordigd in Aedes, IVBN, NEPROM, Professioneel Platform Vastgoed.nl en Vastgoed Belang roepen de overheid op het investeringsklimaat op de woningmarkt te verbeteren. Volgens de organisaties is de situatie de afgelopen tijd verslechterd, ondanks eerdere beleidsafspraken zoals de Woontop en de Nationale Prestatieafspraken.
2 uur geledenDEN HAAG (ANP) - Nederlandse ondernemers hebben sinds 1992 te hoge transactiekosten afgedragen aan Visa en Mastercard. Dat stelt Stichting MIFC, die daarom heeft besloten rechtszaken aan te spannen tegen de creditcardmaatschappijen. Het gaat specifiek om betalingen met creditcards die buiten Europa zijn uitgegeven.
3 uur geledenSTUTTGART (ANP/DPA) - Porsche heeft in de eerste helft van dit jaar minder auto's verkocht, mede door een lagere verkoop op de Chinese markt. In de Verenigde Staten groeide de verkoop juist.
4 uur geleden